SEKILAS TENTANG EKSPERIMEN MASA PHILADELPHIA | TEORI KONSPIRASI

The Philadelphia Experiment telah menjadi subjek kontroversi perdebatan paling panjang dan  kabur. Pada asalnya, ia adalah satu eksperimen yang dijalankan oleh Tentera Laut untuk mewujudkan sebuah kapal yang tidak dapat dikesan oleh gelombang magnet dan radar. Dalam erti kata lain, mereka mahu menjadikan kapal yang tidak dapat dikesan musuh.The Eksperimen Philadelphia juga telah dikaitkan dengan projek-projek halimunan dan beberapa eksperimen minda-kawalan. Walaupun kebenaran sebenar di sebalik eksperimen tidak diketahui umum, kita bergantung kepada apa yang sedikit maklumat telah bocor keluar atau yang diberikan oleh orang-orang yang mendakwa untuk menjadi saksi kepada projek ini, dan selebihnya daripada ahli projek itu sendiri. 

Permulaan....
 
Kini, keputusan yang didakwa eksperimen ini adalah sangat pelik, namun rentetan kebetulan dan peristiwa yang berpusat di sekitar Philadelphia Experiment telah dipinjamkan ini kredibiliti beberapa. Keputusan termasuk perkara-perkara seperti bisikan "pembekuan" lelaki dalam masa untuk bulan, lelaki yang perjalanan melalui masa, dan malah beberapa lelaki menjadi tertanam ke bawah dinding dan lantai kapal.Idea untuk eksperimen datang dari penyiasatan dan eksperimen oleh sekumpulan melibatkan Tesla kemungkinan halimunan melalui penggunaan elektrik. Eksperimen berjaya untuk benda-benda kecil, dan sekitar tahun 1939, ia telah dibentangkan kepada kerajaan. Pihak tentera amat berminat dalam hal ini, mungkin disebabkan oleh hakikat bahawa terdapat peperangan yang berlaku pada masa itu, dan teknologi seperti ini akan menjadi monumental.
Pada tahun 1943, kerajaan memutuskan untuk melakukan ujian ke atas haiwan domestik di atas kapal. Ia adalah USS Eldridge yang haiwan diletakkan dalam sangkar logam. Kapal itu memang tidak kelihatan, tetapi apabila haiwan telah diperhatikan sekali lagi, beberapa daripada mereka melahirkan radiasi dan markah membakar, dan beberapa telah hilang. Mereka telah memutuskan bahawa manusia tidak akan diuji.
Walaupun keputusan ini, pada 12 Ogos tahun yang sama, Eldridge, USS dengan krew kapasiti penuh manusia di atas kapal, menjalani eksperimen ini. Anak-anak kapal tidak tahu bahawa eksperimen adalah kira-kira akan berlaku. Penjana bermula, suis telah dibuang, dan kapal  hilang, seperti yang dijangka. Walau bagaimanapun, tarikh Ogos 12 1943 dipertikaikan, dengan beberapa mendakwa bahawa  Oktober 28, 1943 akan menjadi tarikh yang lebih tepat, kerana mengikut log dek Eldridge dan diari perang, ia tidak berada di Philadelphia pada masa itu. Walau bagaimanapun, cerita 'timber' tersebut dengan mudah telah berubah demi keselamatan negara.
Walaupun 'timber' yang dinyatakan kapal telah hilang selama beberapa minit, saksi-saksi memberi keterangan bahawa ia telah hilang selama sekurang-kurangnya 4 jam, dan telah diangkut melalui ruang dan masa.
