CUTI-CUTI HATYAI


Orait kali ni nak story sikit pengalaman aku bercuti kat Hatyai pada awal tahun 2012 yang lepas. Kalau korang nak tau 'time' aku bercuti tu la yang  berlakunya kejadian letupan bom kat McDonald's Hatyai. Memang aku ngan rombongan yang ke sana bernasib baik sebab malam sebelum letupan kami dah pun bertolak ke tempat lain iaitu ke Krabi. Maha suci Allah yang telah melindungi kami sekalian.

Pemandangan sehari sebelum tragedi letupan




Walaupun aku dah pun penah ke luar negara, tapi aku masih teruja bila berada kat Hatyai ni. Maklumla, walaupun aku ni anak kelahiran Perlis yang tak memerlukan passport untuk masuk ke negara ni, inilah pertama kalinya aku sampai ke sini setelah hampir 3 dekad aku hidup dan asyik dapat baca saja 'taxi to Hatyai' tapi tak tau pun mcamana keadaan di sana. Bagi aku Perlis dan Hatyai dari segi suasana, suhu dan cuaca adalah sama.Aku tak tau apa yang menyebabkan aku teruja tapi aku memang sangat enjoy.

Akhirnya sampai juga kat Krabi. Ni kat dalam hotel . 4 jam jugak dari Hatyai. 


So, ini la kenderaan yang digunakan untuk ke pantai Krabi


Bot-bot untuk kitorang naik


Aku mabuk laut 'time' ni...adess!


Well, kitorang scuba diving. Air ni tak terlalu masin sangat.



Air dia memang jernih


Dah macam patung lilin. Orang 'real' ni

评论

  1. Salam .. cantik tempat ni ..

    回复删除
  2. Terima kasih en. Ben sebab sudi singgah di blog saya yg tak seberapa ni . Sgt excited sebab en.ben yg petama jadi member

    回复删除

发表评论

Sebarang komen membina adalah di alu-alukan.

此博客中的热门博文

Maksud Kod Di Penyata Resit ATM

Tarikh Tayangan Filem Melayu Terbaru

Pesan Dari Tuhan (Cereka Ahad TV3)