Постоянные читатели

on Leave a Comment
Aku tidak terlalu meminta yang berlebih-lebih. Cuma aku rasa seseorang tidak gembira melihat keadaan ku sekarang. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk aku. Kadang2 aku terpaksa lakukan untuk orang lain walaupun sebenarnya itu bukan kemahuanku. Aku masih dihantui peristiwa lampau. Aku masih tak berhenti berfikir kenapa manusia jadi biadap serta rakus. Aku terus berfikir mengapa manusia macam ni masih lagi selamat. Aku amat hairan tentang hal itu. Umur aku makin tua cuma aku bertuah kerana aku rasa aku masih remaja. Tapi aku kehilangan rasa hormat dari orang yang lebih mentah. Ahh, persetankan ia. Bila korang tahu, korang mungkin malu. Dan aku akan terajang korang jatuh dalam loji najis. ...

Aku masih ternanti-nanti masa aku. Bila lah..aku tahu tidak elok untuk meninggi diri. Tapi rasaku ini bukan meninggi diri. Ini cuma tindakan untuk mengelakkan dari dihina. Dah puas aku ditindas oleh orang-orang yang pada dasarnya memang nampak baik sebab berada dikalangan orang yang baik-baik. Rupanya sangkaan aku langsung meleset. Mungkin dunia teramat sangat nak kiamat. Orang baik dan orang jahanam nampak lebih kurang je.

''........sumpahan ape yang dah berlaku ni ustaz....''
on Leave a Comment
aku rasa bertuah bila orang sayang dan ambil berat pasal aku. Tapi dlm masa yg sama, aku rasa rugi juga sebab aku tak mampu berikan yang terbaik untuk orang tersebut. Janganlah slah sangka kepadaku, aku sebenarnya merasakan perkara yg sama juga
on Leave a Comment

Gambar Rumah Mewah Azhar Sulaiman




Azhar Sulaiman merupakan seorang Pelakon, Arkitek, Pengacara dan Pereka Set TV/Filem di Malaysia.

Beliau mula berlakon pada tahun 1989 Drama Cinta Dan Sayang bersama Norlida Ahmad / Connie. Pada tahun yang sama juga beliau telah memulakan pengajian dalam bidang Diploma Senibina di ITM Manjung,Perak Darul Ridzuan.

Perjalanan karier beliau sebagai pelakon TV dan Filem berjalan serentak semasa beliau menuntut di ITM Manjung,Perak.

Sehingga kini 2010, Azhar Sulaiman masih lagi aktif berlakon disamping melakukan perkerjaan yang lain seperti bekerja sebagai arkitek sepenuh masa di Design Nexus Architect dan mereka cipta set untuk drama dan filem.

Beliau adalah Projek Arkitek untuk bangunan Studio Filem baru syarikat KRU di Cyberjaya dan juga pereka set untuk filem Cicakman terbitan KRU.

Azhar Sulaiman pernah menjadi pengacara rancangan Kunci Khazanah musim pertama dan kedua.

Perputakaan Negara pernah menjadikan Azhar Sulaiman sebagai IKON Perpustakaan Negara untuk Kempen Bulan Membaca pada tahun 2008.

Beliau kini juga sangat aktif didalam kerja kerja amal dan kemasyarakatan seperti memberi ceramah motivasi dan teknik kemahiran hidup kepada para pelajar sekolah dan juga university.

  Gambar Rumah Mewah Azhar Sulaiman






on Leave a Comment
Asal update entry blog atau status facebook , mesti bab2 yang agak negatif atau menyedihkan je aku ni kan? Hmm...Ini lah aku sebenarnya, sebab aku takde sape2 nak ngadu. So korang yang tengah bace boleh la agak2 atau dapat pembayang tentang ape yang bakal aku ceritakan ni. Jangan terus baca kalau tak suke. Sorry sebab aku terlampau 'direct' dalam hal ni. Sekali lagi aku tekankan, inilah aku . Baiklah, inilah ceritanya...

Aku sebenarnya tak tahu mengapa aku sering rasa seperti orang memandang dengan pandangan sinis terhadap aku. Dan aku terus benci jikalau orang itu berpandangan sinis terhadap aku buat pertama kalinya dalam hidup orang tersebut mengenali atau melihat aku, tanpa kenal dengan aku terlebih dahulu. Ini kerana, aku sangat teramat sukar menerima kesilapan manusia. Maafkan aku...

