Постоянные читатели

on Leave a Comment

VIDEO TERBAIK UNTUK MENERANGKAN APA SEBENARNYA YANG LELAKI SERING FIKIRKAN....LEBIH KURANG MACAM AKU



Aku tau orang perempuan cuma nak jaga kehormatan diorang, tapi jangan la sampai memandang semua lelaki tu stereotype. Aku juga tau bila aku cakap macam ni, mungkin korang ingat aku ni lelaki yang low profile sebab aku tak de rupa atau tak berwang. In fact, aku bukanlah seperti yang disangka.

Aku cuma punya kenangan silam yang tak berapa baik tentang perempuan semenjak aku kecil. Malangnya, bila aku dah besar pun aku masih dikecewakan. Aku juga bukanlah lelaki yang mudah cair dengan mana-mana perempuan, dan aku juga bukan seorang yang suka sesama sejenis.

Aku percaya air mata perempuan itu ikhlas, tapi aku percaya ada juga yang tak ikhlas..
on Leave a Comment
AURA CHOC - RM 145 (Semenanjung)
                           RM 155(Sabah / Sarawak)


Whatsapp / SMS : 017-5709812
on Leave a Comment

Cerita Cinta Yang Paling Sedih Dan Menyayat Hati (Sediakan Baldi) :(



on Leave a Comment

AURA WHITE CHOCOLATE INDULGENCE : LAZAT TAK TERKATA!!




wow.. Aura White Chocolate Indulgence..
nikmat yang benar2 menggoda..


CERAH, CANTIK & GEBU DENGAN AURAWHITE CHOCOLATE INDULGENCE:

- Diformulasikan dari coklat gelap (dark) 100%  bijian koko organik, di proses dengan teknologi nano di mana apabila dibancuh ia tidak berketul2, membolehkan penyerapan nutrisi secara optimum oleh pada tubuh.
- Flavonoid dalam coklat merupakan agen antioksidan yang kuat dan efektif untuk melindungi tubuh badan dari penyakit-penyakit degeneratif. Ia juga membantu menjaga jaringan kolagen dan mengurangi kerosakan kulit akibat sinar matahari dan persekitaran.
- Minuman lazat berkhasiat ini selain berperisa coklat yang mewah dan penuh nikmat, ia juga tinggi kandungan protein, kaya nutrisi, tiada gula atau pewarna tambahan. Kesemua bahan terbaik di gabungkan untuk membantu kecantikan dan kesihatan anda dari hujung rambut hingga hujung kaki.


pencinta coklat mesti teruja bukan?
Sungguh mengecur selera, mewah rasa coklat yang cair di mulut..

KANDUNGAN UTAMA AURAWHITE CHOCOLATE INDULGENCE:

* Dark Chocolate
* Tilapia Collagen
* Omega 3 Salmon Fish
* L-Glutathione
* Co Enzyme Q10
* Pearl Powder
* Hyaluronic Acid (HA)
* Pitera
* Multivitamin
* dan bahan2 terpilih yang 20 kali lebih kandungan antioksidan!

- Disaran mengambil AURAWHITE CHOC pada waktu pagi untuk permulaan hari yang lebih aktif dan bertenaga. Manakala AURA WHITE PERISA LEMON BERRY 900,000MG diminum pada waktu malam untuk keberkesanan lebih hebat!
- Bancuh dengan air sejuk untuk rasa yang ummphh.. terlajak lazat!
- Sesuai untuk lelaki & wanita. 

Mantap.. Aura Shine tablet boleh kunyah yang sangat sedap dan berkhasiat..
TRIAL PERCUMA untuk pembeli Aura White Chocolate Indulgence mencuba..
memang berbaloi-baloi kan..

