Search (Don't Edit)

Постоянные читатели

AKU DAN 'SEPET'

Bismillaahirrahmanirrahim....


Sekalung al-Fatihah kepada Allahyarhamah Yasmin Ahmad yang telah pergi meninggalkan kita buat selamanya pada 25 Julai 2009 yang lalu.Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh beliau dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang soleh.Amin. Filem beliau banyak memberi inspirasi dan impak yang mendalam terhadap aku..

Tahun 2005 menyaksikan 'turning point' dalam hidup aku setelah aku mendapat kerja di salah sebuah organisasi yang terbesar dan bersifat Islamik di Malaysia. Masa tu sukar nak digambarkan perasaan aku, antara gembira, atau berduka,pendek kata perasaan aku waktu tu biasa-biasa saja.

Boleh dikatakan seluruh hidup aku diatur oleh mak. Aku macam tak reti sangat nak buat keputusan, hanya mengikut apa saja kehendaknya.Lagipun masa tu ayahku terlantar sakit kerana 'stroke' sejak penghujung tahun 2003.

Aku menaiki bas dari negeri asalku ke negeri yang bersejarah itu.Perjalanan hanya 2 jam, tapi aku masih ingat lagi waktu tu 'seat' bas tegak dan aku tak reti nak 'adjust'. So aku tidur pun tegak dan 'confirm' la tak selesa.Mungkin itu 'petanda' kepada kisah yang bakal berlaku kat aku...(even masa aku tengah tulis ni, terasa macam aku dah penah tulis macam ni sebelum ni 'dejavu').


Flash Back

Aku sebenarnya dah biasa dengan internet semenjak zaman mIRC lagi. Tapi seingat

     The abandoned bus stop (according to Orked)

aku sebelum tu lagi dah ada satu jenis 'chatting' menggunakan yahoo.Sama macam mIRC, bila nak reply je kena guna sejenis kod seperti tanda sempang kemudian taip 'msg' dan sebagainya. So, aku waktu tu awal remaja lagi. Kegemaran aku bila chatting ni , aku suka cerita pasal diri dan juga cita-cita aku. Dah jadi habit.Even aku tak kenal pun sape orang yang aku chat tu.Tapi perempuanlah :).So ade sekali tu aku chatting ngan sorang perempuan ataupun awek ni dan aku tipu kononnya aku bekerja di sebuah bandaraya yang besar kat semenanjung ni, tapi bukan KL . Memang aku teringin sangat nak pegi situ dan kerja kat situ, memandangkan KL bukanlah pilihan utama aku waktu tu. Alhamdulillah ,mimpi jadi realiti.Tuhan telah memakbulkan doa aku walaupun ianya hanya cetusan rasa yang terpendam dalam hati kecilku. Aku ditakdirkan mendapat kerja di bandaraya tersebut.
Технологии Blogger.

Start Backlink Code

jubah murahFree Automatic Backlink

Entertainment Blogs
Entertainment blogs


tanda




Backlink Checker SEO Tool by monitorbacklinks.com
link directory


Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

link directory
Blogs Directory

Blogarama - The Blog Directory
Photobucket


Blogged.my
My Ping in TotalPing.com





Feedage Grade A rated





Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Search Engine


web directory
chrisrossell Blog
HQ Arts BlogsHQ Arts Blogs
Directory submission Test your Internet connection speed at Speedtest.net

pgrnk n ppp


Page Rank


В этом гаджете обнаружена ошибка

fdbrnr

Masukkan email anda untuk mendapatkan tips rahsia buat duit dengan internet.:

Sinopsis, Review, Informasi

ntwkblg

->