'First impression' adalah sangat penting bagi aku. Jika sejak mula lagi orang telah menunjukkan sikap benci atau menyampah kat aku, kemudian menyesal kerana tersilap sangka, memang aku tak dapat maafkan. Bayangkan seorang yang tersalah menerima hukuman akibat salah sangka. Dia terlantar di hospital dan kritikal. Siapa yang nak mengaku bertanggungjawab setelah tahu dia tak bersalah? Tiada siapa yang akan mengaku sebaliknya tunding-menunding jari yang berlaku. Inikah yang kita mahukan? Akibat terlalu mengikut emosi dan hawa nafsu , orang lain yang tak bersalah jadi mangsa.

on Leave a Comment
Penah satu pagi aku ke pasar membeli sarapan seorang diri. Aku amat berwaspada takut2 ada mata yang memerhati aku. Memang biasa jika orang melihat aku. Tetapi aku berwaspada pada mata yang memerhati secara tajam kerana besar kemungkinan orang tersebut seperti mempunyai masalah dengan aku. Terutamanya jika orang itu adalah lelaki dan aku tidak kenal. Memang pernah berlaku kat aku peristiwa macam tu. Rupa2nya dia 'lembut'. Mungkin gay kot. Kalau yang macam tu tak mengapalah sebab aku tak rasa dia ada apa2 masalah dengan aku. Bukan apa. Aku cerita ni sebab aku ni dari kecik2 lagi dah selalu kena kacau ngan orang aku tak kenal. Heran betul. Ada yang tak pasal2 tepuk kepala aku cuma nak tanya soalan yang tah apa2. Dah la aku tak kenal b**i hutan tu. Nak diterajang, aku pulak tak bersedia kalau2 b**i hutan tu lagi kuat dari aku. Mesti aku jugak la yang kene walaupun aku betul.
on Leave a Comment

Kenyang.............

Akhirnya aku makan juga kat restoran vegetarian. Memang betul la, kebanyakan adalah sayur dan buah-buahan. Kekenyangan aku. Tiada ayam...Tiada daging. Mula2 dia kasi satay. Aku hairan jugak, kate vegetarian.Cane lak leh datang satay? Aku pun makan. Sekali rasa dia macam tepung2 sikit. Macam makan cucur pun ade. Haha. 'Tokono den'. Bukan ape, warna dia selepas disalut dengan kuah kacang nampak macam satay.

Second round dia kasi sup. Leh tahan jugak. Sup dia lemak berkrim. Sup cendawan campur. Macam2 cendawan ada. Dihiris memanjang macam diparut. Mungkin dia campur sos tiram. Leh tahan la. Third round datang pulak drumstick. Aku dah pelik lagi sekali. Ayam? Aku pun gigit dan rasa. Rupenye sayur ape tah aku tak tau name. Kategori macam tauhu gak la tapi dia nipis-nipis gitu. Sayur tu dia lilit-lilit dengan kayu aiskrim. Tapi kayu aiskrim tu tak nampak la. Sebijik macam drumstick ayam. Rasa pun dah nak macam ayam. Aku makan 4 ketul rasanya. Padahal 'time' tu aku dah kenyang sangat dah. Saje la , kang membazir lak. Diorang siap tambahkan untuk aku.

Fourth round baru la datang daging sebenar. Daging ikan. Rasa macam ikan pari masak sambal. Aku dah kenyang sangat tapi entah la kenapa aku gagahkan juga telan. Nasib baik air aku sentiasa ditambah oleh waiter, kalau tak memang aku tak leh telan. Tak silap aku makan dalam 3-4 ketul jugak la. Kemudian datang lagi daging. Daging udang. Disalut macam nestum kot. Manis-manis. Yang tu aku larat telan 2 ketul je kot.

Lepas fourth ape, fifth ek? Datang macam sayur2 kobis bunga, kobis bunga kaler hijau, cendawan. Semua ditaruk dalam satu bekas yang mungkin diperbuat dari tepung sebab aku tak makan pun bekas tu. Dah kenyang sangat dah. Larat makan sayur je. Sixth round baru la nampak nasik. Nasik goreng. Lauk dia macam tauhu . Aku makan la sikit nak rasa. Boleh tahan. Kalau tak kenyang memang sepinggan aku belasah. Itu lah saja kisah aku dan vegetarian pada hari ini. Sekian.
on Leave a Comment

Aksi pasangan sedang beraksi tersebar

on Leave a Comment

Hari ni aku ade jamuan

Pukul 12 tgh jap g ade jamuan. Makan makanan vegetarian . Sedap tak? Tak pernah pun try. Ini kali pertama. Nak try tengok la cane. Agakw sayur je ke smua? Kalau takde daging, mungkin sayur, bijirin dan gandum la kot. Kalau nasik takde lauk sedap ke? Ape2 pun tengok je la nanti.