KELEBIHAN PRODUK AURASHINE :

- Turut menggunakan teknologi Nano di mana tekstur tablet nya 1000 kali lebih halus, membolehkan zat aktifnya diserap badan dengan cepat dan sempurna
- Hasil gabungan bahan utama Tilapia Kolagen, L-Glutathione, Pearl Powder serta inovasi bahan tambahan terbaik, antaranya Hyaluronic Acid (HA) ,Omega 3 Salmon Fish, Co Enzyme Q10 dll bagi mengekalkan kecantikan dan kesihatan selain bertindak sebagai booster tambahan dalam pengambilan  minuman Aurawhite Gluta Collagen.
- Mengandungi 26 vitamin dan zat mineral bagi membantu mengaktifkan sel kulit, melembap, mencerah serta menganjalkan kulit serta awet muda.
- Berperisa ORANGE BERRY MINT yang sedap di kunyah iaitu gabungan mixed berries, ekstrak oren yang kaya dengan Vitamin C serta ekstrak Pudina untuk memberi kesegaran serta keceriaan untuk anda.
- Sesuai untuk lelaki & wanita

BAGAIMANA?
TERUJA UNTUK MENIKMATI KELAZATANNYA?

HARGA:
RM150(S), RM160(S/S)

PERCUMA!!

DETOX GOLD 4
VITAMIN RAMBUT 4
EYE MASK 2
SHISEIDO BLACK MASK 2
SHISEIDO WHITE MASK 2
NATURGO MASK 2
LIP MASK 2
AURA SHINE 1
SHAKER 1
 
TOTAL 20 ITEM

Lunä Mëi Mëi's photo.

(FREE GIFT seperti gambar tetapi tiada 3d diamond sheet mask)

-harga termasuk kos pos-

ORDER SEKARANG!!

 sms/whatsapp ke 017-5709812 / PM facebook


on Leave a Comment

SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan


Selamat Menyambut Bulan Ramadhan , Semua ! Hehe . Kali ni Fie nak buat segmen simple yang bertajuk " SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan " . Tujuan Fie buat segmen ni untuk berkenalan antara satu sama lain n untuk menambahkan follower n trafik blog korang . Segmen ni bermula pada 13 July 2013 sampai 8 Ogos 2013 11.59 malam . Fie hope sangat2 segmen ini mendapat sambutan meriah .

CARA - CARA NAK JOIN

  1. Follow blog CIK FIE
  2. Like fanpage CIK FIE
  3. Buat satu entri yang bertajuk " SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan "
  4. Copy coding entri yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri
  5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini


on Leave a Comment

Tarikh tamat GIVEAWAY dipercepatkan lagi

Assalamualaikum...

Dengan ini saya ingin mengumumkan bahawa tarikh tamat bagi GIVEAWAY blog Kisah Seorang Pengembara Jalanan akan dipercepatkan lagi sebanyak 2 bulan ke belakang iaitu bersamaan tarikh 31 Ogos 2013, Hari Kemerdekaan Negara. Walaubagaimanapun, tarikh ini bukanlah muktamad kerana setiap tarikh akan dipercepatkan mengikut kesesuaian keadaan. Diharap lebih ramai lagi peserta yang dapat join GA yang saya anjurkan ini.

Barakallahu fikum. Sekian, terima kasih.
on Leave a Comment

Aku..

Semenjak dari awal puasa, aku teringin sangat nak pergi Ipoh. Ntah kenapa. Bila tiba bulan puasa teringat lak kat tempat tu. Banyak kenangan...

Berbanding dengan tempat tinggal yang aku tinggal sejak dari kecik ni, sejak arwah abah aku yang bawak kami sekeluarga berhijrah ke sini selepas Ipoh, memang pada aku sangat jauh berbeza. Dari segi persekitaran, masyarakat dan juga masalah sosial kalau boleh aku katakan.

Masalah yang paling merungsingkan , dan semakin kerap aku dengar adalah pecah rumah dan ragut. Baru-baru ni pun ada lagi kes ragut. Ni bukan ragut biasa tapi ragut yang high-class punya sebab penyangak tu masuk sampai ke dalam rumah. Mangsa adalah sebuah keluarga Cina yang tinggal tak berapa jauh dengan rumah aku, dekat dengan rumah adik. Masa tu aku, mak ngan adik perempuan nak pergi solat terawih. Selain tu, gangsterisme kalangan budak-budak sekolah yang baru-baru ni masuk youtube, berlaku kat kawasan tempat tinggal aku. Kat sini, masalah mat rempit adalah di ranking paling atas. Even aku sendiri ada sejarah hitam ngan mat rempit yang tak dapat aku ceritakan kat sini.

