Постоянные читатели

on Leave a Comment

Kisah di sebalik KLCC yang dibina secara berkembar


RAHSIA MENARA BERKEMBAR PETRONAS KENAPA DUA BUKAN SATU | Ramai yang tidak mengetahui PETRONAS banyak menghabiskan wang pendapatannya dengan membayar sewa pejabat. Merata rata bangunan sekitar Kuala Lumpur dan serata negara terpaksa disewa oleh Petronas.

Membayar sewa untuk pejabat dan kakitangan sudah “cause a dent” in Petronas pocket. Saya juga tidak mahu cerita dari sudut teknikal sangat itu semua orang boleh research dan cari sendiri kalau rajin , kalau tidak main game sahaja dalam internet.

Saya lebih berminat dari sudut hasil kerja Pemimpin Melayu. Hasil peluh dan akal nya, nilai kan dari kerja nya dan bukan ceramah dan kata kata nya.Dari sudut emosi keberhasilan akal pemimpin melayu yang beragama Islam ini. Itu lah sudut yang saya minat nak kabar kan.

Ketika syarikat mengurus keranda cina pun sudah miliki bangunan sendiri dan syarikat buat curry powder sudah ada menara sendiri ,mana mungkin Petronas tidak miliki satu bangunan untuk menempat kan kakitangan nya dan perkakas pejabat nya, tentu lah jengkel, betul tak?

Kebetulan pula negara di perintah oleh Perdana Menteri yang kuat kerja yang intoduce kan “punch Card” macam lagu Allahyarham Sudirman yang pagi pagi lagi dia sudah terpacak di pejabat kerana ghairah mahu bekerja. Tentu lah PM ini mahu Petronas ada bangunan sendiri demi nak save kan kos penyewaan.

Untuk pengetahuan rakyat PM ini juga yang introduce “name tag” supaya kakitangan kerajaan bekerja dengan nama terpampang di dada supaya orang lain boleh kenal , kalau minum teh lama lama pun orang boleh sebut nama nya di kantin.Dan kalau malas dan lembab di kaunter rakyat boleh sebut nama nya.Kalau mintak duit bawah meja lagi lah senang rakyat sebut nama nya.Jadi terpaksa lah kakitangan kerajaan bawa pulang gaji halal kerja ikut waktu dan tidak ponteng. (hahahah )

_______________________________________________

Berbalik kepada kisah Twin Tower ni, pendapat PM ini jika boleh bina satu penempatan syarikat Minyak ini tentu lagi mudah dan cost saving dari sudut administrative. Despatch pun tidak perlu lah keliling kota sebab unit dan division sudah ada dalam satu bangunan, tambah ia nya “add value” kepada nilai syarikat Petronas.

Motif bangunan ini pula pada mula nya di ilham ia di lakar kan dengan motif Islam yang awal nya di coreng di atas kerta tisu sahaja sebelum di serah kepada akitek PM ini berkelulusan perubatan tapi mahu tahu banyak perkara dalam bidang lain, maka di rujuk nya sana dan sini bertanya pendapat. Maka akhir nya berbentuk lah ia nya seperti kubah tinggi.

Ada lah pada mula nya bangunan ini mahu sepenuh nya di hadap kan tepat
kepada KIBLAT , tetapi atas sebab masalah tanah mendap dan teknikal lain maka terpaksa di mereng kan sikit.

Asal nya tanah ini ada lah kawasan Lumba kuda, tiap sabtu dan ahad penuh dan
sesak lah dengan kaki kuda, kini sabtu dan ahad penuh dengan bas dan kereta serta pelancong. Itu juga transformasi.

Kerana kebijaksanaan pencipta dan pengarah nya ia itu Tun Mahathir sendiri , kontraktor untuk 2 bangunan ini di pilih dari dua negara yang sememang nya tidak boleh kalah antara satu sama lain.Maka sikap tidak mahu tewas kepada pihak lagi satu maka berlumba lah mereka berkerja untuk siap kan bangunan yang telah di peruntukan untuk syarikat masing masing ini. Cabaran nya ia lah jika kontraktor salah satu bangunan ini sampai dahulu ke tingkat yang ada “skybridge”maka kontraktor itu di kira lebih bagus.

