Постоянные читатели

on 2 comments

KENAPA PEMIKIRAN LAKI-LAKI DAN PEREMPUAN BERBEZA

Terlebih dahulu saya ingin memperkenalkan dua kaedah pemikiran antara lelaki dan perempuan.  Pemikiran perempuan lebih 'direct' sementara pemikiran lelaki pula 'indirect' atau dengan kata lain pemikiran lelaki adalah lebih kreatif berbanding perempuan.

Dengan ini boleh lah dikatakan daya imaginasi lelaki lebih baik berbanding perempuan. Namun begitu baik lelaki mahupun perempuan masing-masing mempunyai kelebihan yang tersendiri.

Pemikiran 'direct' perempuan boleh dikaitkan dalam suatu keadaan. Contohnya apabila diberikan suatu teka-teki iaitu 'bas apakah yang paling pandai', ramai perempuan biasanya akan menjawab secara 'direct' iaitu 'bas sekolah'.

Bagi lelaki, mereka tidak akan terus memberikan jawapan sebaliknya otak orang lelaki akan ligat menganalisis beberapa kemungkinan jawapan. Ini termasuk memikirkan samada soalan teka-teki ini berupa tipu-helah ataupun hanya soalan teka-teki yang 'direct'.

Walaubagaimanapun pemikiran 'direct' orang perempuan mempunyai kebaikan untuk orang lelaki juga. Disebabkan pemikiran direct orang perempuan, maka mereka biasanya menjadi golongan yang 'setia pada yang satu'.

Ini kerana mereka jarang menggunakan daya imaginasi secara berlebihan berbanding lelaki. Contohnya apabila si isteri telah mulai berusia, seorang lelaki yang merupakan suami mungkin akan tercetus di fikirannya iaitu 'isteri aku ni dah mulai tua, kalaulah dia macam muda-muda dulu kan baik'.

2 комментария:

Sebarang komen membina adalah di alu-alukan.

Технологии Blogger.

Start Backlink Code

jubah murahFree Automatic Backlink

Entertainment Blogs
Entertainment blogs


tanda




Backlink Checker SEO Tool by monitorbacklinks.com
link directory


Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

link directory
Blogs Directory

Blogarama - The Blog Directory
Photobucket


Blogged.my
My Ping in TotalPing.com





Feedage Grade A rated





Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Search Engine


web directory
chrisrossell Blog
HQ Arts BlogsHQ Arts Blogs
Directory submission Test your Internet connection speed at Speedtest.net

pgrnk n ppp


Page Rank


В этом гаджете обнаружена ошибка

fdbrnr

Masukkan email anda untuk mendapatkan tips rahsia buat duit dengan internet.:

Sinopsis, Review, Informasi

ntwkblg