关注者

Kajian Mendapati Wanita Umur 59 tahun Perlu Berhenti Memakai Gincu Merah dan Make-up Tebal
Ada masanya kita kelihatan tua tetapi tetap anggun. Sebuah syarikat produk kecantikan di UK iaitu Nurture Replenish Skincare melakukan soal selidik terhadap  2,000 wanita yang berumur lebih 45 tahun dan mendapati bahawa kebanyakan mereka berfikir bahawa tua tetapi tetap anggun adalah pada umur 59. Ini adalah umur yang wanita fikir dia masih sesuai untuk memakai kasut tumit tinggi, gincu merah, pakaian yang ketat, kuku palsu dan cuba untuk jadi 'lebih natural'.

"Artikel dalam YAHOO! SHINE : 5 perkara yang lelaki muda suka dan mencari mengenai wanita seksi yang berusia."
Hasil kajian kami selalu memeranjatkan. Jurucakap Nurture Replenish Skincare memberitahu YAHOO! SHINE. "Kami fikir pertengahan usia sepatutnya lebih lambat, tetapi ramai wanita yang mengatakan pertengahan usia adalah  pada awal tahun 40an dan pada waktu itu banyak 'tona warna' perlu diturunkan".

Kandungan di YAHOO!: Perkara baru dalam melakukan temujanji bagi orang yang berusia 


Menurut responden, wanita tidak perlu memakai topi besbol atau memakai solekan jenis 'tan' selepas umur 40. Miniskirts dan seluar kulit harus di luar rak selepas umur 41. But paras lutut dan juga pakaian konservatif 'atas ketat' harus 'disarakan' selepas umur 45 . Dan tatu mulai kelihatan buruk menjelang pertengahan 50-an.

Setiap wanita mempunyai detik-detik sendiri menghadapi peningkatan usia dalam trend fesyen dan kecantikan. Kami ingin menyatakan bahawa beberapa responden kelihatan berusia lebih awal sebelum 40-contohnya tocang (hanya sesuai sekiranya anda berusia awal 20), skirt maxi, seluar yang menunjukkan warna "merah jambu," atau apa-apa yang seperti itu di atas punggung, pencahayaan tertentu, seluar pendek, pakaian rapuh separas peha, mengalami perubahan dengan usia, dan sebagainya..Dan kita semua telah melihat stereotaip wanita yang berusia tetapi terlalu berjiwa muda, seluar kulit di dalam, cetakan kulit haiwan, topeng solekan berat, barang kemas gergasi dan ini adalah yang terburuk pada pendapat kami

Namun, kami di Nurture Replenish Skincare suka untuk melihat wanita yang berusia memakai gincu yang cerah, kuku terang , fabrik yang berwarna dan cantik. Di sini, SESUAI adalah menjadi perkataan yang kami tekankan.Wanita yang disoalselidik juga seolah-olah bersetuju bahawa mereka merasakan indah pada sebarang peringkat usia, dengan 74 peratus berkata mereka gembira untuk membiarkan diri mereka melalui fasa penuaan tanpa mengambil langkah-langkah anti-penuaan yang ketara. Lima puluh sembilan peratus (59%) berkata mereka kelihatan lebih muda daripada diri mereka yang sebenar, dan hanya satu perempat (1/4) akan mempertimbangkan menjalani pembedahan kosmetik. Juga, hanya 1 dalam 10 berfikir bahawa celak tebal adalah  tidak sesuai selepas umur 50.

Kajian mendapati bahawa satu pertiga (1/3) daripada wanita yang ditemubual bimbang bahawa beberapa item dalam almari pakaian mereka menjadi tidak sesuai dengan usia, dan 80% merasakan mereka perlu untuk meninggalkan 'gaya muda' seiring peningkatan usia. Apakah item pakaian yang anda bimbangkan? Apa yang ada di dalam almari anda dengan 'tanda soal'  besar yang tergantung di atasnya? Seluar kulit putih? Baju monyet Floral? Lebih baik mengaku!


没有评论:

发表评论

Sebarang komen membina adalah di alu-alukan.

Blogger 提供支持.

Start Backlink Code

jubah murahFree Automatic Backlink

Entertainment Blogs
Entertainment blogs


tanda
Backlink Checker SEO Tool by monitorbacklinks.com
link directory


Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

link directory
Blogs Directory

Blogarama - The Blog Directory
Photobucket


Blogged.my
My Ping in TotalPing.com

Feedage Grade A rated

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Search Engine


web directory
chrisrossell Blog
HQ Arts BlogsHQ Arts Blogs
Directory submission Test your Internet connection speed at Speedtest.net

pgrnk n ppp


Page Rank


该小工具中存在错误

fdbrnr

Masukkan email anda untuk mendapatkan tips rahsia buat duit dengan internet.:

Sinopsis, Review, Informasi

ntwkblg

->