Actually semalam aku dah melepasi sesuatu yang sukar. Aku gembira la jugak. Cuma aku agak risau tentang hasilnya. Entah lah. Mudah-mudahan aku di pihak yang benar dan tuhan bersamaku. Aku ingat nak celebrate. Tapi dengan siapa :(.

Setakat ni boleh kata semua usaha aku agak tak menjadi. Aku belum pernah merasa kepuasan sebenar atas segala usaha yang telah aku buat. Aku masih tercari-cari kepuasan sebenar. Bila segala yang aku buat tak berapa menjadi, ini la yang aku buat. Menaip....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
on Leave a Comment

Ciri-ciri mangkuk hayun

Berikut adalah ciri-ciri orang yang jatuh dalam senarai 'mangkuk hayun' :


  • Buat salah tapi tak nak mengaku. Rasa diri betul sedangkan semua orang kate dia salah. Salah dari sisi undang-undang dan agama.
  • Buat kereta atau motosikal bunyi ekzos bising. Kalau sederhana kuat tak pe lagi , tapi kalau sampai cukup 44 orang maki, apehal...
  • Kalau dalam geng, jalan ramai-ramai, berani lak cari pasal ngan budak yang jalan berdua atau sorang-sorang. Lebih teruk lagi bila orang yang dia cari pasal tu takde kene mengena langsung dengan dia. Kawan pun bukan, saudara jauh sekali...
  • Masa berkawan janji sehidup semati. Bila dah mati, ditinggal mati seorang diri. Mati katak. Dah polis tengah 'rush' 'time' tu. Ape lagi...dia pun cabut...
  • Kalau kita cakap dia kurang hajar, telinga dia jadi panas. Tapi dah memang kurang ajar dengan orang tua, perkataan ape lagi yang sesuai?
  • Bila ramai-ramai tengah gaduh, dia pun masuk. Konon nak tunjuk dia pun sama tak puas hati. Tapi bila semua kena cekup, dia mula nangis, mula teringat mak bapak.....gangster jenis apekejadahnyesemueni?
  • Memang kaw-kaw dia belasah budak tu. Last2 baru tau budak tu tak salah. Lepas tu tak minta maaf, cuba buat helah. Cakap macam ke .....putar belit.


Belajarlah tentang sensitiviti. Jangan terlalu mengikut perasaan terutama kepada golongan remaja. Jangan sampai tergolong dalam gologan seperti di atas.
on Leave a Comment