Tahu tahu lah perangai orang Korea dan orang Jepun, mana lah Korea mahu kalah dengan Jepun dan sebalik nya.Macam main bola , biar kalah kepada Papua New Guinea asal jangan kalah kepada negara musuh tradisi. 

Maka kepala kontraktor Jepun mengintai Korea, Kepala kontraktor Korea mengintai
Jepun masing masing dengan teropong nya.Jika satu berhenti maka yang satu lagi baru mahu berhenti. Jika hujan selalu nya berhenti kerana fakotr simen,maka akan di buat kerja lain pula atas sebab tidak mahu rugi waktu.

Hebat nya pemimpin Melayu ini ia lah dia boleh guna kan emosi 2 bangsa ini untuk percepat kan siap bangunan nya,no delay and no fuss. Seperti Putrajaya pemimpin Islam ini akan tetap selit kan Mesjid di dalam projek nya, tidak lah beliau melaung laung Islam dari sudut emosi atau slogan , bah kan mempraktik kan nya dalam tindak tanduk, Masjid As Syakirin juga ujud bersama bangunan gah ini.Seusia dengan menara kembar ini,Kira yang tinggi jadi lambang keujudan Petronas yang rendah lambang akur kehebatan ALLAH.

Selain menjadi bangunan yang menempat kan kakitangan PETRONAS , ia juga kini menjadi address syarikat ternama. Di satu waktu dulu heboh tersebar cerita konon nya seorang ulama besar di panggil untuk memindah kan bunian dari kawasan pembinaan ini, di kabar kan juga bas terpaksa di sewa.Terpikir juga jika sudah bunian perlu apa dengan bas? Tapi itu Cuma cerita besar di waktu pembinaan bangunan ini,
kesahihan nya tidak ada siapa berani sah kan.

Antara simbolik bangunan ini ia lah setiap pelancong dari luar negara terpaksa mendonggak ke atas melihat bangunan ini, ia nya seolah memberi tabik melihat keatas, “look up” dan bukan “look down” kepada bangsa Melayu ini. 

Kini berbas bas pelancong datang paling ramai di sebelah Desa Kudalari untuk bergambar.Malah di depan simpang jalan P Ramlee /Yap Kwan Seng pun terbaring terduduk pelancong mahu mengambil gambar.

Ketika di soal oleh wartawan asing apa pendapat dan perasaan nya tentang bangunan Twin Tower akan jadi “second higgest” kerana bangunan “Taipei 101 “akan jadi “the highest” selepas ini? Jawap Tun Mahathir dengan senyum sinis “You must remember we built two tower at one time” dan yang faham akan senyum. Bermakna jika kami tumpu kepada paling tinggi kami tidak buat 2 tapi satu. Dan itu bukan matlamat nya,ia lebih kepada kebergunaan nya dan bukan kepada logo dan simbol nya.

Bangunan yang menelan kos hampir RM1.5 billion kini sudah menjadi asset yang bernilai 3 Billion lebih.Jika rasa ia nya membazir , jual lah dan ambil lah wang masuk kantong Petronas kembali.

Tiada masaalah pun. Oh lupa, Jambatan bengkok dan kereta kebal Singapura yang berat tidak dapat mendaki nya, nanti lah di lain masa.
on Leave a Comment

Bentuk 'six pack' hanya dengan mengamalkan pemakanan yang betul?



Pastinya ramai jejaka menginginkan tubuh badan yang mengiurkan. Namun malangnya pengambilan makanan yang tidak teratur dan salah menyebabkan badan menjadi berketul di satu tempat iaitu perut. 