Aku nak berhijrah suatu hari nanti. Mungkin. Kalau dapat, aku akan pujuk mak aku ikut sekali. Tapi rasanya, mungkin dia tak kan ikut. Entah lah. Pusara abah aku pun dekat je dengan rumah, hanya beberapa batu (miles) jauhnya. Lagipun dah lama kami tinggal kat sini.

on Leave a Comment

SENARAI HADIAH UNTUK PEMENANG "GIVEAWAY"

Tempat#1 : Topup / Cash RM 50



Tempat#2 : Sebuah novel baru bertajuk 'Isteri Separuh Masa'

Tempat#3# : Set pensel warna 12 batang jenama "NICO President", 6 batang pensel, 1 sharpener dan  eraser
 Tempat#4 #5 #6 #7 : Key-chain

Saguhati : Digital Tasbih



Menarik tak hadiah? Jom kita war-war kan GA ni sehingga peserta ke-100. GA akan ditamatkan setelah jumlah peserta  mencapai 100 atau lebih.






on Leave a Comment

Baru lepas tonton filem MAN OF STEEL

Secara keseluruhan filem ni memang sangat menarik. Jalan cerita dan grafik sangat -sangat menarik. Memang berbeza sedikit dengan jalan cerita filem SUPERMAN yang sebelum-sebelum.

Dalam filem Man Of Steel ni, keseluruhannya berkisar tentang latar belakang SUPERMAN sendiri. Iaitu sebelum dia benar-benar dikenali. Dalam filem ni jugak pelakon yang aku sangat minati turut berlakon iaitu Russel Crowe. Dia memegang watak sebagai Jor El iaitu bapa Kal El ( Superman).

Russel Crowe ni aku minat sebab kebanyakan watak dia memang 'cool' habis. Kalau filem yang ada dia berlakon, mesti ada babak 'fight'. Aktor kelahiran Australia ni pada aku adalah antara pelakon-pelakon Hollywood yang 'boleh berlawan' di dalam filem. Ciri 'kelelakian' itu ada pada wajah aktor ini.

Selain itu, watak Superman dan Lois Lane aku tak berapa familiar. Tapi secara keseluruhan semua watak adalah 'macho' dan 'anggun' . Macam-macam perasaan terdapat dalam filem ni. Antara part yang paling menyentuh perasaan (pada aku) adalah apabila Jor El dan isterinya (ibu Superman) terpaksa membuat keputusan untuk menghantar Superman ke planet baru iaitu Bumi. Waktu tu, planet Superman sedang mengalami kemusnahan akibat sikap penduduk Krypton sendiri yang suka mencari sumber tenaga dengan menggali teras planet mereka sendiri. Mungkin disebabkan planet mereka yang sudah sangat tua dan kekurangan sumber tenaga, jadi mereka tiada pilihan.

Ada juga babak di mana Kal El (Clark Kent) terpaksa melihat sahaja ayah angkatnya, Jonathan Kent mati akibat puting beliung kerana terlalu taat kepada perintah ayah angkatnya agar merahsiakan 'kekuatan' yang dimilikinya dari orang ramai yang pada ketika itu sedang sibuk menyelamatkan diri masing-masing.