Dosa Yang Tak Akan Putus Ketika Menggunakan Internet

Di zaman ICT dan Globalisasi ini kemudahan komputer dan email hampir ada pada setiap orang yang bekerja di sektor swasta juga kerajaan termasuk kepada pelajar-pelajar di kolej dan universiti. Kemudahan internet yang disediakan dengan kadar yang semakin munasabah menyebabkan kemudahan emailini menjadi semakin popular. Pernahkah kita terfikir dengan satu “KLIK” sahaja akan menyebabkan mencurah-curah dosa yang di terima secara berterusan hingga hari kiamat.
Apa yang penulis akan bincangkan adalah berdasarkan dua buah Hadis Sahih berikut.
Mahfumnya::
Ibnu Mas’ud r.a. berkata: Bersabda Nabi s.a.w. : “Tiada suatu jiwa yang terbunuh dengan penganiayaan, melainkan putera Adam yang pertama dahulu itu mendapat bahagian dari penumpahan darah itu, kerana ia yang pertama membuka jalan untuk penumpahan darah.”(Diriwayatkan oleh Imam Bukhari dan Imam Muslim)
Yang dimaksudkan di dalam hadis ini adalah kisah pembunuhan Qabil terhadap Habil kerana Qabil dengki terhadap Habil yang berkahwin dengan kembarnya yang lebih cantik.
Mahfumnya:
Abu Hurairah r.a. berkata: Rasulullah s.a.w. bersabda: “Sesiapa yang mengajak kejalan hidayat, maka baginya dari pahala seperti pahala (sebanyak pahala)pengikutnya, dengan tidak mengurangi sedikit pun dari pahala mereka. Dan sesiapa yang mengajak ke jalan sesat, maka menanggung dosa sebanyak dosa-dosa pengikutnya, dengan tidak mengurangi dari dosa-dosa mereka sedikit pun. (Diriwayatkan oleh Imam Muslim)
Bagi memudahkan kefahaman akan maksud hadis-hadis di atas dan berkaitan dengan konteks kehidupan kita pada zaman ICT ini, mari kita ambil iktibar dari kisah berikut. Zack baharu tamat belajar di sebuah universiti kemudian di terima bekerja di sebuah syarikat ICT. Setiap pekerja dibekalkan dengan komputer, alamat email dan internet akses bagi memudahkan urusan kerja seharian. Zack mempunyai ramai kawan dan mereka berhubung melalui email setiap hari.
Masa lapang Zack diisi dengan melayari laman web lucah. Kegemarannya ialah memuat turun (download) gambar-gambar lucah itu kemudian berkongsi dengan kawan-kawannya melalui email. Dia mempunyai “email group” dan ada 50 alamat email kawan-kawannya di dalam “emailgroup” tersebut.
Sekali menghantar email, dia akan menghantar kepada “emailgroup” tersebut. Selain daripada itu dia juga suka menghantar semula email yang diterima daripada rakan yang lain ke “emailgroup”. Di antara kandungan email itu adalah kisah-kisah yang mengaibkan seseorang seperti video klip bercium di dalam lif, kisah seluar dalam yang dijumpai di dalam periuk di restoran mamak dan seumpamanya lagi yang kebanyakannya adalah perkara-perkara yang nafsu kita seronok membacanya dan melihatnya tetapi hukumnya adalah jelas haram di sisi syariat Islam.
Pada suatu hari ketika pulang dari tempat kerja Zack terlibat dengan kemalangan jalan raya dan kembali kerahmatullah di tempat kejadian.
Di dalam Islam telah sepakat ulama’ bahawa hukum melihat gambar-gambar lucah, menyebarkan fitnah, membuka aib dan seumpamanya adalah haram serta berdosa kepada mereka yang melakukannya dan menyebarkannya.Untuk memudahkan kefahaman, katakan Zack telah mendapat satu dosa kerana menghantar gambar-gambar lucah kepada kawan-kawannya. Gambar tersebut diterima oleh 50 orang kawan-kawannya melalui email.
Kesemua kawan-kawannya seronok dengan gambar tersebut dan meredai perbuatan Zack maka setiap kawannya mendapat satu dosa manakala dosa setiap kawannya itu juga diberikan kepada Zack jadilah sekarang dosa Zack 1+50 = 51.Setiap kawan-kawan Zack itu pula menghantar gambar tersebut kepada 10 orang lagi,maka sekarang dosa Zack akan bertambah lagi menjadi 1+50+500=551 dosa. Kemudian setiap sepuluh orang itu menghantar lagi kepada 10 orang yang lain, bertambahlah dosa Zack menjadi 1+50+500=5551. Begitulah seterusnya.
Zack telah meninggal dunia, email nya masih lagi tersebar, maka akan berterusanlah dia mendapat dosa selagi email itu berlegar di ruang cyber hingga hari kiamat. Begitulah iktibar yang boleh diambil daripada apa yang berlaku kepada Qabil, setiap jiwa yang mati dibunuh kerana hasad dengki manusia, maka dosa membunuh itu akan juga sampai kepada Qabil hingga hari kiamat. Bayangkanlah berapa ramaikah jiwa yang telah kena bunuh dengan zalim sejak dari zaman nabi Adam hingga sekarang? Dan berapakah dosa yang terpaksa ditanggung oleh Qabil di akhirat kelak?
Berbalik kepada kisah Zack, katakan sebelum meninggal dunia, Zack telah sempat bertaubat, insya’Allah dosa manusia terus dengan Allah, seperti meninggalkan puasa, zakat dan solat fardu akan Allah ampunkan tetapi dosa kita sesama manusia hanya Allah akan ampunkan bila insan tersebut mengampunkan kita.
Zack telah menyebarkan perkara yang menyebabkan orang lain berdosa, bagaimanakah dia nak mintak ampun dengan semua yang menerima email tersebut? Selagi mereka semua tidak mengampunkan Zack maka selagi itulah dia akan terima dosa hingga kiamat kelak.
Inilah malapetaka yang sangat besar pada zaman ICT ini. Dengan sekali klik sahaja saham dosa akan mencurah-curah sampai kepada kita. Sebab itu setiap kali apabila kita menerima email, hendaklah berhati-hati, jika kandungan email itu adalah gambar lucah atau yang mengaibkan seseorang muslim lain atau sesuatu fitnah hendaklah segera dibuang dan jangan ada sedetik pun didalam hati untuk seronok dengan benda yang haram bagi mengelakkan kita dan pengirim dari berdosa.
Yang sebaiknya jika yang diterima itu haram, nasihatkanlah pengirim supaya bertaubat dan berhati-hati di masa-masa akan datang.
Sebaliknya jika kita menyebarkan perkara-perkara yang baik dan diredai oleh Allah SWT yang pastinya ganjaran pahala yang di terima pasti mencurah-curah selagi ia masih terus di sebarkan. Wallahhua’lam
on Leave a Comment

