Постоянные читатели

on Leave a Comment

Kaitan mimpi semalam dan peristiwa hari ini

Actually mimpi hari ini. Lepas Subuh. Lepas solat, aku rasa betul2 dah tak larat. Tak larat dengan pelbagai dugaan. Aku pun buka youtube mobile, pasang surah ruqyah. Aku tekap phone kat telinga sambil baring. Dan aku terlena...masuk ke alam lain, bak filem the matrix. Tempat macam kat sebuah pesta. Waktu tu dah tutup pesta tu. Yang tinggal cuma aku dengan adik lelaki aku yang dah kawin tu. Aku dengar apa yang adik aku ceritakan. Aku sangat sedih dengan keadaan yang diceritakan adik aku mengenai dirinya. Memanglah dia dah dewasa, tapi kasih sayang seorang abang dalam diri ini tak dapat dipisahkan sampai bila-bila. Entah macam mana (beberapa lagi cerita dalam mimpi aku dah lupe) , aku tengah bawak kete. Sampai kat satu tempat. Aku nak parking. Tiba-tiba guard cakap kat situ tak boleh parking sebab reserved untuk rombongan pengantin katanya. Aku nak pergi ATM sebenarnya. Mungkin sebab kete aku nak habis petrol. Lepas dapat parking, aku berjalan menuju ke sebuah bangunan . Bentuk macam anjung rumah dari luar. Aku tengok cuaca macam nak hujan. Aku pun cepat-cepat lari nak masuk dalam bangunan tu. Tiba-tiba aku nampak hujan turun sekeliling bangunan tu dari depan. Malang betul. Habis basah. Tapi nasib baik sikit je basah . Ntah la , aku sendiri pun tak faham. Mungkin baju aku kalis air. Punye la jauh ATM dalam bangunan tu. Jalan punya jalan sampai jugak. Tiba-tiba aku nampak ramai budak-budak kolej dalam bangunan tu. Muke macam aku kenal. Sebenarnya aku cuma kenal dalam mimpi tu je sebab bila aku terjaga, memang aku confirm tak pernah ingat pun wajah-wajah diorang. So, aku tengok budak-budak tu, aku jadi hairan. Ni dah bape tahun punye citer, takkan diorang masih lagi belajar. Aku pulak takkan mude lagi pulak. Tak lame pastu , ntah macam mana aku pun dah sampai kat ATM. YAng pelik nya, mesin ATM tu fesyen ape pun tak tau. Ade ke patut mesin ATM untuk kesan duit tu asal mana, laku ke tak dan macam-macam lagi lah. TAPi  tak leh kuar duit. KAlau letak kat Bank Negara tak pe la jugak. Dah la skrin dengan butang-butang dia memeningkan kepala hotak aku. TAk silap aku kat skrin tu macam ada radar. Hadoi. Sebelum tu memang dah ade sorang brader nak cucuk duit gak. Aku malas nak tanya dia sebab nampak sombong. Last2 aku jugak yang terkene. Aku pun patah la balik , nak keluar dari bangunan tu. Ntah macam mana, aku turun lak tangga. Bile mase pulak aku naik pun aku tak tau. Turun2 , buka pintu. Nah, pusing kat tempat asal. Adoi, penat nak mampus. Dua kali jugak la aku berpusing dalam bangunan tu. Jauh nak mampus. Siap ternampak budak bedebah yang pernah fitnah aku tengah bancuh simen sambil tersenyum. Macam @%##+ ....

Hari ni aku pegi keje macam biasa. Aku sempat gi gym sebelum masuk keje. Semalam tak jadi sebab kena jaga anak adik. Tapi aku separuh puas je sebab masa singkat. Masa keje, aku keluar jap gi semayang Jumaat. Selesai semayang, kete lak tak leh start. Cuba banyak kali sampai  jenuh. Bepeluh. Aku give up. Minta tolong budak-budak tengah borak-borak atas moto hantarkan aku ke tempat keje.  Sampai kat office, aku tengok bos takde. OK la jugak. Aku risau jugak kalau-kalau dia 'tak OK'.  Hari ni aku tengok dia macam serius. Aku risau. Asyik teringat kalau-kalau ade perkara yang aku dah wat tak betul. Aku jadi sedih. Balik keje, aku call adik perempuan aku. Aku tak tau pulak adik lelaki aku pun datang sekali. Aku cakap kalau sampai nanti call sebab dia tak biasa kat kawasan tempat keja aku tu. Tiba-tiba aku nampak kete dia dah sampai. AKu nak call dia tak sempat. AKu cuba kejar. Terlepas jugak. Tiba-tiba datang lagi satu kete macam aku kenal. KEte adik lelaki aku. Anak dia ikut sekali. Aku macam ambil berat terlebih kat anak dia tu. Mungkin dia rasa tak suka aku macam tu. Akhirnya kete aku berjaya dihidupkan. Kami balik. Sekian.

0 comments:

Отправить комментарий

Sebarang komen membina adalah di alu-alukan.

Технологии Blogger.

Start Backlink Code

jubah murahFree Automatic Backlink

Entertainment Blogs
Entertainment blogs


tanda




Backlink Checker SEO Tool by monitorbacklinks.com
link directory


Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

link directory
Blogs Directory

Blogarama - The Blog Directory
Photobucket


Blogged.my
My Ping in TotalPing.com





Feedage Grade A rated





Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Search Engine


web directory
chrisrossell Blog
HQ Arts BlogsHQ Arts Blogs
Directory submission Test your Internet connection speed at Speedtest.net

pgrnk n ppp


Page Rank


В этом гаджете обнаружена ошибка

fdbrnr

Masukkan email anda untuk mendapatkan tips rahsia buat duit dengan internet.:

Sinopsis, Review, Informasi

ntwkblg