Apa yang diperhatikan apabila kapal itu kembali adalah agak membimbangkan: Apabila ia kembali ke tempat asalnya, terdapat jerebu kehijauan di atas dek dan sekitar kapal. Sesetengah pelayar berada pada api. Ada yang sudah tidak siuman. Kesemua mereka  sakit, sesetengah mengalami serangan jantung, dan ada yang terus mati. Paling mengejutkan semua, adalah bahawa beberapa kelasi telah menjadi sebahagian daripada struktur kapal sendiri, bercantum di dinding atau dek kapal itu. Selain itu, beberapa lelaki telah hilang. Jika kapal telah pergi, hanya boleh membuat spekulasi. Sesetengah menyaksikan mendakwa ia pergi ke Norfolk Harbor, dan lain-lain mengatakan ia pergi 40 tahun ke hadapan dan digulung di Montauk, New York.
Tentera Laut, sudah tentu, menafikan segala-galanya dan mendakwa bahawa lelaki telah hilang di laut. Anda boleh baca bantahan semasa mereka Philadelphia Experiment sini.
Terdapat juga cerita yang rumit yang menggabungkan Philadelphia Experiment dengan Eksperimen Montauk, gelung masa yang menghubungkan pelayar Eldridge yang ke Montauk, New York, dengan gelung masa hingga 1983.
Selepas itu ...Tetapi tunggu, ada lagi! Seperti cerita terus, kelasi menjadi gila selepas kapal itu menjadi kenyataan, dan mereka menyerbu sebuah bar. Mereka memberitahu pembantu rumah bar cerita mereka dan beliau benar-benar ketakutan . Satu artikel akhbar telah ditulis mengenai serbuan itu, tetapi tiada tarikh dinamakan, jadi artikel itu tidak dapat ditemui. Kebanyakan krew akhirnya menjadi tidak siuman, tetapi beberapa mengekalkan kewarasan mereka, hanya untuk menghadapi situasi seterusnya. Seorang lelaki duduk untuk makan malam bersama isteri dan anaknya, tetapi kemudian bangun dari meja, berjalan melalui dinding, dan tidak pernah kelihatan lagi. Dua pelayar lain juga dikatakan telah hanya hilang ke udara nipis dan tidak pernah dilihat lagi. Seorang lagi anggota krew hilang di tengah-tengah perjuangan, mengejutkan lawannya setakat mengejutkan dia. Ketiga-tiga insiden-insiden ini dikatakan mempunyai saksi.
Satu lagi kesan sampingan adalah lelaki menjadi 'terperangkap'. Menjadi 'terperangkap' pada asasnya ialah menjadi tidak dapat bergerak atau berinteraksi dengan sesiapa sahaja untuk jangka masa yang lama. Krew dipanggil fenomena ini sebagai "Neraka Incorporated". Satu lagi nama untuk ini adalah "Freeze". Pembekuan biasa akan bertahan dari beberapa minit ke beberapa jam dan merosakkan fikiran manusia, tetapi tidak akan menyebabkan kegilaan. Seorang lelaki akan keluar daripada Freeze jika krew yang lain meletakkan tangan mereka kepadanya untuk "memberinya kekuatan." Ini biasanya bekerja, kecuali dalam satu kes, dua lelaki cuba untuk meletakkan tangan mereka apabila anggota krew beku, dan dia pecah ke dalam api dan dibakar selama lapan belas hari. Kebakaran tidak boleh dihentikan, dan tidak pula mereka merebak ke lokasi sekitarnya.
Seolah-olah yang tidak mencukupi, beberapa lelaki mula pergi ke "Deep Freeze." Deep Freeze adalah sesuatu yang serupa terlekat, kecuali mereka akan dapat dilihat hanya untuk krew, dan mereka akan benar-benar sedar tentang orang lain dan mereka tindakan tetapi tidak dapat berkomunikasi dengan mereka atau berinteraksi dengan mereka. Ia telah berkata bahawa ia mengambil masa hanya dua hari bagi seorang lelaki untuk pergi gila di Deep Freeze. Ia juga berkata bahawa Deep Freeze pertama mengambil masa enam bulan dan lima juta dolar penyelidikan dan peralatan untuk membetulkan.
