Search (Don't Edit)

Постоянные читатели

Kaitan mimpi semalam dan peristiwa hari ini

Actually mimpi hari ini. Lepas Subuh. Lepas solat, aku rasa betul2 dah tak larat. Tak larat dengan pelbagai dugaan. Aku pun buka youtube mobile, pasang surah ruqyah. Aku tekap phone kat telinga sambil baring. Dan aku terlena...masuk ke alam lain, bak filem the matrix. Tempat macam kat sebuah pesta. Waktu tu dah tutup pesta tu. Yang tinggal cuma aku dengan adik lelaki aku yang dah kawin tu. Aku dengar apa yang adik aku ceritakan. Aku sangat sedih dengan keadaan yang diceritakan adik aku mengenai dirinya. Memanglah dia dah dewasa, tapi kasih sayang seorang abang dalam diri ini tak dapat dipisahkan sampai bila-bila. Entah macam mana (beberapa lagi cerita dalam mimpi aku dah lupe) , aku tengah bawak kete. Sampai kat satu tempat. Aku nak parking. Tiba-tiba guard cakap kat situ tak boleh parking sebab reserved untuk rombongan pengantin katanya. Aku nak pergi ATM sebenarnya. Mungkin sebab kete aku nak habis petrol. Lepas dapat parking, aku berjalan menuju ke sebuah bangunan . Bentuk macam anjung rumah dari luar. Aku tengok cuaca macam nak hujan. Aku pun cepat-cepat lari nak masuk dalam bangunan tu. Tiba-tiba aku nampak hujan turun sekeliling bangunan tu dari depan. Malang betul. Habis basah. Tapi nasib baik sikit je basah . Ntah la , aku sendiri pun tak faham. Mungkin baju aku kalis air. Punye la jauh ATM dalam bangunan tu. Jalan punya jalan sampai jugak. Tiba-tiba aku nampak ramai budak-budak kolej dalam bangunan tu. Muke macam aku kenal. Sebenarnya aku cuma kenal dalam mimpi tu je sebab bila aku terjaga, memang aku confirm tak pernah ingat pun wajah-wajah diorang. So, aku tengok budak-budak tu, aku jadi hairan. Ni dah bape tahun punye citer, takkan diorang masih lagi belajar. Aku pulak takkan mude lagi pulak. Tak lame pastu , ntah macam mana aku pun dah sampai kat ATM. YAng pelik nya, mesin ATM tu fesyen ape pun tak tau. Ade ke patut mesin ATM untuk kesan duit tu asal mana, laku ke tak dan macam-macam lagi lah. TAPi  tak leh kuar duit. KAlau letak kat Bank Negara tak pe la jugak. Dah la skrin dengan butang-butang dia memeningkan kepala hotak aku. TAk silap aku kat skrin tu macam ada radar. Hadoi. Sebelum tu memang dah ade sorang brader nak cucuk duit gak. Aku malas nak tanya dia sebab nampak sombong. Last2 aku jugak yang terkene. Aku pun patah la balik , nak keluar dari bangunan tu. Ntah macam mana, aku turun lak tangga. Bile mase pulak aku naik pun aku tak tau. Turun2 , buka pintu. Nah, pusing kat tempat asal. Adoi, penat nak mampus. Dua kali jugak la aku berpusing dalam bangunan tu. Jauh nak mampus. Siap ternampak budak bedebah yang pernah fitnah aku tengah bancuh simen sambil tersenyum. Macam @%##+ ....

Hari ni aku pegi keje macam biasa. Aku sempat gi gym sebelum masuk keje. Semalam tak jadi sebab kena jaga anak adik. Tapi aku separuh puas je sebab masa singkat. Masa keje, aku keluar jap gi semayang Jumaat. Selesai semayang, kete lak tak leh start. Cuba banyak kali sampai  jenuh. Bepeluh. Aku give up. Minta tolong budak-budak tengah borak-borak atas moto hantarkan aku ke tempat keje.  Sampai kat office, aku tengok bos takde. OK la jugak. Aku risau jugak kalau-kalau dia 'tak OK'.  Hari ni aku tengok dia macam serius. Aku risau. Asyik teringat kalau-kalau ade perkara yang aku dah wat tak betul. Aku jadi sedih. Balik keje, aku call adik perempuan aku. Aku tak tau pulak adik lelaki aku pun datang sekali. Aku cakap kalau sampai nanti call sebab dia tak biasa kat kawasan tempat keja aku tu. Tiba-tiba aku nampak kete dia dah sampai. AKu nak call dia tak sempat. AKu cuba kejar. Terlepas jugak. Tiba-tiba datang lagi satu kete macam aku kenal. KEte adik lelaki aku. Anak dia ikut sekali. Aku macam ambil berat terlebih kat anak dia tu. Mungkin dia rasa tak suka aku macam tu. Akhirnya kete aku berjaya dihidupkan. Kami balik. Sekian.
Believe me natalie listen natalie this is....your last chance to find a-go-go dance to disco now. Please believe me natalie listen natalie this is...your last chance..

