Постоянные читатели

on Leave a Comment

Terjemahan lagu 'always be there'





Asyik tulis bab dunia je ,ingat nak jugak cari bekalan untuk di bawa ke sana. Kali ni ingat nak tulis bab ukhrawi sikit. Aku nak bagi 'direct translation' lagu Maher Zain iaitu 'always be there' . Lirik lagu ni amat menginsafkan kalau kita dapat hayati makna tersirat di dalamnya. Sebagai hambaNya kita haruslah bersyukur dengan segala nikmat kurniaannya. Sengaja aku bagi terjemahan walaupn rata-rata orang Malaysia, even satu dunia pun guna bahasa mat salih ni iaitu English. Cuma kalau kita guna bahasa kita rasenye kite akan lebih menghayati. Tak gitu?

Terjemahan Lagu


Allah Maha Besar, Allah Maha Besar, Allah Maha Besar...

Jika anda bertanya saya tentang cinta dan juga apa yang saya tahu tentangnya..
Jawapan saya adalah semuanya mengenai Allah. Cinta sejati di dalam jiwa kita.
Pencipta saya, anda, syurga dan juga duniawi ini.
Dialah yang memberikan kita rasa bebas dan segalanya
Penjaga kepada orang yang beriman kepadaNya

Apabila terasa sukar.Tiadalah lagi tempat lain untuk mengadu 

melainkan kepadaNya jua..
Seperti yang Dia telah janjikan akan berada di mana jua bila diperlukan
Merahmati kita dengan sifat Pemurah dan PenyayangNya
kerana seperti yang Dia telah janjikan akan berada di mana jua
Dia Maha Melihat, memberi kita petunjuk
Dan Dia tahu apa yang berada di dalam hati kita

Oleh itu sekiranya kita tersasar,

Kembalilah kepadaNya kerana dia sentiasa berada dimana jua 
Dia membawa kita dari kegelapan kepada cahaya
Maha Suci Allah segala puji hanya untukMu atas segalanya
Kita tidak seharusnya takut kepada apa jua 
Selagi kita mengikut petunjuk dariNya setiap masa
Melalui hidup kita yang sangat singkat ini
Suatu hari nanti semua ini akan berakhir
Kita akan berada di syurga dan semuanya selamat

Oleh itu
apabila terasa sukar. Tiadalah lagi tempat lain untuk mengadu 
melainkan kepadaNya jua..
Seperti yang Dia telah janjikan akan berada di mana jua 
Merahmati kita dengan sifat Pemurah dan PenyayangNya
kerana seperti yang Dia telah janjikan akan berada di mana jua bila diperlukan

0 comments:

Отправить комментарий

Sebarang komen membina adalah di alu-alukan.

Технологии Blogger.

Start Backlink Code

jubah murahFree Automatic Backlink

Entertainment Blogs
Entertainment blogs


tanda




Backlink Checker SEO Tool by monitorbacklinks.com
link directory


Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

link directory
Blogs Directory

Blogarama - The Blog Directory
Photobucket


Blogged.my
My Ping in TotalPing.com





Feedage Grade A rated





Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Search Engine


web directory
chrisrossell Blog
HQ Arts BlogsHQ Arts Blogs
Directory submission Test your Internet connection speed at Speedtest.net

pgrnk n ppp


Page Rank


В этом гаджете обнаружена ошибка

fdbrnr

Masukkan email anda untuk mendapatkan tips rahsia buat duit dengan internet.:

Sinopsis, Review, Informasi

ntwkblg