Lelaki yang mendapat keluar dari Freeze Deep enam bulan adalah tidak siuman oleh masa dia keluar. Ada yang disebabkan bahawa kehilangan atau pembekuan orang Kesan Zeeman - ". Menyebar keluar dari garisan spektrum atom di bawah pengaruh medan magnet yang kuat" Selebihnya kelasi telah dilepaskan daripada Tentera Laut sebagai mental tidak layak.
Butiran Teknikal, mungkinSaya tidak boleh menjamin kesahihan butir-butir berikut, tetapi saya termasuk mereka di sini kerana relevan kepada artikel ini.
Dua anak kapal telah berjalan di taman apabila seorang lelaki lesu mencari mendekati mereka. Pemuda itu memberitahu mereka cerita yang hebat tentang eksperimen yang dilakukan di mana kebanyakan anak-anak kapal meninggal dunia atau mengalami kesan sampingan yang teruk. Beliau berkata bahawa kerajaan kemudian mendakwa keseluruhan krew tidak siuman bahawa apabila mereka datang ke hadapan, mereka hanya akan ditolak sebagai satu kumpulan orang gila yang hanya palsu beberapa cerita hebat. Selepas perbualan, satu anak kapal telah yakin manakala yang lain tidak. Akhirnya, ahli yang telah yakin menghubungi Dr Jessup dan memberitahunya cerita. Walaupun ini adalah mendahului besar, Dr Jessup tidak mendapat sangat jauh dan dia mendapati bahawa reputasi beliau dalam komuniti saintifik semakin teruk. Berhadapan dengan kemungkinan yang amat sangat, Dr Jessup akhirnya membunuh diri pada 20 April, 1959, mempercayai "satu lagi kewujudan alam semesta yang lebih baik daripada dunia ini sengsara." (The Philadelphia Experiment, 79). Ada yang percaya bahawa bunuh diri adalah sebenarnya pembunuhan oleh agensi-agensi kerajaan untuk memastikan eksperimen yang tenang.
Malangnya bagi Dr Jessup, petunjuk utama dalam teka-teki hadir sejurus selepas kematiannya. Petunjuk ini adalah seorang lelaki dengan nama Alfred D. Bielek.
Cerita Bielek adalah lebih pelik daripada Allende. Dia mendakwa bahawa dia telah diangkut dalam masa ke hadapan dan bahawa di sini di masa depan dia brainwashed oleh Tentera Laut. Indoktrinasi Ini membawa beliau untuk mempercayai bahawa nama beliau ialah Alfred Bielek, bukannya nama sebenar beliau, Edward Cameron. Setelah menemui identiti sebenar beliau, beliau dijejaki abangnya yang juga telah mengambil bahagian dalam eksperimen. Bielek mendakwa bahawa masa saudaranya mengembara hingga 1983 dan beliau kehilangan 'masa-kunci'. Hasilnya, abangnya berusia satu tahun setiap jam dan akhirnya meninggal dunia. Bielek kemudian mendakwa bahawa saudaranya dilahirkan semula. Tidak perlu dikatakan, hanya sekumpulan kecil orang percaya Bielek dan hampir semua orang berpendapat bahawa cerita beliau berdasarkan beberapa kebenaran, tetapi dia membesar-besarkan kebenaran atas sebab-sebab peribadi. Ini pendapat yang popular nampaknya diperkukuhkan apabila Bielek mula mengingati perkara sahaja setelah menyaksikan filem "The Philadelphia Experiment". Bielek mempunyai Ph.D. dalam Fizik, jadi dia tidak mempunyai beberapa pengalaman teknikal. Beliau juga adalah seorang jurutera bersara elektrik dengan tiga puluh tahun pengalaman. Kerana kecerdasan dan kemahiran yang jelas, dia tidak boleh diabaikan sepenuhnya. Bielek menyatakan bahawa teknologi yang digunakan dalam Philadelphia Experiment telah diberikan kepada kita oleh alien. Walau bagaimanapun, transistor germanium, yang adalah apa yang Bielek berkata telah digunakan, dicipta oleh Thomas Henry Moray.