Namun jika anda mahu mempunyai badan yang sasa atau tegap, apa kata cuba amalkan tips di bawah ini; 

Peraturan harus dijaga 
Pertamanya banyakkan minum air mineral dan sekurang-kurangnya tiga hingga empat liter setiap hari. Kemudian ambil 150 gram protein setiap hari yang terdiri daripada daging merah kurang lemak, ikan, ayam, telur, susu atau tauhu. Janganlah menahan lapar lebih dari tiga jam kerana badan akan menekan kapasiti untuk membakar kalori. Selepas pukul 11 malam elakkan mengambil makanan ringan. 

Pemakan yang perlu diambil
Ambil lima hidangan yang terdiri dari buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari. Pilih makanan tinggi karbohidrat sebagai sarapan setiap pagi seperti bubur, telur separuh masak atau telur masak hancur (scrambled egg) bersama roti gandum bakar. Jika anda mahu makanan ringan sekalipun, kekacang, buahan kering dan bijian adalah pilihan tepat. 

Pemakanan yang harus dielak
Jika anda sukakan minuman berkabonat, tidak ada salahnya. Pembentukan otot tidaklah seteruk yang anda sangkakan. Yang penting elak mengambil minuman tinggi gula dan berkabonat pada lewat malam. 

Makanan ringan seperti keropok, coklat, dan pemanis mulut perlu dielakkan kerana ia kategori makanan yang boleh mendatangkan ketagihan buat anda. Elakkan juga makanan bergoreng, nasi putih dan roti putih. Jauhi minuman segera yang manis seperti minuman '3 in 1' dan juga mengambil karbohidrat pada sebelah petang. 

Tips ini ini tidak menggunakan belanja yang besar dan yang paling penting kenalah berdisplin. Selamat mencuba!!
on Leave a Comment

Hati-Hati! WiFi Boleh Digodam (Hack) Sejauh 1KM


Peranti yang berharga serendah RM47 boleh menceroboh/menggodam (hack)  talian jalur lebar dan WiFi rumah serta pejabat anda dari sejauh 1 kilometer (km).
Lebih buruk lagi, mereka juga membolehkan penggodam (hacker) untuk mencuri data peribadi anda, termasuk kata laluan untuk transaksi dalam talian.
The Star mendapati bahawa “penggodam WiFi”, juga dikenali sebagai “adapter WiFi”, telah dijual secara terbuka di kedai-kedai menjual gajet, pasar raya dan pusat membeli-belah digital serta dalam talian.
Seorang pakar teknologi maklumat, yang hanya mahu dikenali sebagai Thomas, berkata bahawa peranti itu boleh menggodam sambungan WiFi sejauh 1km dari sumber.
“Apabila peranti dipasang ke dalam komputer riba peribadi atau komputer, antena akan mengesan isyarat WiFi.
“Ia kemudian akan memanfaatkan rangkaian berdekatan dengan menggodam kata laluan mereka,” katanya.
Thomas, yang mana rangkaian peribadinya telah dikesan, berkata “lanun WiFi jalanan” ini biasanya akan menggunakan sambungan WiFi yang dikesan itu untuk memuat turun sesuatu daripada Internet seperti video dan filem.
Din, seorang lagi pakar IT berkata, penggodam yang lebih jahat juga akan mencuri data peribadi.
“Terdapat satu kaedah yang dipanggil ‘man-in the middle-attack‘. Ini membolehkan penggodam untuk ‘mengesan’ walaupun laman web itu dijamin dengan https seperti portal perbankan, emel dan media sosial (Facebook, Twitter).
“Apakah ini bermakna bahawa jaringan keselamatan data yang sulit tidak selamat lagi,” katanya.
Din mendedahkan senario yang jauh lebih buruk akibat talian WiFi yang digodam.
“Jika penggodam menggunakan sambungan daripada jalur lebar anda atau akaun WiFi untuk menggodam laman web kerajaan atau mana-mana laman web, laluan itu akan membawa kembali kepada anda.
“Anda mungkin mendapati diri anda dalam kesusahan bagi perbuatan yang anda tidak lakukan tanpa sebarang maklumat mengenainya,” katanya.
Wakil jualan yang menjual peranti berkata, ia boleh menggodam paling rangkaian.
Mereka juga menawarkan jaminan wang dikembalikan sekiranya peranti gagal berfungsi.
“Jika peranti tidak berfungsi, anda boleh membawa kembali untuk mendapat ganti atau menuntut kembali wang anda,” kata seorang peniaga.
Beliau menambah bahawa peranti, terutama model yang “lebih berkuasa” dijual pada harga RM200, boleh mengesan rangkaian dan menggodam mereka dalam masa beberapa minit.
“Beberapa rangkaian yang mempunyai keselamatan yang kuat atau kata laluan yang rumit mungkin mengambil masa beberapa jam untuk digodam. Satu rangkaian dengan kata laluan yang mudah biasanya mengambil masa kurang daripada satu jam untuk menggodam,” katanya.
Menurut beberapa peniaga, alat-alat yang sangat popular dan jualannya begitu laris.
on Leave a Comment

