博文

目前显示的是 一月, 2014的博文
Aku tidak terlalu meminta yang berlebih-lebih. Cuma aku rasa seseorang tidak gembira melihat keadaan ku sekarang. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk aku. Kadang2 aku terpaksa lakukan untuk orang lain walaupun sebenarnya itu bukan kemahuanku. Aku masih dihantui peristiwa lampau. Aku masih tak berhenti berfikir kenapa manusia jadi biadap serta rakus. Aku terus berfikir mengapa manusia macam ni masih lagi selamat. Aku amat hairan tentang hal itu. Umur aku makin tua cuma aku bertuah kerana aku rasa aku masih remaja. Tapi aku kehilangan rasa hormat dari orang yang lebih mentah. Ahh, persetankan ia. Bila korang tahu, korang mungkin malu. Dan aku akan terajang korang jatuh dalam loji najis. ...

Aku masih ternanti-nanti masa aku. Bila lah..aku tahu tidak elok untuk meninggi diri. Tapi rasaku ini bukan meninggi diri. Ini cuma tindakan untuk mengelakkan dari dihina. Dah puas aku ditindas oleh orang-orang yang pada dasarnya memang nampak baik sebab berada dikalangan orang yang baik-baik. Rupan…
aku rasa bertuah bila orang sayang dan ambil berat pasal aku. Tapi dlm masa yg sama, aku rasa rugi juga sebab aku tak mampu berikan yang terbaik untuk orang tersebut. Janganlah slah sangka kepadaku, aku sebenarnya merasakan perkara yg sama juga

Gambar Rumah Mewah Azhar Sulaiman

图片
Azhar Sulaiman merupakan seorang Pelakon, Arkitek, Pengacara dan Pereka Set TV/Filem di Malaysia.

Beliau mula berlakon pada tahun 1989 Drama Cinta Dan Sayang bersama Norlida Ahmad / Connie. Pada tahun yang sama juga beliau telah memulakan pengajian dalam bidang Diploma Senibina di ITM Manjung,Perak Darul Ridzuan.

Perjalanan karier beliau sebagai pelakon TV dan Filem berjalan serentak semasa beliau menuntut di ITM Manjung,Perak.

Sehingga kini 2010, Azhar Sulaiman masih lagi aktif berlakon disamping melakukan perkerjaan yang lain seperti bekerja sebagai arkitek sepenuh masa di Design Nexus Architect dan mereka cipta set untuk drama dan filem.

Beliau adalah Projek Arkitek untuk bangunan Studio Filem baru syarikat KRU di Cyberjaya dan juga pereka set untuk filem Cicakman terbitan KRU.

Azhar Sulaiman pernah menjadi pengacara rancangan Kunci Khazanah musim pertama dan kedua.

Perputakaan Negara pernah menjadikan Azhar Sulaiman sebagai IKON Perpustakaan Negara untuk Kempen Bulan Membaca pada tahun …
Asal update entry blog atau status facebook , mesti bab2 yang agak negatif atau menyedihkan je aku ni kan? Hmm...Ini lah aku sebenarnya, sebab aku takde sape2 nak ngadu. So korang yang tengah bace boleh la agak2 atau dapat pembayang tentang ape yang bakal aku ceritakan ni. Jangan terus baca kalau tak suke. Sorry sebab aku terlampau 'direct' dalam hal ni. Sekali lagi aku tekankan, inilah aku . Baiklah, inilah ceritanya...

Aku sebenarnya tak tahu mengapa aku sering rasa seperti orang memandang dengan pandangan sinis terhadap aku. Dan aku terus benci jikalau orang itu berpandangan sinis terhadap aku buat pertama kalinya dalam hidup orang tersebut mengenali atau melihat aku, tanpa kenal dengan aku terlebih dahulu. Ini kerana, aku sangat teramat sukar menerima kesilapan manusia. Maafkan aku...

