KISAH TENTANG KUMPULAN 'THE BLONDIE'

Buat pembaca yang budiman sekalian, 'lead singer' kumpulan The Blondie ni bernama Deborah Ann Harry atau nama gelarannya adalah 'Debbie Harry'. Lahir pada 1 Julai 1945 dan boleh dikatakan sezaman dengan actor James Dean dan Elizabeth Taylor. Walaubagaimanapun, beliau lebih berperanan di dalam bidang nyanyian berbanding bidang lakonan.

Debbie Harry

Kumpulan ini terkenal di dalam era 80 dan 90-an.  Antara lagu mereka yang terkenal adalah seperti 'Heart of Glass' dan 'Tide is High' . Kumpulan ini mula menyepi pada pertengahan 80an sebelum kembali aktif pada penghujung 90an setelah 'reunion' kerana dikatakan terlibat dalam masalah ketagihan dadah.


Debbie Harry memulakan kariernya sebagai penyanyi pada penghujung tahun 60an iaitu pada usia awal 20an. Pada mulanya dia menganggotai kumpulan ' The Stillettos'  dan tidak lama selepas itu barulah dia menubuhkan kumpulan The Blondie seperti yang ada sekarang.


Pada masa kini, Debbie yang sudah berusia masih lagi menyanyi dan lagunya yang sering berkumandang adalah bertajuk 'Maria'. Gambar di bawah adalah gambar selepas 'reunion' pada tahun 1997.


"Maria.. You've gotta see her. Go insane and out of your mind..."


Kini, Debbie sudah berusia 67 tahun.(bawah)
Debbie Harry tidak mempunyai anak walaupun pernah berkahwin dengan Stein iaitu salah seorang anggota dalam kumpulan The Blondie. Mereka berkahwin dalam tahun 80-an dan kemudiannya berpisah beberapa tahun kemudian.

P.S :  Pada aku umur bukan penghalang selagi seseorang itu masih mempunyai minat di dalam bidang yang diminatinya sejak kecil. Debbie Harry masih lagi aktif menyanyi dalam usianya yang begini dan suaranya agak 'matang' berbanding ketika dia masih muda. Walaubagaimanapun, 'Hot Mama' ini tetap seksi hingga sekarang.

P.S.2 : Penuaan yang tidak ada sesiapa pun dapat menghalangnya.

评论

此博客中的热门博文

Maksud Kod Di Penyata Resit ATM

Tarikh Tayangan Filem Melayu Terbaru

Pesan Dari Tuhan (Cereka Ahad TV3)