Tanda-tanda Kiamat Muncul Di Masjidil Haram

"Belum akan datang kiamat sehingga manusia berlumba-lumba dengan bangunan-bangunan yang megah." (HR. Bukhari) Akhukum fillah, tentunya Masjidil Haram tidak asing buat kita. Di sanalah lembah tamadun Islam bersinar ke seluruh bumi Allah ini. Lembah terjaga yang Insya Allah akan selamat keselamatan hingga akhir zaman.

Di sana ada Baitullah yang menjadi kiblat umat Islam sejagat, ke arah lembah inilah setiap saat wajah wajah mukminin mukminat terarah, menghadapkan wajahnya kepada simbol rumah Allah, Baitullah. Namun ikhwahfillah, ada yang berbeza, di Masjidil Haram ketika Ini. Mungkin kebanyakan orang biasa biasa saja melihat banyak perubahan di sekitar Masjidil Haram. Mungkin juga mereka tersenyum terkagum kagum melihat bangunan-bangunan mewah yang berdiri Kukuh di samping Masjidil Haram pada hari ini. ☺




Bangunan kelihatan belum sempurna, dipuncak sana terlihat sebuah jam besar yang baru separuh selesai☺


                            Abraj Al Bait - The Royal Clock Tower Makkah Abraj Al Bait -


                 The Royal clock Tower Makkah dan Salah satu Tower "Gerbang" Masjidil Haram


Pandangan hadapan Masjidil Haram dan Abraj Al Bait Menurut beberapa sumber, bangunan yang dibina di laman Masjidil Haram dikenali dengan "Makkah Royal Clock Hotel Tower" yang direka berketinggian lebih dari 601 meter


Ketinggiannya Hanya berbeza 200 meter dari BANGUNAN TERTINGGI DUNIA ketika ini, iaitu Al Burj Khalifa Dubai ! (lihat gambar di bawah)



Burj Khalifa, merupakan bangunan tertinggi di dunia (828 meter) yang telah dirasmikan Januari 2010 lalu, bangunan ini memecahkan rekod bangunan tertinggi sebelumnya iaitu CN Tower dengan ketinggian 553 meter. !


Perhatikan bangunan yang dibina di Pinggir Al Haram ini lebarnya luar biasa. Bandingkan saja dengan bangunan lain, Albraj Albait atau The Royal Clock Tower Makkah ini mempunyai luas 1,500,000 (1 juta) meter persegi. boleh dibayangkan berapa banyak bangunan di sana yang diusir dan berapa tanah bukit sebelah Masjid Al Haram yang digondol.  Melihat bumi Allah di rosak dengan mesin-mesin raksasa itu. Debu debu berterbangan di sekitar Masjid Haram. Masya Allah.


(Poster Rancangan Perombakan Masjidil Haram) Cuba Perhatikan, di antara tower tower yang dirancang itu ada beberapa yang sudah jadi, di antaranya; InterContinental dan The Royal Clock Tower yang kita bahas di atas, Jika kita amati di atas ada dua tower Raksasa yang disambungkan Mirip Twin Tower Petronas di malaysia.itu adalah pintu masuk kompleks Masjid ini nanti.