'First impression' adalah sangat penting bagi aku. Jika sejak mula lagi orang telah menunjukkan sikap benci atau menyampah kat aku, kemudian menyesal kerana tersilap sangka, memang ak…
Penah satu pagi aku ke pasar membeli sarapan seorang diri. Aku amat berwaspada takut2 ada mata yang memerhati aku. Memang biasa jika orang melihat aku. Tetapi aku berwaspada pada mata yang memerhati secara tajam kerana besar kemungkinan orang tersebut seperti mempunyai masalah dengan aku. Terutamanya jika orang itu adalah lelaki dan aku tidak kenal. Memang pernah berlaku kat aku peristiwa macam tu. Rupa2nya dia 'lembut'. Mungkin gay kot. Kalau yang macam tu tak mengapalah sebab aku tak rasa dia ada apa2 masalah dengan aku. Bukan apa. Aku cerita ni sebab aku ni dari kecik2 lagi dah selalu kena kacau ngan orang aku tak kenal. Heran betul. Ada yang tak pasal2 tepuk kepala aku cuma nak tanya soalan yang tah apa2. Dah la aku tak kenal b**i hutan tu. Nak diterajang, aku pulak tak bersedia kalau2 b**i hutan tu lagi kuat dari aku. Mesti aku jugak la yang kene walaupun aku betul.

Kenyang.............

Akhirnya aku makan juga kat restoran vegetarian. Memang betul la, kebanyakan adalah sayur dan buah-buahan. Kekenyangan aku. Tiada ayam...Tiada daging. Mula2 dia kasi satay. Aku hairan jugak, kate vegetarian.Cane lak leh datang satay? Aku pun makan. Sekali rasa dia macam tepung2 sikit. Macam makan cucur pun ade. Haha. 'Tokono den'. Bukan ape, warna dia selepas disalut dengan kuah kacang nampak macam satay.

Second round dia kasi sup. Leh tahan jugak. Sup dia lemak berkrim. Sup cendawan campur. Macam2 cendawan ada. Dihiris memanjang macam diparut. Mungkin dia campur sos tiram. Leh tahan la. Third round datang pulak drumstick. Aku dah pelik lagi sekali. Ayam? Aku pun gigit dan rasa. Rupenye sayur ape tah aku tak tau name. Kategori macam tauhu gak la tapi dia nipis-nipis gitu. Sayur tu dia lilit-lilit dengan kayu aiskrim. Tapi kayu aiskrim tu tak nampak la. Sebijik macam drumstick ayam. Rasa pun dah nak macam ayam. Aku makan 4 ketul rasanya. Padahal 'time' tu aku dah kenyan…

Aksi pasangan sedang beraksi tersebar

图片

Hari ni aku ade jamuan

Pukul 12 tgh jap g ade jamuan. Makan makanan vegetarian . Sedap tak? Tak pernah pun try. Ini kali pertama. Nak try tengok la cane. Agakw sayur je ke smua? Kalau takde daging, mungkin sayur, bijirin dan gandum la kot. Kalau nasik takde lauk sedap ke? Ape2 pun tengok je la nanti.

Actually semalam aku dah melepasi sesuatu yang sukar. Aku gembira la jugak. Cuma aku agak risau tentang hasilnya. Entah lah. Mudah-mudahan aku di pihak yang benar dan tuhan bersamaku. Aku ingat nak celebrate. Tapi dengan siapa :(.

Setakat ni boleh kata semua usaha aku agak tak menjadi. Aku belum pernah merasa kepuasan sebenar atas segala usaha yang telah aku buat. Aku masih tercari-cari kepuasan sebenar. Bila segala yang aku buat tak berapa menjadi, ini la yang aku buat. Menaip..............................................................................................................................................................................................................................................…

Ciri-ciri mangkuk hayun

Berikut adalah ciri-ciri orang yang jatuh dalam senarai 'mangkuk hayun' :


Buat salah tapi tak nak mengaku. Rasa diri betul sedangkan semua orang kate dia salah. Salah dari sisi undang-undang dan agama.Buat kereta atau motosikal bunyi ekzos bising. Kalau sederhana kuat tak pe lagi , tapi kalau sampai cukup 44 orang maki, apehal...Kalau dalam geng, jalan ramai-ramai, berani lak cari pasal ngan budak yang jalan berdua atau sorang-sorang. Lebih teruk lagi bila orang yang dia cari pasal tu takde kene mengena langsung dengan dia. Kawan pun bukan, saudara jauh sekali...Masa berkawan janji sehidup semati. Bila dah mati, ditinggal mati seorang diri. Mati katak. Dah polis tengah 'rush' 'time' tu. Ape lagi...dia pun cabut...Kalau kita cakap dia kurang hajar, telinga dia jadi panas. Tapi dah memang kurang ajar dengan orang tua, perkataan ape lagi yang sesuai?Bila ramai-ramai tengah gaduh, dia pun masuk. Konon nak tunjuk dia pun sama tak puas hati. Tapi bila semua kena cekup…

Dosa Yang Tak Akan Putus Ketika Menggunakan Internet

图片
Di zaman ICT dan Globalisasi ini kemudahan komputer dan email hampir ada pada setiap orang yang bekerja di sektor swasta juga kerajaan termasuk kepada pelajar-pelajar di kolej dan universiti. Kemudahan internet yang disediakan dengan kadar yang semakin munasabah menyebabkan kemudahan emailini menjadi semakin popular. Pernahkah kita terfikir dengan satu “KLIK” sahaja akan menyebabkan mencurah-curah dosa yang di terima secara berterusan hingga hari kiamat.

