Постоянные читатели

on Leave a Comment

BAHAYA 'ADD FRIEND' YANG KITA TAK KENAL DARI FACEBOOK

Kat sini aku cuma nak bincang satu sebab je kenapa 'add' orang yang kita tak kenal dari facebook ni bahaya. Maksud bahaya aku ni adalah dari segi pendedahan maklumat peribadi kita. Bayangkan jika kita ada mempunyai suatu rahsia yang kita rasakan amat penting bagi diri kita untuk tidak diketahui umum. Contohnya mengenai khabar angin tentang sesuatu yang tidak baik tentang diri kita, dan dalam masa yang sama , kita tahu saudara terdekat kita mengetahui tentang khabar angin tersebut. Jika saudara kita, sudah tentulah mereka sebolehnya tidak akan membincangkan langsung mengenai khabar angin tersebut. (Kecuali darurat). Tapi bagaimana pula bagi orang-orang yang 'desperate' ala-ala journalist tak bertauliah dan takde kaitan sedara, cuba juga untuk mencari kebenaran berita yang dah memang tak benar tentang diri kita? Akhirnya khabar angin pun bertukar menjadi berita semasa. Tak ke itu akan mengaibkan diri kita akhirnya? Oleh itu, fikir-fikirkanlah sebelum 'add' anynomous atau orang yang takde kaitan ngan kita dari facebook.

P.S : Who eat chili, they will taste the hot...

0 comments:

Отправить комментарий

Sebarang komen membina adalah di alu-alukan.

Технологии Blogger.

Start Backlink Code

jubah murahFree Automatic Backlink

Entertainment Blogs
Entertainment blogs


tanda




Backlink Checker SEO Tool by monitorbacklinks.com
link directory


Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

link directory
Blogs Directory

Blogarama - The Blog Directory
Photobucket


Blogged.my
My Ping in TotalPing.com





Feedage Grade A rated





Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Search Engine


web directory
chrisrossell Blog
HQ Arts BlogsHQ Arts Blogs
Directory submission Test your Internet connection speed at Speedtest.net

pgrnk n ppp


Page Rank


В этом гаджете обнаружена ошибка

fdbrnr

Masukkan email anda untuk mendapatkan tips rahsia buat duit dengan internet.:

Sinopsis, Review, Informasi

ntwkblg