Boleh kamu lihat tidak ada tanda-tanda Bukit di sana kan? Padahal Jalan yang melalui dua tower itu sebelumnya membelah dua Bukit. Tanda Apakah Ini? Padahal itu Tanah Haram.Menakutkan.Adakah manusia mula berani merosakkan tanah Haram ini? Atau peminpin negeri negeri Islam ini juga ikut serta dalam maraknya perlumbaan pembangunan bangunan-bangunan pencakar langit dengan negara-negara kaya yang lain? Cuba perhatikan nota perlumbaan bangunan-bangunan pencakar langit di dunia yang hampir setiap tahun saling mengalahkan, di Grafik Ini:


Perhatikan Bangunan Tertinggi di atas, itu adalah MILES TOWER Bangunan yang akan dapat mengalahkan Al Burj Dubai. Arab Saudi dengan kekayaanya merancang membina bangunan ini di Jeddah. Lagi, Ini merupakan bangunan tertingi di Di Dunia dengan ketinggian Tertinggi 1600 Meter! (1.5 Kilometer Menjulang ke langit) Ini Tidak Mengejutkan? Setelah saya terus siasat ternyata MILES TOWER ini pun sudah ada pesaingnya yang membina bangunan dengan Ketinggian 3.200 Meter atau 3 Kilometer Menjulang Ke Angkasa)
line-height: 18px;">
The Ultima Tower! Bangunan yang membentuk bandar pencakar langit yang direka Architecture America-Eugene Tsui 1991 - ini disasarkan akan menelan kos $ 150,000,000,000 .- (150 million Dollar Amerika). Saya tersentak beberapa kali, ketika kemudian membaca kembali Hadith yang diriwayatkan Umar Radiyallahu Anhu yang menceritakan ketika Nabiyullah Muhammad salallahualaihi Wassalam, didatangi malaikat Jibril Alaihissalam di depan Umar dan Para sahabat.

   Saat itu Allah SWT menguji Rasulillah saw. dengan beberapa soalan yang disampaikan malaikat Jibril yang menjelma sebagai manusia: Pada suatu hari kami (Umar Ra dan para sahabat Ra) duduk-duduk bersama Rasulullah saw. Lalu muncul di hadapan kami seorang yang berpakaian putih. Rambutnya hitam sekali dan tidak nampak tanda-tanda perjalanan.

        Tidak seorang pun daripada kami yang mengenalinya. Dia terus duduk menghadap Rasulullah saw. Kedua-dua kakinya menghempit kedua-dua kaki Rasulullah, dari kedua-dua telapak tangannya diletakkan di atas paha Rasulullah saw, seraya berkata, "Ya Muhammad, beritahu aku tentang Islam." Lalu Rasulullah saw menjawab, "Islam ialah bersyahadat bahawa tidak ada tuhan kecuali Allah dan Muhammad Rasulullah, mendirikan solat, menunaikan zakat, puasa Ramadhan, dan mengerjakan haji apabila mampu." Kemudian dia bertanya lagi, "Kini beritahu aku tentang iman." Rasulullah saw menjawab, "Beriman kepada Allah, malaikat-malaikat-Nya, kitab-kitab-Nya, rasul-rasul-Nya, hari akhir dan beriman kepada Qodar baik dan buruknya. " Orang itu lantas berkata, "Benar. Kini beritahu aku tentang ihsan." Rasulullah berkata, "Beribadah kepada Allah seolah-olah anda melihat-Nya walaupun anda tidak melihat-Nya, kerana sesungguhnya Allah melihat anda. Dia bertanya lagi," Beritahu aku tentang Assa'ah (azab kiamat). "Rasulullah menjawab," Yang ditanya tidak lebih tahu daripada yang bertanya. " Kemudian dia bertanya lagi, "Beritahu aku tentang tanda-tandanya." Rasulullah menjawab,