Terkenang lagi lagu ni zaman umur 20-an dulu. Jiwa kacau. Sekarang pun. Tapi aku dah malas nak pikir. Biarlah...

Rasa baru lagi Spain menang piala dunia, sekarang dah piala dunia lagi :'(

Kenapa entry aku selalu citer sedih.

Orang tanya 'kenapa entry dia ni asyik citer sedih je' ? . Kalau nak tau, entry aku ni citer sedih sebab aku tak happy la. Aku bukan jenis yang extrovert atau outstanding. Dan aku bukannya sedang dalam episod percintaan. In fact aku tak pernah pun bercinta. Umur dah 3 dekad lebih. Aku rasa kalau umur aku tapi belum kahwin pun mesti pernah bercinta. Tak kisah la tak kawin sebab frust ke ape. Memang ade gak orang macam aku ni tapi jarang la. Kemurungan yang makan tahun ni sebenarnya perlahan-lahan menjejaskan kesihatan aku. Ingat lagi mase aku tadika dulu-dulu, arwah tok wan amik aku. AKu nangis sebab tok wan amik aku lambat. Jiwa aku halus. Aku sensitif. Aku manja. Aku tak ganas. Kalau aku ganas pun mungkin sebab aku kurang perhatian.

P.S 1 : Lagenda Budak Setan : AKU BUKAN MENCARI PEREMPUAN, TAPI AKU MENCARI CINTA.

P.S 2 : Sememangnya cinta terhadap Ilahi itu cinta yang hakiki. Tetapi ia berbeza dengan cinta terhadap makhluk. RAMLI AWANG MURSYID. ''Bagaikan Puteri''

Wanita mungkin suke dengan entry ni. Mungkin.....

Tentang backlinks

Mengikut pengalaman aku dalam backlinks ni, bagi aku suatu kerja yang 'remeh'. Bukan remeh senang.Ni bahasa Perak . Maksudnya macam kerja sia-sia la lebih kurang. Aku dulu buat backlinks sampai 200 lebih nak ke 300. Pagerank mase tu naik ke level 2 daripada 9. Trafik organik dari google sehari hampir mencecah 200. Tapi sekarang? Aku tak tau kenapa makin banyak backlinks yang tiba-tiba hilang dengan sendirinya. Sekarang dah tinggal 120 lebih je. Pagerank alexa dah naik 800 ratus ribu lebih. Dulu masa 200 lebih backlinks, pagerank Alexa aku 400 ke 500 ribu lebih . Sekarang trafik harian kadang-kadang nak sampai 80 pun susah. Tapi yang peliknya, pagerank aku naik ke level 3. Pelik tapi benar. Tak lame lagi drop la tu kot.

KOMLI, Nuffnang atau Innity.

Tak payah pakai tiga-tiga ni. Pendapatan dia tak menentu. Trafik kencang pun kadang-kadang tak dapat earning langsung. Bagi penulis blog sejati mungkin diorang tak kisah sebab itu minat diorang. Bagi orang yang nak mencari duit poket lebih, aku ingat lebih baik cuba alternatif lain.

30 request dan aku akan dedahkan.

30 request komen tentang siapa tuan punya blog ni a.k.a pengembara jalanan, aku akan exposed gambar aku beserta profil.

Kasihan kau wahai kereta

Dari semalam dah tertinjau-tinjau bengkel kereta yang nak pergi . Hari ni dapat juga pergi kat bengkel tu. Mula-mula seronok juga sebab orang tak de. Aku cerita la pasal masalah kereta aku yang kuat mentedarah minyak kat pomen tu. Mula-mula dia ingat perasaan aku saja yang enjin aku kuat makan minyak. Lepas dia check spark plug aku, baru dia confirm yang enjin aku kuat makan minyak. Tau pun. Dah aku tuan punya kereta, mesti la aku tau..