Secara keseluruhan , aku bagi 4 setengah bintang untuk filem hebat ini. Korang boleh saksikan sendiri filem ini di pawagam berhampiran.
on Leave a Comment

Turunnya Allah Ke Langit Dunia Pada Sepertiga Malam Akhir


Pertanyaan:

Bagaimana menjawab pertanyaan seseorang yang berkata: “Ada mengatakan bahwa Allah turun ke langit dunia pada sepertiga malam akhir. Berarti ketika itu Allah meninggalkan Arsy? Selain itu sepertiga malam akhir itu tidak sama waktunya di semua belahan bumi”

Syaikh Abdul Aziz Bin Baz rahimahullah menjawab:
 
Yang mengatakan bahwa Allah turun ke langit dunia pada sepertiga malam akhir itu adalah Rasulullah Shallallahu’alaihi Wasallam dalam sabda beliau:
ينزل ربنا تبارك وتعالى إلى السماء الدنيا كل ليلة حين يبقى ثلث الليل الآخر فيقول: من يدعوني فأستجيب له، من يسألني فأعطيه، من يستغفرني فأغفر له، حتى ينفجر الفجر
Rabb kita tabaraka wa ta’ala turun ke langit dunia setiap sepertiga malam akhir. Ia lalu berkata: ‘Barangsiapa yang berdoa, akan Aku kabulkan. Siapa yang meminta kepada-Ku akan Aku beri. Siapa yang memohon ampun kepada-Ku, akan Aku ampuni. Hingga terbit fajar‘ ” (HR. Bukhari 1145, Muslim 758)

Hadits ini disepakati keshahihannya. Para ulama menjelaskan bahwa yang dimaksud nuzul (turun) di sini adalah sifat nuzul yang layak bagi Allah bukan sebagaimana kita turun. Tidak ada yang mengetahui bagaimana bentuk turunnya kecuali Allah. Allah Ta’ala turun ketika Ia menginginkannya, dan ini tidak berarti ketika itu Arsy kosong, karena sifat nuzul di sini adalah nuzul yang layak bagi Allah Jalla Jalaluhu.
Juga masalah sepertiga malam akhir itu tidak sama waktunya di semua belahan bumi, nuzul Allah itu khusus bagi Allah tidak serupa dengan makhluk-Nya sedikitpun, sebagaimana firman Allah Ta’ala:
لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ وَهُوَ السَّمِيعُ البَصِيرُ
Tidak ada sesuatu pun yang serupa dengan Dia, dan Dia-lah Yang Maha Mendengar lagi Maha Melihat” (QS. Asy Syura: 11)
Allah Jalla Jalaluhu juga berfirman:
يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلَا يُحِيطُونَ بِهِ عِلْمًا
Dia mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang ilmu mereka tidak dapat meliputi ilmu-Nya” (QS. Thaha: 110)
Allah Azza Wa Jalla juga berfirman dalam ayat kursi:
وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء
Mereka tidak mengetahui apa-apa dari ilmu Allah melainkan apa yang dikehendaki-Nya” (QS. Al Baqarah: 255)

Ayat-ayat yang semakna dengan ini banyak sekali. Hanya Allah yang tahu bagaimana bentuk nuzul-Nya. Yang wajib bagi kita adalah menetapkan sifat nuzul bagi Allah sesuai apa yang layak bagi-Nya, dalam keadaan Ia berada di atas Arsy. Karena yang dimaksud nuzul di sini adalah sifat nuzul yang layak bagi Allah bukan sebagaimana kita turun. Yaitu jika seseorang turun dari suatu tempat yang tinggi, maka tempat tersebut akan kosong. Atau jika seseorang turun dari mobil maka mobil tersebut akan kosong. Ini adalah qiyas (analogi) yang rusak. Allah Subhanahu Wa Ta’ala tidak boleh dianalogikan dengan makhluk-Nya. Dan tidak menyerupai sifat makhluk-Nya sedikitpun.

Sebagaimana juga kita mengatakan, Allah beristiwa di atas Arsy sesuai sifat istiwa yang layak bagi-Nya dan kita tidak tahu bagaimana bentuk istiwa tersebut. Janganlah kita menyerupakan atau memisalkan istiwa Allah tersebut dengan istiwa makhluk. Yang benar, kita katakan bahwa Allah beristiwa di atas Arsy sesuai sifat istiwa yang layak bagi-Nya dan keagungan-Nya.