      "Seorang budak wanita melahirkan nyonya besarnya. Orang-orang tanpa sandal, setengah telanjang, melarat dan penggembala unta masing-masing berlumba membina bangunan-bangunan bertingkat. "Kemudian orang itu pergi menghilang dari pandangan mata. Lalu Rasulullah saw bertanya kepada Umar," Wahai Umar, tahukah kamu siapa orang yang bertanya tadi? "Lalu aku (Umar) menjawab," Allah dan Rasul-Nya lebih mengetahui. "Rasulullah saw lantas berkata," Itulah Jibril datang untuk mengajar agama kepada kamu. "(HR. Muslim)

"BERLUMBA LUMBA MEMBANGUN BANGUNAN BERTINGKAT"
itulah salah satu tanda-tanda kiamat yang dikatakan Rasulillah Muhammad Salallahu alaihi wassalam dalam Hadis tersebut



(Gambar diambil dari Royal Clock Tower) Masya Allah, hingga, saya benar-benar merasa sedih ketika, mendaki Jabal Nur keesokan harinya.Gedung ini memang tidak main-main, begitu besar dan megah! Hingga kemegahannya seakan ingin Mengubur Masjidil Haram.


Lihat lebih dekat lagi (gambar di Bawah), Masjidil Haram hanya terlihat tower-tower kecil di bawah Gedung Royal Clock Tower itu.


Sekarang mari kita pulang lagi ke Masjidil Haram, kita lht bangunan ini dari Masjidil Haram.

saya turun gambar ini dari Lantai 2 Masjidil Haram. Lihat bangunan raksasa hijau sebelah kiri. inilah yang akan terlihat beberapa bulan ke depan selepas bangunan ini selesa ..!!

Jam raksasa yang ketika tulisan ini dibuat itu sudah selesai dibina (berukuran lebih kurang 40 meter) dipaparkan ke seluruh dunia oleh chanel TV MBC setiap kali azan tiba secara live dari Masjidil Haram. Satu lagi Akhifillah, tentunya saya sangat tidak berhak untuk mengutuk Raja Arab Saudi yang membenarkan pembangunan pangsapuri dan hotel mewah betul-betul di laman Masjidil Haram itu, mungkin Beliau tengah merancang sesuatu. Misalnya saja untuk mengantisifasi jemaah Haji yang jumlahnya Jutaan yang mengalir ke Masjidil Haram untuk Hajj.Tapi mari kita berfikir,


InterContinental Dar Et Tawhid, Depan Masjidil Haram di halaman depan GERBANG UTAMA (Pintu Masuk No. 72) Masjidil haram berdiri sebuah Hotel Mewah bernama "InterContinental Dar et Tawhid Makkah "sebuah hotel 5 bintang yang berlogo IHG (InterContinental Hotel Group), sebuah Rantai Hotel milik Amerika.


Sangat Menghairankan? Tidak kah mereka mendengar firman Allah dalam Al-Quran bahawa Tanah haram ini adalah untuk semua manusia di bumi, bukan untuk perniagaan ? "Sesungguhnya orang-orang yang kafir dan menghalang manusia di jalan Allah dan Masjidil Haram yang telah Kami jadikan untuk semua manusia, baik yang tinggal di situ atau di padang pasir dan siapa yang bermaksud di dalamnya melakukan kejahatan secara zalim, nescaya akan Kami rasakan kepadanya sebahagian dari azab yang pedih. "(Al-Hajj [22]: 25)
on Leave a Comment

Lelaki jadi genius setelah dipukul penjahat

Aneh, lelaki ini menjadi genius setelah dipukul oleh sekumpulan penjahat. BAGI kebanyakan orang, pendidikan yang tinggi diperlukan untuk mendapat gelaran genius. Namun bagi Jason Padgett, kecerdasan tinggi diperolehnya hanya dalam waktu satu malam. Macam mana boleh terjadi ya??