Mula-mula dia adjust bahagian minyak dekat karburetor. Lepas tu tiba-tiba dia nak tukar spark plug pulak. Aku pun cepat-cepat bagitau yang aku tak bawak banyak cash, kena pegi bank dulu. Dia pun cakap, tak pe la nanti dia suruh budak dia ikut aku pegi bank. Aku pun tukar la spark plug. Mula-mula dia kata harga RM 40 saja satu set. Lepas tu aku pulak gatal tanya harga tukar minyak hitam. Dia kata tukar minyak hitam RM 60 lebih saja. Filter RM 13. So aku cakap la, minyak hitam RM 58 ke? Dia cakap ya, tapi macam acuh tak acuh. Kemudian aku suruh dia tambah minyak brek. Masa budak dia tengah tukar minyak hitam aku, dia pegi mane tah. Bila dia datang balik, siap dengan bil kat tangan. Semua sekali RM 174. Katanya minyak brek dia tak kira. Mak ai..

Labor charge dia sampai RM 45. Minyak hitam RM 68. Filter RM 13 dan spark plug RM 48. Minyak hitam tu ntah aku yang salah cakap atau dia yang silap dengar. Lepas siap semua tu, aku pun test la drive, kot2 mau jimat sikit petrol. Haramm. Lagi kuat minyak ade la. Masuk ni dah 2 kali aku terkena ngan pomen. Kali pertama pomen melayu. Memang kaw-kaw dia ketuk bangsa dia sendiri. Memang aku tak halal duit aku tu kalau ternyata dia berniat tipu aku. Cakap grembal la, skim head la, bla bla. Habuk tarak. Asalnya cuma nak cek lampu kereta aku yang tiba-tiba dim. Tapi sekarang baru aku dah tau apa punca. Fius lampu longgar. Pomen melayu tu cakap kena wiring semua balik . Kalau dah biasa menipu, macam tu la jadinya. Nak jadi cerita, lepas repair tu, aku test drive. Tengah2 highway enjin aku overheat! Aku terus call pomen tu on the spot tanya. Dia pulak buat-buat terkejut, lepas tu bagitau aku kemungkinan-kemungkinan terjadinya overheat tu. Dia ingat aku nak dengar ke semua tu. Aku cuma nak tau apa yang dia dah buat kat enjin aku sampai overheat. Bengang punye pasal, aku bagi putus line. Semua sekali pomen tu charge RM 800 lebih. Nasib baik aku ni bukan jenis suka kepo. Kalau tak, aku jaja je cerita kat semua orang pasal workshop dia yang suka menipu orang. Sekarang ni aku berkira-kira nak jual kereta tu. Dah tak tahan sebab bertahun-tahun pakai kereta yang kuat minyak. Kalau dikumpul-kumpul duit yang aku habis kat minyak tu, rasanya sekarang aku dah kaya.

Tentang seorang pelawak

Ade sorang mamat pelawak ni. Mula2 aku kenal dia, orang ramai dah kenal dulu. Memang famous dengan 'trademark' dia yang mengajak orang ramai  mencari jawapan sendiri kepada sesuatu persoalan kerana dia ni aku rasa jenis pandai cakap je, tapi tak pandai cari jawapan sendiri. Nak jawapan kalau, dia tolak kat orang lain untuk jawap. Terbaik ah.

Baru-baru ni dia ade buat lawak. Memang lawak tak boleh blah sampai mengaibkan seseorang. Mungkin dia tak sengaja kot. Itu la pasal kalau selalu pandai cakap tapi tak pandai cari jawapan. Tindakan tak sengaja kadang-kadang boleh jadi sengaja kalau orang tu jenis tak sensitif . Lain kali rehearsal dulu la betul2 . Pelawak ni sebenarnya sebaya aku je.

Aku tengok pelawak ni selalu juga cakap English. Mula2 aku ingat terror gile la speaking. Rupenye berterabur jugak. Tapi dia punya passion untuk speaking tu memang aku salute. Masalahnya dia ni kan pelawak. Pelawak kan selalu spontan. So bila speaking pun macam spontan jugak. Habis tah hape bende dia merapu. Macam lawak dia jugak.

Berbalik kepada kontroversi mengaibkan orang tadi. So pelawak ni pun buat la permohonan maaf secara terbuka. Dia cakap, zaman sekarang ni zaman orang suke mengutuk orang. Hmm. Mungkin betul jugak cakap dia. Tapi sebelum aku bagitau kenapa aku cakap betul , aku nak story sikit tentang permohonan maaf secara terbuka yang dibuat pelawak ni. Dia memang memohon maaf. Tapi macam lawak dia jugak la, mohon maaf secara lawak, tak serius. OK, sekarang aku bagitau kenapa bila pelawak ni kata orang sekarang suke kutuk orang tu kenyataan yang betul. Sebabnye orang sekarang suke kutuk benda yang tak betul. Jadi betul la tindakan orang yang kutuk orang lain tu. Orang tu kutuk dia sebab dia buat lawak tak sensitif dan mengaibkan orang lain, so orang pun kutuk la dia. Betul la kan?