Bielek juga menyatakan bahawa Dr Albert Einstein, Dr John von Neumann, dan Dr Nikola Tesla telah terlibat dalam projek ini. Kontroversi Sesetengah telah timbul sebagai penyertaan Tesla kerana beliau meninggal dunia di New York pada 7 Januari, 1943, yang hanya tempoh dua bulan masa selepas projek itu berlaku. Einstein, di sisi lain, mencadangkan apa-apa projek seperti ini kepada Tentera Laut beberapa kali. Kerana ini, dia mungkin terlibat dalam projek ini. Bagi von Neumann, tidak ada bukti untuk menyangkal atau menggalakkan penyertaan aktif dalam perkara itu. Terdapat bukti yang menyokong fakta bahawa dia kemudian terus eksperimen pada masa yang berbeza.
Prinsip yang meletakkan belakang Philadelphia Experiment Teori Medan Bersepadu. Teori ini menyatakan bahawa graviti dan kemagnetan disambungkan, hanya sebagai jisim dan tenaga yang disambungkan melalui formula E = mc2. Einstein tidak pernah menyelesaikan Teori Medan Bersepadu, tetapi sifat sangat Philadelphia Experiment mencadangkan sebaliknya. Ia adalah mungkin bahawa teori ini telah menjadi rahsia kerajaan kerana ia mampu melakukan banyak perkara, mungkin juga ruang perjalanan tanpa bantuan roket.
Dalam carian untuk data sebenar teknikal pada eksperimen, tidak banyak maklumat boleh didapati yang tidak dicemari dengan keraguan dan spekulasi. Reka bentuk asas mempunyai dua besar Tesla gegelung (elektromagnet) diletakkan pada badan setiap kapal. Gegelung dihidupkan dalam urutan khas dan daya magnet mereka begitu kuat bahawa mereka meledingkan graviti sendiri. Bielek juga mengatakan bahawa pada 12 Ogos setiap dua puluh tahun, medan magnet Bumi mencapai puncak dan membolehkan penyegerakan antara gegelung Tesla. Pengayun yang Bielek mendakwa telah menjalankan gegelung dalam corak khas kelihatan lebih seperti medan Tentera penyejukan unit dapur daripada apa-apa lagi. Ramai yang percaya itulah apa yang ia adalah dan cerita Bielek adalah hanya satu penipuan. Bielek memberikannya nama teknikal bagaimanapun: "Masa Sifar Rujukan Generator". Pengayun akan menyegerakkan dengan sudut fasa laras dan mencipta scaler jenis gelombang (Anderson). Beberapa saintis hari ini telah menyerang Keterangan Bielek mengenai perkara ini, kerana mereka percaya gelombang vektor akan menjadi lebih cekap dan kemungkinan. Bielek juga tidak menjelaskan jika kuasa yang digunakan adalah AC atau DC, berdenyut atau berputar, dan apa gelombang mikro dan frekuensi Radar. Dalam erti kata lain, Bielek menyediakan hampir tidak ada maklumat yang tepat teknikal yang boleh digunakan.