Amerika Utara, Kanada dan Niagara Waterfall membeku

Sebahagian besar Amerika Utara mengalami cuaca sejuk melampau sehingga air terjun Niagara yang terletak di sempadan Amerika Syarikat dan Kanada membeku!
Pakar kaji cuaca berpendapat kesejukan yang setakat ini meragut puluhan nyawa berpunca daripada apa yang dipanggil - ‘polar vortex.’ 
Ia adalah taufan yang berlegar di ruang angkasa di Kutub Utara yang membebaskan angin sejuk luar biasa jauh sehingga Florida - sesuatu yang tidak pernah berlaku sebelum ini. 

Pekan Babbitt, Minnesota umpamanya mengalami suhu di bawah paras beku -38C lebih sejuk daripada cuaca di planet Marikh menurut Perkhidmatan Cuaca Kebangsaan Amerika Syarikat.
Foto
NIAGARA Falls membeku akibat ‘polar vortex’ sehingga menjejaskan kehidupan 240 juta warga Amerika Syarikat dan selatan Kanada.
on Leave a Comment

20 TANDA LELAKI DICINTAI JIN BETINA



Apabila seseorang manusia lelaki itu dicintai jin betina maka ia ada beberapa tanda:
1) Mempunyai sikap seperti wanita. Bagi lelaki yang mengalami keadaan ini sikap mereka akan menjadi seperti seorang wanita. Contohnya sangat beremosi seperti pemarah, cepat merajuk, cepat panik dan gelabah, pemalu, mudah putus asa dan sebagainya.

2) Sangat suka menyendiri dan tidak selesa berada dikhalayak ramai. Tanda yang boleh diperhatikan ialah apabila anda berada dikhalayak ramai tambah pula kalau anda menjadi tumpuan masyarakat ialah sekurang-kurangnya jari anda akan menggeletar. Kalau yang lebih teruk anda boleh jadi menggeletar seluruh badan dan menjadi sangat panik.

3) Suka mengelamun dan berkhayal perkara-perkara romantik. Contohnya anda selalu membayangkan yang anda sedang berasmara atau berkasih mesra dengan perempuan, tidak kiralah samada perempuan tersebut anda kenal atau tidak, perempuan yang anda pernah lihat atau perempuan yang anda cipta sendiri dalam bayangan anda.

4) Suka bersendirian ketika berjalan terutamanya pada waktu malam.

5) Suka duduk mengelamun bersendirian melayan perasaan di bawah bulan purnama.

6) Sering merasa sedih, gembira, sayu atau rindu pada seseorang, tetapi anda sendiri tidak tahu siapa orang tersebut.

7) Anda akan sangat mudah untuk jatuh cinta pada mana-mana wanita, tidak kiralah samada wanita yang baru atau pun telah lama kenal. Bahkan mereka yang telah dipikat oleh jin wanita juga akan mudah jatuh cinta pada wanita yang baru sekali dipandang. Dan perasaan cinta tersebut diikuti dengan rasa rindu yang teramat sangat.

8) Anda akan selalu didatangi oleh wanita samada yang anda kenali atau tidak. Wanita yang sama atau berganti-ganti akan datang pada anda ketika anda mula mahu melelapkan mata atau pun di tengah malam, dalam keadaan anda antara tidur dan jaga. Selepas didatangi apa sahaja kemungkinan boleh berlaku, samada sekadar bergurau senda, berasmara atau boleh jadi lebih dari itu.

9) Anda kemungkinan akan bermimpi didatangi dan berasmara dengan seorang wanita. Dan kalau sampai ke tahap di mana anda dan wanita itu melakukan persetubuhan, maka ianya sangat bahaya. Kerana ianya mungkin mimpi bagi anda tetapi baginya ia suatu perkara yang benar-benar berlaku. Akan menjadikan jin itu ketagih dan semakin sayang kepada anda. Dari situ jin tersebut akan terus menjaga anda dengan amat ketat.

