Постоянные читатели

on Leave a Comment

HIDUP AKU YANG SENTIASA KESEORANGAN

Hidup kesorangan? Tragis ke? Tak tragis aku rasa selagi tuan punya badan bleh 'cope' dengan situasi begitu. Oleh kerana sering kesorangan, aku merayau ke mana-mana pun berseorangan. Ada satu mall kat tempat aku ni yang sering aku kunjungi. Bukan apa, bila gi kat mall ni aku rasa tenang dan selesa. Lagipun 'probability' 'orang gila' yang dah la tak kenal aku tiba-tiba nak cari pasal ngan aku tu kurang. Lagi satu mall ni banyak kenangan . Mall ni dibuka sejak aku sekolah menengah lagi. Waktu tu arwah abah masih ada. Ingat lagi kenangan shopping time nak dekat raya kat mall ni dengan arwah. Masa di buka dulu, mall ni la yang terbesar sekali. Kalau tak silap aku yang terbesar kat Malaysia.Dia nampak besar sebab dia bergabung dua mall sekali sebenarnya. Tapi rekod sebagai mall terbesar kat Malaysia tak kekal lama sebab banyak pesaing especially kat area KL. Dan memang beberapa tahun pastu mall terbesar dibina kat KL. Lepas mall ni baru la mall-mall yang lain muncul kat area rumah aku ni. Antaranya ialah Tesco, Jaya Jusco, Giant, Sunway Carnival, Queensbay etc. Arwah abah tak sempat tengok mall-mall ni dibina. Selain mall-mall baru dibina, tak kurang juga mall yang terpaksa ditutup . Mungkin sebab persaingan terlalu sengit kot. Tak mampu nak penetrate market.

  Pemandangan kat ruang parkir yang bertingkat-tingkat di waktu malam hari.
 Kedai baru nak buka 1 (around 12 noon)
 Kedai baru nak buka 2 (around 12 noon)
 Gerai makan kat tingkat underground
 Dari luar Mall
 Tingkat empat, paling atas (1)
  Tingkat empat, paling atas (2)
  Tingkat empat, paling atas (3)
Kat sini la tempat paling kerap aku masuk iaitu kedai buku. 


Dulu kat bahagian atas sekali mall ni paling meriah sebab ada banyak gerai makan yang eksklusif. Siap ada air pancut hiasan lagi. Kedai-kedai pun memang banyak. Tapi tah kenapa tak semena-mena gerai-gerai makan tu semua tutup tak lame pastu. Habis segala kolam air pancut pun dah takde lagi. Kedai-kedai pun banyak tutup. Sekarang banyak lot-lot kosong. Tak pasti untuk tujuan disewa atau reserved. Ramai lebih gemar berniaga kat kawasan koridor je. Pelik juga. Nape ye? Akan datang aku akan upload gambar kawasan yang pernah ada gerai makan tu. Suram je kawasan tu :(. Antara perniagaan yang ada kat tingkat paling atas mall ni ialah bowling center, snuker, pawagam, futsal, arcade dan restoran. Dulu ada go-kart dengan skiing. Tapi aku rasa macam dah tutup dua-dua bisnes ni.

0 comments:

Отправить комментарий

Sebarang komen membina adalah di alu-alukan.

Технологии Blogger.

Start Backlink Code

jubah murahFree Automatic Backlink

Entertainment Blogs
Entertainment blogs


tanda




Backlink Checker SEO Tool by monitorbacklinks.com
link directory


Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

link directory
Blogs Directory

Blogarama - The Blog Directory
Photobucket


Blogged.my
My Ping in TotalPing.com





Feedage Grade A rated





Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Search Engine


web directory
chrisrossell Blog
HQ Arts BlogsHQ Arts Blogs
Directory submission Test your Internet connection speed at Speedtest.net

pgrnk n ppp


Page Rank


В этом гаджете обнаружена ошибка

fdbrnr

Masukkan email anda untuk mendapatkan tips rahsia buat duit dengan internet.:

Sinopsis, Review, Informasi

ntwkblg