Search (Don't Edit)

Постоянные читатели

TAK BOLEH MAKAN SEDAP-SEDAP LAGI

Baru- baru ni mak aku bawak aku pegi jumpa sorang pengamal perubatan Islam. Puncanya sebab dari aku sendiri yang selalu rasa tak sedap badan. Macam ada gangguan. Korang tau tak, aku kalau makan benda yang berangin terutama petai, mesti bangun pagi esok dalam badan aku macam kena cucuk-cucuk ngan benda tajam. Mungkin angin la, tapi sakit gila. Tak tahan aku. Tapi ada beberapa sebab lain lagi la yang aku tak dapat bagitau kat sini. So lepas jumpa pengamal perubatan tu, dia pun bagi satu jenis air yang diperbuat dari daun ape tah aku pun dah tak ingat. Daun tu dah diproses dan air tu memang confirm le kaler hijau. Aku tengok senario kat tempat berubat tu. Ada yang pengamal tu bagi minum on the spot, ada juga yang dia suruh bawak balik . Yang minum on the spot tu biasanya kes-kes yang serius. Macam aku ni dia suruh minum dulu dan dia dapat agak yang aku takkan muntah on the spot and maybe tak muntah langsung. So dia kasi aku bawak balik air tu. Dalam hati aku mase tu tak bape nak pecaya sangat kat pengamal tu. So sampai kat umah aku pun minum la air tu. Rasa macam air daun la kalau korang nak tau, ala-ala bau daun pandan. Selesai minum , memang takde pape yang berlaku. Selang beberapa minit dalam 45 minit camtu aku dah mula rasa loya. Tak lame pastu aku muntah abes. Keluar semua benda-benda hijau tu. Nasib baik masa tu aku dah makan lama dah, so ada la sikit je makanan yang keluar. Mase muntah tu memang rase macam nak tekeluar usus-usus, macam orang tak sihat je aku muntah padahal aku sihat je, tak demam pun. Dipendekkan cerita, muntah aku tu berlarutan dan berlaku selang 5-10 minit sekali. Memang tak tahan . Dan yang paling penting iaitu 'main point' yang aku nak cerita kat sini ialah, aku disuruh berpantang. Aku tak boleh makan ayam, daging kambing, makanan yang masam seperti limau dan cuka, cili padi dan ada la beberapa lagi yang mana makanan-makanan yang tersenarai ni sememangnya favourite aku. So terpaksa la aku menelan liur je.. tak tau pulak bila lagi nak gi jumpa pengalamal perubatan tu. Actually tempat yang aku gi berubat tu jauh, luar negeri. Haha. Kena langkau beberapa negeri jugak la. Nanti bila ada 'event' lagi baru aku ke sana semula.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Sebarang komen membina adalah di alu-alukan.

Технологии Blogger.

Start Backlink Code

jubah murahFree Automatic Backlink

Entertainment Blogs
Entertainment blogs


tanda




Backlink Checker SEO Tool by monitorbacklinks.com
link directory


Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

link directory
Blogs Directory

Blogarama - The Blog Directory
Photobucket


Blogged.my
My Ping in TotalPing.com





Feedage Grade A rated





Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Search Engine


web directory
chrisrossell Blog
HQ Arts BlogsHQ Arts Blogs
Directory submission Test your Internet connection speed at Speedtest.net

pgrnk n ppp


Page Rank


В этом гаджете обнаружена ошибка

fdbrnr

Masukkan email anda untuk mendapatkan tips rahsia buat duit dengan internet.:

Sinopsis, Review, Informasi

ntwkblg

->