Dan kalau ditakdirkan dari perhubungan itu terjadi anak, anda akan selalu termimpikan anak tersebut. Kalau dicuba untuk memutuskan hubungan tersebut, risikonya sangat tinggi kerana akan menyebabkan anda menghampiri atau menjadi gila. Atau anda akan melakukan sesuatu yang di luar jangkaan disebabkan oleh tekanan angin bisa ataupun dirasuk oleh perasaan jin itu sendiri.

10) Kalau melibatkan gangguan yang lebih teruk, jin tersebut akan menjelma dihadapan anda dalam bentuk manusia. Ketika ini anda akan merasakan bahawa betul-betul berhubungan dengannya di alam nyata. Dalam keadaan ini, mangsa akan lebih suka menyendiri untuk bersama kekasihnya dan akan dilihat bercakap seorang diri sedangkan pada pandangannya ada teman yang sedang berbicara dengannya.

11) Apabila anda bangun pagi anda dapat merasakan seolah-olah anda ditemani oleh seseorang dan anda juga dapat merasakan seperti yang menemani anda itu adalah seorang wanita.

12) Apabila anda bangun pagi anda merasakan bahawa pada malamnya ada melakukan persetubuhan dengan seseorang walaupun anda sedar bahawa anda tidur berseorangan.

13) Kemungkinan pada wajah anda akan ada aura dan cahaya kelembutan, kesan dari jin yang mencintai dan mendampingi anda. Masyarakat sekeliling akan menjadi lembut hati apabila memandang anda seolah-olah mereka sedang memandang seorang wanita cantik. Dan cahaya kelembutan itu akan bertukar kepada cahaya mendung apabila jin tersebut menjadi marah terutamanya disebabkan oleh amalan pendinding yang diamalkan mula memberikan kesan.

14) Sekiranya melibatkan gangguan yang lebih teruk, kemungkinan anda akan mengalami kerasukan atau kesurupan dimana anda dirasuk oleh jin betina yang telah jatuh cinta pada anda.

15) Anda juga akan dapat merasakan bahawa anda sedang diekori oleh seseorang ke mana sahaja anda pergi.

16) Orang lain juga akan perasan seolah-olah ada bayangan hitam atau seperti seorang wanita sedang menemani anda. Tetapi apabila menghampiri bayangan hitam atau kelibat wanita tidak kelihatan.

17) Sekiranya jin yang mencintai anda merupakan jin yang kuat sifat cemburunya, maka anda kemungkinan akan dihalang dari berkahwin kerana dia tidak mahu berkongsi kekasihnya dengan orang lain.

18) Sekiranya ditakdirkan anda berkahwin, maka ia akan cuba memporak perandakan rumah tangga anda. Anda dan isteri akan selalu bergaduh walaupun disebabkan perkara kecil. Ia akan cuba sedaya-upaya menjadikan anda dan isteri bercerai supaya anda hanya menjadi miliknya.

19) Nafsu anda juga akan menjadi tidak terkawal. Anda akan selalu menginginkannya tidak kira masa dan tanpa sebab yang munasabah. Dan tidak mustahil kalau jin betina itu menjadikan isteri anda terhalang untuk melaksanakan tugasnya supaya anda akan memuaskan nafsu anda dengan cara yang tidak elok. Dan kemungkinan juga ia antara faktor yang menyebabkan terjadinya keganasan seks, seperti merogol, terutamanya kalau jin tersebut kuat seks supaya ia boleh turut serta.

20) Kalau ditakdirkan anda mendapat anak, tak mustahil ia akan mendatangi anak tersebut seperti mana-mana cara yang dilakukan oleh anda ketika mendatangi anak anda, terutamanya kalau anak itu anak lelaki.

Jadi apa yang boleh saya simpulkan dalam keseluruhan artikel ini ialah tidak mustahil berlakunya keadaan di mana jin yang mencintai manusia, tidak kiralah jin betina mencintai manusia lelaki atau sebaliknya. InsyaAllah dalam artikel terbaru saya akan saya kongsikan pula dengan pembaca tanda-tanda jin jantan menyintai seorang wanita.

Nasihat saya sebaiknya kita amalkan membaca ayat-ayat untuk pendinding diri dari gangguan atau dipanggil ayat ruqyah sebagai usaha yang dapat kita lakukan. Yang selebihnya kita bertawakal kepada Allah dan memohon perlindungan-Nya dari kejahatan makhluk jin ini. 
on Leave a Comment

PENGUMUMAN KHIDMAT MASYARAKAT!