Rick Anderson bagaimanapun, mungkin dapat menumpahkan beberapa cahaya di atas subjek. Beliau menyatakan bahawa empat pemancar RF berperingkat untuk menghasilkan medan berputar. Bidang ini berdenyut pada kitaran duti 10%. Daripada dua gegelung, beliau mengatakan bahawa empat gegelung akan telah ditetapkan atas dek kapal itu dan akan dikendalikan oleh dua penjana yang berdenyut dalam gerakan melawan arah jam. Anderson menyatakan bahawa gegelung Tesla menggunakan sebanyak 7,500 kaki, atau 1,42 kilometer # 16 magnet wayar. Kerana kuantiti ini sangat besar, tiada siapa yang telah dijalankan persendirian eksperimen; wayar akan menjadi terlalu mahal dan juga mesti menjadi luka dalam cara yang istimewa (Anderson). Lain-lain saintis percaya bahawa Resonans Magnetik Nuklear dan sains Philadelphia Experiment disambungkan.Resonans Magnetik Nuklear juga dikenali sebagai Pengimejan Resonans Magnetik, atau MRI. Lagi saintis bernama Alexander S. Fraser percaya bahawa semua orang adalah salah tentang sifat-sifat elektromagnet eksperimen. Beliau percaya bahawa ia tidak pernah dilakukan dengan elektromagnetisme, tetapi dengan bidang termal. Bidang ini haba boleh menyebabkan kesan fatamorgana optik yang beberapa saksi melaporkan. Fraser mengatakan Allende yang telah diperkatakan medan 'membakar', kebakaran, dan ragu-ragu optik, yang kesemuanya adalah produk bidang haba. Sebagai sebahagian tentang Eldridge hilang di hadapan mata mereka, keadaan cuaca tertentu telah dikenali di lautan menyebabkan pulau hilang juga. Ini keadaan cuaca telah mengambil tempat hari eksperimen. Namun saintis lain percaya bahawa gelombang sonik dan ultrasonik telah digunakan.
Gelombang sonik boleh telah digunakan untuk mewujudkan 'selimut udara' di sekitar kapal itu, yang konsisten dengan laporan. Terdapat banyak eksperimen yang dilakukan pada 1940-an dengan gelombang tinggi kuasa ultrasonik, yang menunjukkan kebarangkalian yang tinggi Philadelphia Experiment menjadi salah seorang daripada mereka. Bidang Kuat sonik dikenali kerana mempunyai kesan sampingan yang buruk kepada manusia, yang juga konsisten dengan laporan. Jerebu hijau yang mungkin sekitar kapal itu disebabkan oleh "menarik laut sekitarnya air dengan Ultrasonics berkuasa. 'Sonoluminescense' dan fenomena yang berkaitan" (Anderson) Bidang ultrasonik akan menyebabkan anak-anak kapal untuk lulus keluar dan membuat perjalanan dari Philadelphia ke Norfolk seolah-olah berlangsung hanya beberapa minit. Tidak perlu dikatakan, teknikal Philadelphia Experiment adalah satu perkara perdebatan panas di kalangan ahli sains dan tiada siapa yang seolah-olah tidak dapat memberikan apa-apa bukti kukuh. Sebagai Rick Anderson tepat meletakkan ia: "Seseorang elektronik tahu bahawa, tanpa TEORI TERPERINCI, menyeluruh belakang bangku set-up, dia tidak akan tahu bagaimana untuk menubuhkan voltan dan arus, tahap kuasa, frekuensi, bentuk gelombang, lebar denyut atau kitar tugas. Jika ada peluang litar tidak akan berfungsi, Undang-undang Murphy menetapkan bahawa ia AKAN TIDAK lebih kerap daripada tidak. "
Jika teknikal eksperimen adalah kabur dan suatu perkara yang kontroversi, keputusan eksperimen adalah seperti berkabus. Satu hakikat yang semua orang seolah-olah bersetuju bahawa bidang telah dilanjutkan meters banyak, sehingga mungkin 100, luar kapal dan ke dalam air (Anonymous). Segala-galanya di dalam bidang ini adalah samar-samar dalam bentuk dan bentuk hanya boleh dilihat adalah hull Eldridge di dalam air. Bidang ini seolah-olah mempunyai warna kehijauan dan berkabus. Satu lagi hakikat semua orang bersetuju bahawa Eldridge yang tidak berfungsi dengan betul selepas eksperimen dan menjadi punca masalah.

评论

此博客中的热门博文

Maksud Kod Di Penyata Resit ATM

Tarikh Tayangan Filem Melayu Terbaru

Pesan Dari Tuhan (Cereka Ahad TV3)