Amerika Utara, Kanada dan Niagara Waterfall membeku

图片
Sebahagian besar Amerika Utara mengalami cuaca sejuk melampau sehingga air terjun Niagara yang terletak di sempadan Amerika Syarikat dan Kanada membeku! Pakar kaji cuaca berpendapat kesejukan yang setakat ini meragut puluhan nyawa berpunca daripada apa yang dipanggil - ‘polar vortex.’  Ia adalah taufan yang berlegar di ruang angkasa di Kutub Utara yang membebaskan angin sejuk luar biasa jauh sehingga Florida - sesuatu yang tidak pernah berlaku sebelum ini. 

Pekan Babbitt, Minnesota umpamanya mengalami suhu di bawah paras beku -38C lebih sejuk daripada cuaca di planet Marikh menurut Perkhidmatan Cuaca Kebangsaan Amerika Syarikat. NIAGARA Falls membeku akibat ‘polar vortex’ sehingga menjejaskan kehidupan 240 juta warga Amerika Syarikat dan selatan Kanada.

20 TANDA LELAKI DICINTAI JIN BETINA

图片
Apabila seseorang manusia lelaki itu dicintai jin betina maka ia ada beberapa tanda: 1) Mempunyai sikap seperti wanita. Bagi lelaki yang mengalami keadaan ini sikap mereka akan menjadi seperti seorang wanita. Contohnya sangat beremosi seperti pemarah, cepat merajuk, cepat panik dan gelabah, pemalu, mudah putus asa dan sebagainya.

2) Sangat suka menyendiri dan tidak selesa berada dikhalayak ramai. Tanda yang boleh diperhatikan ialah apabila anda berada dikhalayak ramai tambah pula kalau anda menjadi tumpuan masyarakat ialah sekurang-kurangnya jari anda akan menggeletar. Kalau yang lebih teruk anda boleh jadi menggeletar seluruh badan dan menjadi sangat panik.

3) Suka mengelamun dan berkhayal perkara-perkara romantik. Contohnya anda selalu membayangkan yang anda sedang berasmara atau berkasih mesra dengan perempuan, tidak kiralah samada perempuan tersebut anda kenal atau tidak, perempuan yang anda pernah lihat atau perempuan yang anda cipta sendiri dalam bayangan anda.

4) Suka bersendirian…

Fanpage untuk dijual

PENGUMUMAN KHIDMAT MASYARAKAT!

图片
Tolong sebarkan perkara ini kepada rakan2, keluarga dan orang tersayang.

Terdapat individu yang menggunakan papan kekunci palsu di beberapa buah negara semenjak tahun 2011.

Pencuri mempunyai kepakaran teknologi dengan menggunakan pengimbas kad bagi membolehkan data-data seperti ;nama;tarikh luput kad; kod verifikasi 3 digit dsb, daripada kad kredit atau debit. Hanya segelintir orang sahaja mengetahui tentang perkara ini, oleh itu sentiasa semak dengan teliti. Berikut adalah cara untuk mengetahui papan kekunci palsu :

1) Butang berwarna merah, kuning dan hijau di bahagian kanan biasanya sedikit panjang daripada butang sebenar. 'batal','terima',kosongkan'

2)Biasanya tiada tanda di bahagian kiri dan kanan butang kosong '0'

3)Cuba angkat papan kekunci ATM - bukti nyata bahawa ia adalah palsu.

Jika anda menghadapi perkara ini, segera lapor kepada bank


>>> SEBARKAN <<<


Nak delete fanpage

Aku ada satu fanpage yang mempunyai 10K likes dan sedang menuju ke 11K likes. Masalahnya ,melalui komen-komen yang aku terima, aku rase macam ramai yang tak berapa gemar name page aku tu. Ntah la di mana silapnya. Tapi tak mengapa, mungkin aku akan delete juga . Aku akui page tu pernah menjana duit untuk aku, tapi 10K likes pada aku tak terlalu menjana wang banyak mane pun. Buat ape buat duit kalau orang tak suke. Hmm. Mungkin salah aku juga.