Tolong sebarkan perkara ini kepada rakan2, keluarga dan orang tersayang.

Terdapat individu yang menggunakan papan kekunci palsu di beberapa buah negara semenjak tahun 2011.

Pencuri mempunyai kepakaran teknologi dengan menggunakan pengimbas kad bagi membolehkan data-data seperti ;nama;tarikh luput kad; kod verifikasi 3 digit dsb, daripada kad kredit atau debit. Hanya segelintir orang sahaja mengetahui tentang perkara ini, oleh itu sentiasa semak dengan teliti. Berikut adalah cara untuk mengetahui papan kekunci palsu :

1) Butang berwarna merah, kuning dan hijau di bahagian kanan biasanya sedikit panjang daripada butang sebenar. 'batal','terima',kosongkan'

2)Biasanya tiada tanda di bahagian kiri dan kanan butang kosong '0'

3)Cuba angkat papan kekunci ATM - bukti nyata bahawa ia adalah palsu.

Jika anda menghadapi perkara ini, segera lapor kepada bank


>>> SEBARKAN <<<



on Leave a Comment

Nak delete fanpage

Aku ada satu fanpage yang mempunyai 10K likes dan sedang menuju ke 11K likes. Masalahnya ,melalui komen-komen yang aku terima, aku rase macam ramai yang tak berapa gemar name page aku tu. Ntah la di mana silapnya. Tapi tak mengapa, mungkin aku akan delete juga . Aku akui page tu pernah menjana duit untuk aku, tapi 10K likes pada aku tak terlalu menjana wang banyak mane pun. Buat ape buat duit kalau orang tak suke. Hmm. Mungkin salah aku juga.

Selama aku guna internet dan facebook ni, banyak juga yang aku belajar. Tapi rasanya dah sampai kepada kemuncak. Aku dah penat . Selamat tinggal likers.
on Leave a Comment

Cara buat duit dari internet tanpa perlu jual barang

Sekarang zaman makin canggih. Duduk depan komputer guna internet je dah boleh buat duit. 8Share adalah sebuah syarikat pengiklan yang akan membayar wang kepada anda apabila anda kongsikan iklan mereka di laman sosial seperti facebook atau twitter . Jumlah yang akan dibayar adalah sebanyak RM 0.20 untuk setiap pengguna laman sosial facebook atau twitter yang klik iklan yang anda post di facebook atau twitter anda. Sekiranya 50 orang yang klik iklan tersebut, anda akan dibayar sebanyak RM 10. Jika 500 orang, anda akan dibayar RM 100 dan seterusnya. Jika anda berminat untuk mendaftar, anda boleh lakukan di sini---->http://bit.ly/19nqVHY.
on Leave a Comment

Pencuri tahu berapa lama polis akan sampai dan langsung tidak gentar


Jiran saya ada ternampak empat lelaki memotong pagar rumah sebelum menyergah mereka bertujuan menakutkan kumpulan itu.Namun kumpulan itu langsung tidak mempedulikan sergahan itu sebaliknya mengugut jiran saya supaya tidak campur tangan jika tidak mahu dicederakan,” katanya kepada Harian Metro, semalam.Kajang: Sekumpulan empat lelaki berusia lewat 20-an layak digelar ‘berhati kering’ apabila tidak mempedulikan sergahan jiran ketika sedang memecah masuk sebuah rumah di Taman Bukit Permai, di sini.


Sebaliknya, dalam kejadian kira-kira jam 2.30 petang Selasa lalu, kumpulan terbabit mengugut mencederakan jiran mangsa sebelum mengarahkannya mendiamkan diri.

Mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Lai, 29, berkata, dalam kejadian itu, dia kerugian lebih RM13,000.

Beliau berkata, ketika kejadian dia tiada di rumah kerana keluar bekerja.

Menurutnya, kumpulan itu terus mengumpil pintu rumahnya sebelum menyelongkar dan melarikan barangan berharga seperti televisyen, wang tunai, barang kemas dan dua kad kredit.

“Jiran saya segera menghubungi polis, namun mereka sudah meninggalkan rumah saya selepas pihak berkuasa tiba 30 minit kemudian,” katanya memberitahu, kumpulan penjenayah melarikan diri menggunakan MPV Toyota Estima.

Lai berkata, dia hanya mengetahui kejadian itu selepas dimaklumkan jirannya itu ketika pulang ke rumah jam 8 malam.

