TERMINAL BAS AMAN JAYA, MERU, IPOH

Baru beberapa bulan saja aku tinggalkan Ipoh, dah macam-macam projek pembinaan  siap dibangun bagai cendawan tumbuh. Antaranya ialah terminal bas Aman Jaya ni, dah macam terminal lapangan terbang aku tengok. Antara terminal bas tercanggih jugak la. Projek ni bernilai RM38 juta dah siap sepenuhnya bulan Jun 2012. Aku singgah sini sebagai transit sebelum bergerak ke lokasi seterusnya.


 Dari luar Terminal
 Bahagian dalam terminal 
 Food Court terminal (sorry sebab gambar blur, tangan tak diam haha)
 Ada arcade game kat dalam terminal
 Pemandangan dari  atas terminal
 Pasaraya Mydin ni pun baru dibina, betul-betul di hadapan terminal Aman Jaya
 Siap ada screen yang ada status Departure, Delay, Arrival. Macam terminal lapangan terbang
 Brader jaket hijau tu dah macam pegawai imigresen yang cek passport kat lapangan terbang
Macam boarding area kat lapangan terbang

Sekian sahaja berita travels saya untuk kali ini. Jumpa lagi!

评论

此博客中的热门博文

Maksud Kod Di Penyata Resit ATM

Tarikh Tayangan Filem Melayu Terbaru

Pesan Dari Tuhan (Cereka Ahad TV3)