Lelaki yang berasal dari Tacoma, Washington, Amerika Serikat ini tidak mempunyai gelaran sarjana, setelah disingkirkan dari kolej kerana tidak mencapai tahap yang ditetapkan pihak kolej. Dengan gelaran mahasiswa yang disingkirkan, Padgett menghabiskan waktunya hanya dengan berpesta dan berfoya-foya.

Hingga pada suatu malam, hidup Padgett berubah selamanya. Setelah berpesta di sebuah kelab karaoke di Tacoma, sekumpulan penjahat menyerang Padgett, memukul dan menendang kepalanya berkali-kali.“Saya melihat kilatan cahaya, lalu tidak sedarkan diri. Setelah sedar, saya sedang berlutut di tanah dan saya pikir, saya akan mati,” ungkapnya seperti dikutip Oddity Central, Selasa (1/5).

Dua hari setelah insiden ini, Padgett merasakan sesuatu yang berbeza. Lelaki yang kini berusia 41 tahun itu mendadak mampu menggambar diagram yang mewakili rumus-rumus matematik dalam pelbagai bentuk. Padahal sebelumnya Padgett tidak mampu menggambarkannya sama sekali.
“Saya melihat semua hal seperti diagram theorem Pythagoras. Setiap benda dengan lekukan, spiral, semua terlihat seperti diagram matematik,” ujarnya.Gambar dengan pola geometrik matematik yang dibuat Padgett disebut fractal. 
Gambar fractal buatan Padgett dilihat sangat detail, bahkan rumit untuk dibuat secara manual.Kemampuan Padgett yang datang secara tiba-tiba membuat Padgett sempat ke Finlandia untuk menjalani serangkaian test oleh Berit Brogaard, ahli syaraf dan professor falsafah dari Center for Neurodynamics di University of Missouri – St. Louis.Hasil scan menunjukkan Padgett mengalami kerosakan otak, sehingga beberapa bahagian otak yang lazimnya tidak dapat diakses menjadi terdedah . 
Keadaan inilah yang membuat Padgett memiliki kecerdasan setara manusia super.Dengan kepintaran ini, Padgett meninggalkan profesion lamanya sebagai pegawai kedai perabot dan beralih menjadi guru matematik.Sumber
on Leave a Comment

Gambar Zizan Sertai Demo Bantah AES

Gambar Zizan Sertai Demo Bantah AES

Ramai penunggang motor berkuasa tinggi berhimpun di depan Bangunan Sri Pentas Media Prima Berhad untuk menghantar memorandum menggesa TV3 dan Mazidul Akmal Sidek memohon maaf.
Para penunggang motorsikal berkuasa besar ini turut bergambar dan menunjukkan kertas bertulis boikot TV3, kami bukan pelesit dan Tolak AES. Tanpa disangka-sangka, pelakon dan pelawak terkenal, Zizan Razak muncul dari celah-celah mereka.
Zizan turut dilihat membawa dan menunjukkan sekeping kertas membantah AES bersama-sama penunggang motorsikal berkuasa tinggi.
Siapa pun rakyat Malaysia yang normal tentu sekali akan membantah perlaksanaan Saman Rakyat 1 Malaysia, SR1M (AES) ini termasuklah Zizan Razak.
on Leave a Comment
One day, there's a woman sitting on the ledge named Mal.