Ketika orang-orang berbicara mengenai hal ini tanpa hak (ilmu), mereka jadi sangat bingung. Bahkan terkadang mereka cenderung mengingkari sifat Allah seluruhnya. Sampai-sampai ada yang berkata: “Allah itu tidak di dalam alam semesta dan tidak di luar alam semesta, tidak begini dan tidak begitu”. Sampai mereka mensifati Allah dengan sifat-sifat yang maknanya ketidak-adaan dan hingga mengingkari keberadaan Allah. Oleh karena itu para sahabat Nabi Shallallahu’alaihi Wasallam dan juga Ahlus Sunnah Wal Jama’ah yang mengikuti mereka, menetapkan sifat-sifat Allah sesuai nash-nash Al Kitab dan As Sunnah. Mereka berkata, tidak ada yang mengetahui kaifiyah (deskripsi) dari sifat-sifat Allah kecuali Allah Ta’ala. Oleh karena itu Imam Malik rahimahullah berkata:


الاستواء معلوم، والكيف مجهول، والإيـمان به واجب والسؤال عنه بدعة

Istiwa itu maknanya sudah dipahami orang-orang. Adapun kaifiyah-nya tidak ada yang mengetahui. Mengimaninya wajib dan bertanya tentangnya itu bid’ah” yang beliau maksud adalah bertanya tentang kaifiyah-nya. Semisal itu juga, apa yang diriwayatkan dari Ummu Salamah Radhiallahu’anha dan juga dari Rabi’ah bin Abi Abdirrahman (guru Imam Malik), mereka berkata:
الاستواء غير مجهول، والكيف غير معقول والإيـمان بذلك واجب
Istiwa itu maknanya sudah dipahami orang-orang. Adapun kaifiyah-nya tidak bisa dibayangkan. Mengimaninya wajib”

Barangsiapa yang berpegang pada kaedah ini, ia akan selamat dari berbagai syubhat yang banyak dan juga dari keyakinan-keyakinan Ahlul Batil. Cukup bagi kita menetapkan apa yang datang dari nash-nash Qur’an dan Sunnah, tanpa menambah-nambah.

Maka kita katakan, Allah itu memiliki sifat mendengar, berfirman, melihat, marah, ridha sesuai dengan sifat yang layak bagi-Nya dan tidak ada yang mengetahui kaifiyah-Nya kecuali Allah. Inilah jalan yang selamat, jalan ilmu, yaitu madzhab salafus shalih. Ia adalah madzhab yang a’lam, aslam wa ahkam. Dengan jalan ini, seorang mukmin selamat dari syubhat, penyimpangan, dengan perpegang pada Qur’an dan Sunnah, dan menyerahkan kaifiyah sifat kepada Allah Subhanahu Wa Ta’ala. Wallahu Waliyut Taufiq.
on Leave a Comment

Aku naik court

Dari semalam lagi dah set dalam kepala ni, baik buruk aku redah. Rupanya buruk. Tak sangka.

First time aku naik mahkamah. Tengah tunggu untuk dibicara, aku terfikir, mungkin dalam court ni takde kes berat-berat yang kene escort ngan polis tu kot. Mungkin court no. 2 ni untuk kes saman trafik je. Tiba-tiba aku tengok beberapa orang naik dari tangga bawah ke dalam court dengan tangan bergari berantai dalam 5 orang cam tu. Aku terfikir , mesti kes berat ni. Aku mula rasa lain.

Tiba giliran aku dibicara. Oleh kerana bukan kesalahan berat, aku cuma perlu berdiri di luar kandang tetapi atas sticker berbentuk pangkah. Pendakwa membaca tuduhan. Aku mengaku bersalah. Pendakwa tanya jika hendak merayu. Aku merayu agar dikurangkan nilai saman. Tup tup, aku memang tak percaya. Jauh meleset dari sangkaan aku. Aku dapat pengurangan terlalu sedikit dan hampir tiada pengurangan kerana aku hanya membawa bajet yang aku fikir mencukupi . RM 350 untuk kesalahan roadtax mati under JPJ!  Ada sorang tertuduh tidak mengemukakan rayuan, mungkin kerana dia buntu atau tak faham. RM 600!