Lagi satu, mase pertama kali aku tengok muke pelawak ni dalam sebuah majalah, aku macam dah dapat rase yang mamat ni agak agresif dan totally bukan seorang yang serius bila buat sesuatu. Ada satu masa tu, aku macam dah kikis fikiran negatif aku terhadap pelawak ni. Tapi bila terjadi perkara macam ni, aku kembali kepada apa yang pernah aku rasa terhadap pelawak ni pada suatu masa dulu. Pelawak ni sememangnya tak sensitif dan juga tak boleh diharap , in bracket 'tak serius'.

Keletihan...

Agak keletihan jugak aku kerja dengan internet ni. Sape kate keje dengan internet ni mudah? Memang la nampak mudah sebab asyik menghadap PC online je, tapi sebenarnya sangat memenatkan dari segi penggunaan kepale hotak untuk berfikir.

Sejak beberapa hari ini aku buat kerja yang sama. Upload, upload dan upload. Tapi kerana belum rezeki, semua yang aku upload tu tak memberi pulangan kepada aku. Memang penat la jawapnyer,,,,

SEGMEN TINGKAT FOLLOWER

Assalamua'laikum W.B.H.....


Segmen berlangsung dari hari ini 16 Mac 2014 sehingga ke satu tarikh yang akan ditetapkan kemudian . Tujuan segmen adalah untuk meningkatkan follower GOOGLE FRIEND CONNECT disamping dapat berkenal-kenalan sesama bloggers.

Cara-cara menyertai segmen :

1 ) Copy paste dan link BANNER di bawah ke entry ini.


2 ) Follow setiap peserta segmen yang lain.

P.S : Entry ini akan di update mengikut keperluan dan kesesuaian tanpa mengubah terma dan syarat asal segmen.

SENARAI PESERTA




Bengong tul

Hampeh sangat rasa. Mak aku punye pasal la ni. Sibuk sangat desak aku suh antar borang tu cepat2. Kalau dapat pun belum tentu aku nak pegi. Aku dah penah dengar cakap dia dulu, last2 aku tak ke mana dan tak happy pun. Aku taknak taruk name keje aku sekarang kat borang tu. Ingat nak tulis kerja sendiri je. Tapi nak cepat punye pasal, malas nak dengar mak aku bunyi lagi pasal borang tu, terus aku tulis tak fikir dulu. Terlupa nak tulis kerja sendiri sebaliknya aku tulis kerja aku sekarang. Aku rasa macam nanti orang kat situ mesti tengok borang aku tu sebab kat situ ade kawan aku jugak. Kawan biasa, bukan kawan rapat. Kawan biasa ni tak sama macam kawan rapat. Kawan rapat boleh kita suh dia simpan rahsia ke ape ke. Kawan tak rapat memang dia nak tau sangat la pasal kita sebab kita tak penah bagitau dia. Hampeh...hampeh ,....runsing!!

You are my reason

I'm not a perfect person as many things I wished I didn't do. But I continue learning. I never meant to do those things to you. And so I have to say before I go. That I just want you to know, I found the reason for me to changed you I used to be a reason to start over new. And the reason is you. I'm sorry that I hurt you. There's something I must lived with everyday. And all the pain I put you through. I wish that I could take it all away and be the one who catches all your tears. That's why I need to hear. I found the reason for me to changed you I used to be a reason to start over new. And the reason is you,...
Технологии Blogger.

Start Backlink Code

jubah murahFree Automatic Backlink

Entertainment Blogs
Entertainment blogs


tanda




Backlink Checker SEO Tool by monitorbacklinks.com
link directory


Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

link directory
Blogs Directory

Blogarama - The Blog Directory
Photobucket


Blogged.my
My Ping in TotalPing.com





Feedage Grade A rated





Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Search Engine


web directory
chrisrossell Blog
HQ Arts BlogsHQ Arts Blogs
Directory submission Test your Internet connection speed at Speedtest.net

pgrnk n ppp


Page Rank


В этом гаджете обнаружена ошибка

fdbrnr

Masukkan email anda untuk mendapatkan tips rahsia buat duit dengan internet.:

Sinopsis, Review, Informasi

ntwkblg

->