Selama aku guna internet dan facebook ni, banyak juga yang aku belajar. Tapi rasanya dah sampai kepada kemuncak. Aku dah penat . Selamat tinggal likers.

Cara buat duit dari internet tanpa perlu jual barang

Sekarang zaman makin canggih. Duduk depan komputer guna internet je dah boleh buat duit. 8Share adalah sebuah syarikat pengiklan yang akan membayar wang kepada anda apabila anda kongsikan iklan mereka di laman sosial seperti facebook atau twitter . Jumlah yang akan dibayar adalah sebanyak RM 0.20 untuk setiap pengguna laman sosial facebook atau twitter yang klik iklan yang anda post di facebook atau twitter anda. Sekiranya 50 orang yang klik iklan tersebut, anda akan dibayar sebanyak RM 10. Jika 500 orang, anda akan dibayar RM 100 dan seterusnya. Jika anda berminat untuk mendaftar, anda boleh lakukan di sini---->

Pencuri tahu berapa lama polis akan sampai dan langsung tidak gentar

图片
Jiran saya ada ternampak empat lelaki memotong pagar rumah sebelum menyergah mereka bertujuan menakutkan kumpulan itu.Namun kumpulan itu langsung tidak mempedulikan sergahan itu sebaliknya mengugut jiran saya supaya tidak campur tangan jika tidak mahu dicederakan,” katanya kepada Harian Metro, semalam.Kajang: Sekumpulan empat lelaki berusia lewat 20-an layak digelar ‘berhati kering’ apabila tidak mempedulikan sergahan jiran ketika sedang memecah masuk sebuah rumah di Taman Bukit Permai, di sini.

Sebaliknya, dalam kejadian kira-kira jam 2.30 petang Selasa lalu, kumpulan terbabit mengugut mencederakan jiran mangsa sebelum mengarahkannya mendiamkan diri.
Mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Lai, 29, berkata, dalam kejadian itu, dia kerugian lebih RM13,000.
Beliau berkata, ketika kejadian dia tiada di rumah kerana keluar bekerja.
Menurutnya, kumpulan itu terus mengumpil pintu rumahnya sebelum menyelongkar dan melarikan barangan berharga seperti televisyen, wang tunai, barang kemas dan…

Kadar tol 13 lebuh raya utama kekal

图片
KUALA LUMPUR – Kerajaan masih belum mengeluarkan arahan kepada mana-mana syarikat konsesi berhubung kenaikan kadar tol lebuh raya, kata Menteri Kerja Raya Datuk Fadillah Yusof. Beliau berkata, berdasarkan Perjanjian Konsesi sedia ada, terdapat beberapa lebuh raya yang kadar tolnya akan dinaikkan pada 2014. “Bagaimanapun, kerajaan sebaliknya masih lagi mempertimbangkan langkah terbaik untuk mengurangkan kesan kenaikan kadar tol kepada rakyat dengan mengambil kira pandangan pelbagai pihak,” katanya dalam satu kenyataan semalam.

Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0101&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_03.htm#ixzz2p7ctPeik
Hakcipta terpelihara

Sambutan Tahun Baru Batal, Lebih 10,000 Peserta “Turun” Penuhi Dataran Merdeka

图片
Menjelang pukul 10:30 malam, kumpulan yang memakai baju hitam menempatkan diri di sekitar Dataran Merdeka untuk membantah kenaikan kos sara hidup. Biarpun pihak polis membuat benteng sekatan, lebih kurang pukul 11:20 malam, mereka berjaya melepaskan diri masuk ke tengah Dataran Merdeka tempat persembahan muzik sedang berlangsung.

Dan ekoran lebih 10'000 peserta demo Turunkan Kos Sara Hidup (Turun) memenuhi Dataran Merdeka, konsert Di Ambang Tahun Baru yang sepatutnya berjalan hingga jam 12 malam terpaksa dihentikan oleh DBKL. Menjelang tengah malam, Datuk Bandar Kuala Lumpur, Datuk Seri Ahmad Phesal Talib, naik ke pentas untuk berucap bagi meredakan keadaan.

Demonstrasi ini diadakan ekoran kenaikan harga barangan dan perkhidmatan mulai tahun 1 januari 2014 dan juga sebelum ini termasuk harga gula, minyak dan juga gula.



Mulai hari ini, kenaikan pelbagai harga barangan dan perkhidmatan dijangka. Antaranya tol, tarif elektrik, cukai pintu, tambang bas sekolah dan lain-lain.


Polis telah…