Sebelum ni aku google , baca cerita orang yang penah kena naik court atas kesalahan sama macam aku selepas rayuan, dapat RM 100- 100 lebih. Ini dah memang lari dari andaian dan angan-angan aku yang pertama. Kocek aku ada RM 300 jer....

Kat luar, polis pun mintak la aku bayar sekarang tu jugak. Memang tak dapat la aku bayar. Aku cakap nak pergi ATM. Dia tak kasi. Katanya tak boleh keluar , kena bayar sekarang tu juga. Tau apa jadi kat aku? Turun bawah, ke lokap la. Arghhh!! Benda yang paling aku tak ingin terjadi di bulan yang penuh baraqah ni.

Dalam lokap, salah sorang yang bergari tadi tu join! Dia masuk kemudian. India. Dalam lokap sekali aku India jugak. Polis yang jaga lokap tanya kat kitorang kesalahan apa. Kemudian ada sorang Polis ke orang dalam lokap sekali aku, tak ingat. Tanya kat India yang dah berumur tu, kesalahan apa. Dia cerita bla bla bla. Baru aku faham. Kesalahan tentang dadah. Fuh, memang berat . Patut bergari. Aku memang tak percaya apa yang terjadi kat aku hari ni. Especially bab kena lokap. Aku risau sebab aku pernah terdengar kalau penah masuk lokap ni, macam ada perkara tak baik. Aku tak pasti mitos ke ape.

Aku call mak, adik  aku 2 orang, mintak tolong dia datang sekarang jugak sebab kalau tak , polis tu cakap kitorang akan dihantar ke penjara dalam masa sejam lebih. Aku tersangatlah cuak. Kalau masuk penjara, confirm masuk rekod. Kalau masuk rekod, memang susah la. Nak kerja ke nak apa.

Alhamdulillah , mak aku sempat jugak sampai untuk mencukupkan baki lagi RM 40 aku yang tak cukup. Tu pun mase mak aku gi bayar kat kaunter, aku rasa lama sangat. Aku takut kalau cecah je sejam, ke penjara la aku hari ni.

Oh ya, seperkara lagi . Baru teringat. Dalam kandang tertuduh. Dalam banyak-banyak laki-laki tu, tiba-tiba datang sorang pula pesalah / tertuduh perempuan. Cina ke Melayu aku tak pasti. Di escort oleh sorang polis perempuan.  Terus aku teringat tentang keldai dadah. Cuma andaian aku je. Kasihan...
on Leave a Comment

Mencari sponsor untuk GIVEAWAY

Saya ingin mencari sponsor untuk GIVEAWAY. Kelebihan GIVEAWAY yang akan saya anjurkan adalah :

1 ) Dapat meningkatkan follower blog sponsor
2 ) Meningkatkan LIKE fanpage, twitter
3 ) Berkenal-kenalan sesama bloggers

Setiap sponsor wajib mempunyai blog dan merupakan warganegara Malaysia.

Sila ambil perhatian bahawa bukan semua sponsor  terpilih untuk menganjurkan GIVEAWAY ini. Hanya sponsor yang saya rasakan sesuai sahaja yang akan terpilih.

Jumlah yang dibenarkan untuk di sponsor adalah mengikut budi bicara. Tidak kira samada berbentuk topup, cash ataupun cenderahati.