“Jiran gagal menghubungi saya, namun berterima kasih kepadanya kerana melaporkan kejadian itu kepada pihak berkuasa.

“Saya yakin, sekiranya pasukan polis datang ke lokasi kejadian lebih awal, kumpulan terbabit ditangkap,” katanya.

Katanya, pemeriksaan lanjut dilakukannya mendapati, kumpulan penjenayah terbabit turut membeli berlian bernilai RM10,000 di sebuah pusat beli belah di ibu kota menggunakan kad kreditnya.

Sehubungan itu, Lai membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kajang, di sini.
on Leave a Comment

Kadar tol 13 lebuh raya utama kekal




KUALA LUMPUR – Kerajaan masih belum mengeluarkan arahan kepada mana-mana syarikat konsesi berhubung kenaikan kadar tol lebuh raya, kata Menteri Kerja Raya Datuk Fadillah Yusof.
Beliau berkata, berdasarkan Perjanjian Konsesi sedia ada, terdapat beberapa lebuh raya yang kadar tolnya akan dinaikkan pada 2014.
“Bagaimanapun, kerajaan sebaliknya masih lagi mempertimbangkan langkah terbaik untuk mengurangkan kesan kenaikan kadar tol kepada rakyat dengan mengambil kira pandangan pelbagai pihak,” katanya dalam satu kenyataan semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0101&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_03.htm#ixzz2p7ctPeik 
Hakcipta terpelihara 
on Leave a Comment

Sambutan Tahun Baru Batal, Lebih 10,000 Peserta “Turun” Penuhi Dataran Merdeka

 

Menjelang pukul 10:30 malam, kumpulan yang memakai baju hitam menempatkan diri di sekitar Dataran Merdeka untuk membantah kenaikan kos sara hidup. Biarpun pihak polis membuat benteng sekatan, lebih kurang pukul 11:20 malam, mereka berjaya melepaskan diri masuk ke tengah Dataran Merdeka tempat persembahan muzik sedang berlangsung.

Dan ekoran lebih 10'000 peserta demo Turunkan Kos Sara Hidup (Turun) memenuhi Dataran Merdeka, konsert Di Ambang Tahun Baru yang sepatutnya berjalan hingga jam 12 malam terpaksa dihentikan oleh DBKL. Menjelang tengah malam, Datuk Bandar Kuala Lumpur, Datuk Seri Ahmad Phesal Talib, naik ke pentas untuk berucap bagi meredakan keadaan.

Demonstrasi ini diadakan ekoran kenaikan harga barangan dan perkhidmatan mulai tahun 1 januari 2014 dan juga sebelum ini termasuk harga gula, minyak dan juga gula.



Mulai hari ini, kenaikan pelbagai harga barangan dan perkhidmatan dijangka. Antaranya tol, tarif elektrik, cukai pintu, tambang bas sekolah dan lain-lain.


Polis telah bersedia sejak awal tambahan lagi apabila didakwa demo ini bertujuan untuk menggulingkan kerajaan dengan lebih 1,000 laporan polis dibuat.


Polis berkata, empat NGO terlibat dalam menganjurkan demo ini iaitu Gerakan Turun Kos Sara Hidup, Solidarity Mahasiswa Malaysia, Jingga 13 dan Solidariti Anak Muda Malaysia.


Kesemua mereka menafikan demo ini bertujuan untuk menggulingkan kerajaan. Pengerusi Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM), Mohd Bukhairy Sofian, berkata hasrat mereka untuk berhimpun di Dataran Merdeka bukannya satu cubaan untuk menggulingkan kerajaan tetapi untuk meluahkan kemarahan rakyat terhadap peningkatan kos sara hidup dan harga barang.
Технологии Blogger.

Start Backlink Code

jubah murahFree Automatic Backlink

Entertainment Blogs
Entertainment blogs


tanda




Backlink Checker SEO Tool by monitorbacklinks.com
link directory


Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

link directory
Blogs Directory

Blogarama - The Blog Directory
Photobucket


Blogged.my
My Ping in TotalPing.com





Feedage Grade A rated





Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Search Engine


web directory
chrisrossell Blog
HQ Arts BlogsHQ Arts Blogs
Directory submission Test your Internet connection speed at Speedtest.net

pgrnk n ppp


Page Rank


В этом гаджете обнаружена ошибка

fdbrnr

Masukkan email anda untuk mendapatkan tips rahsia buat duit dengan internet.:

Sinopsis, Review, Informasi

ntwkblg