Mal's husband : Sweetheart what are you doing?
Mal : Join me....
Mal's husband : Just, just step back inside, allright? Step back inside now. Come on!
Mal : No..I'm going to jump and you're coming with me.
Mal's husband : No I'm not. Now you listen to me. If you jump, you're not gonna wake up, remember? you're gonna die. Now, just..just step back inside, allright? Step back inside. Now, come on!
Mal : I'm asking you to take a leap of faith.
Mal's husband : No honey...I can't...You know I can't do that. Think a second..think about our children. Think about James...think about Philippa now...
Mal : If I go without you they'll take them away anyway...
Mal's husband : What is that mean?
Mal : I filed a letter..letter of attorney. Explaining how fearful I am. How threatened to kill me.
Mal's husband : Why did you do that? Why did you, why would you do that?
Mal : I love you Dom...I freed you from the guilt of choosing to leave them. We're going home, to our real children..
Mal's husband : No, no, no ..Mal , you listen to me..
Mal : You waiting for a train...
Mal's husband : Mal, God Damn It! Mal look at me!
Mal : A train that will take you far away...
Mal's husband : James and Philippa..are waiting for us!! They're waiting for us! Mal!
Mal : but you can't know for sure...
Mal's husband : Sweetheart!!
Mal : ...because we will be together.

Dom (Mal's husband) still yelling. Then suddenly, Mal jumped from the ledge...
on Leave a Comment

Gambar Rakyat Amerika Yang Merempat Di Bawah Terowong

Las Vegas, Nevada yang terletak di Amerika adalah antara bandar raya paling moden didunia. Malah bandar ini menjadi tempat tumpuan para pelancong diseluruh dunia, dikunjungi lebih daripada 37 juta orang setiap tahun.
Tetapi apa yang menyedihkan, mengikut rekod, lebih dari 1000 orang penduduk bandar Las Vegas ini telah menjadikan terowong atau longkang disekitar bandar ini sebagai rumah mereka
manusia hidup dalam longkang las veges (4)manusia hidup dalam longkang las veges (1)manusia hidup dalam longkang las veges (2)manusia hidup dalam longkang las veges (2)manusia hidup dalam longkang las veges (3)manusia hidup dalam longkang las veges (3)manusia hidup dalam longkang las veges (4)manusia hidup dalam longkang las veges (6)manusia hidup dalam longkang las veges (7)manusia hidup dalam longkang las veges (8)manusia hidup dalam longkang las veges (1)
on Leave a Comment

Ciptaan2 Awal Zaman Dulu2 Yang Pelik


Diantara perang dunia pertama dan perang dunia kedua, terdapat banyak barang yang dicipta. Tetapi terdapat juga idea2 ciptaan yang tidak mendapat sambutan. 

ENGLISH
Between the first and second world war many useful things were invented, but there were also some things that never made it into mass production.



Life jacket mad of inner tubes (Germany 1925)
Unicycle-Motorbike (1931), top speed 150 km / h
Amphibious Bicycle “Cyclomer” (Paris, 1932)
SUV (UK, 1936)
Radio Hat (USA, 1931)
Extending Caravan (France, 1934)
Piano for the Bedridden (UK, 1935)
Glasses to read in bed (England, 1936)
Heated Jacket (USA, 1932)
Collector cars for pedestrians (Paris, 1924)
Folding Emergency Bridge (Netherlands, 1926)
Faxed Newspapers(1938)
Face protection in case of snow storms (Canada, 1939)
TV spectacle (1963)
Tool to catch dogs (1940)
Outdoor toddler hanging barn for young children (1937)

The gun you can shoot around the corner (1953)
The way you keep makeup and hair in the shower (1070)
So you can smoke in rooms where it is forbidden. Just hang on the street let (1949)
The first answering machine (1964)

Enjoy Weyhh!! O.o
Технологии Blogger.

Start Backlink Code

jubah murahFree Automatic Backlink

Entertainment Blogs
Entertainment blogs


tanda




Backlink Checker SEO Tool by monitorbacklinks.com
link directory


Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

link directory
Blogs Directory

Blogarama - The Blog Directory
Photobucket


Blogged.my
My Ping in TotalPing.com





Feedage Grade A rated





Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Search Engine


web directory
chrisrossell Blog
HQ Arts BlogsHQ Arts Blogs
Directory submission Test your Internet connection speed at Speedtest.net

pgrnk n ppp


Page Rank


В этом гаджете обнаружена ошибка

fdbrnr

Masukkan email anda untuk mendapatkan tips rahsia buat duit dengan internet.:

Sinopsis, Review, Informasi

ntwkblg