Tarikh GIVEAWAY akan dimaklumkan kemudian.
on 3 comments

Giveaway 10K Followers Mialiana.com


Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :
Kerinchi | MyKeledek | Fanpage
Alycia | Fanpage
Aida Hanafiah
Amir Rofie | Google+
Chekgu Skolah | Fanpage
Anastasyea | Google+
Sha Dhira | Fanpage
Rafina Mimi | Fanpage
Paly | Fanpage
Dayang Deno | Fanpage
Cikgu Kaca Mata | Fanpage
Ieta | Fanpage
Deq'Nyss | Google+
Keyme Keymo | Google+
Nur Dzafirah | Fanpage

Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :
1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
1 x Glutaking bernilai RM 150
1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
1 x Teddy Bear bernilai RM 100
2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
1 x Wang Tunai RM 50
1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
3 x Doodle bernilai RM 10
2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
9 x Topup bernilai RM 10
4 x hadiah misteri bernilai RM50.00

jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...
on Leave a Comment

Khas buat orang perempuan

"Kadang-kadang orang laki tak nak tengok pun, tapi orang ppuan tetap nak tunjuk. Contohnya kat luar negara ada sorang ppuan yang baru buat pembedahan pembesaran/pembentukan buah dada (aku tak pasti, tak nak tau sgt pun) .Dia post kat twitter 'alasan mengapa anda perlu lihat kepada saya'. Mungkin korang kata, biarla sbb diorang putih, tak tau malu. Tapi dia perempuan gak mcm korang. Macam la artis perempuan kat Malaysia ni tkde perangai mcm tu, suka 'tunjuk' yang bukan2. Haishh. Perempuan, perempuan...."

 "Perempuan adalah makhluk yang paling susah nak jaga, tapi minta dijaga. Kalau dah memang dasar degil, buat apa lagi minta dijaga. Rogol? Bunuh? Keganasan rumah tangga? Sendiri yang buat hal. Do I care?"

 "One woman used to say to her male friend, 'she's a slut' . Because her male friend's girlfriend was dumping him for no reason. But she was right, women are slut. At least she confessed it"

 "Doa selepas akad nikah, lelaki akan pegang ubun2 perempuan dan minta dari Allah akan kebaikan dari isteri tersebut , dan juga dilindungi dari keburukan isteri . Kalau tak doa, tengah2 kawin isteri buat hal, naya.."

 "Pihak lain susah payah menguatkuasakan undang-undang syariah, ada juga perempuan yang sanggup tentang dalam keadaan telanjang, semata-mata tak mahu undang-undang tersebut dilaksanakan. Perempuan adalah alat iblis. Bila iblis masuk neraka, orang perempuan akan ikut"

 "Andai aku seorang perdana menteri, aku akan laksanakan undang-undang seperti sebuah negara di Asia Barat. Wanita tidak perlu bekerja, tidak peruntukan dalam politik, pakaian mereka yang berselubung satu badan hitam tu, dan tak perlu bawa apa-apa kenderaan. Nak tau apa rasional dia? JAKIM melaporkan punca peningkatan kes isteri ditangkap khlawat adalah kerana zaman sekarang ramai wanita atau isteri yang bekerja berbanding dulu2, belajar tinggi2 pun akhirnya kerja kat dapur jugak. Bila wanita bekerja, maka diorang ni jadi lebih sosial, baik yg dah kawin atau belum.Bila macam tu, diorang mudah termakan pujuk rayu lelaki lain (pihak ketiga). Oleh itu saya sarankan, orang perempuan tidak boleh terlalu diberi kebebasan bersosial. Biar diorang 'tension'sebab suka sangat melampaui batas"
Технологии Blogger.

Start Backlink Code

jubah murahFree Automatic Backlink

Entertainment Blogs
Entertainment blogs


tanda




Backlink Checker SEO Tool by monitorbacklinks.com
link directory


Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

link directory
Blogs Directory

Blogarama - The Blog Directory
Photobucket


Blogged.my
My Ping in TotalPing.com





Feedage Grade A rated





Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Search Engine


web directory
chrisrossell Blog
HQ Arts BlogsHQ Arts Blogs
Directory submission Test your Internet connection speed at Speedtest.net

pgrnk n ppp


Page Rank


В этом гаджете обнаружена ошибка

fdbrnr

Masukkan email anda untuk mendapatkan tips rahsia buat duit dengan internet.:

Sinopsis, Review, Informasi

ntwkblg