Постоянные читатели

on Leave a Comment

Pentingkah Google pagerank?

Pada aku tak berape penting. Aku musykil juga dengan pagerank ni. Contoh paling mudah adalah blog aku ni. Korang tengok lah sendiri berapa page rank dia. Even blog dengan pagerank lagi rendah dari aku atau kosong sekalipun trafik sehari dia lagi banyak dari aku. Aneh bukan?

Aku mengaku yang aku ada beli backlinks. Bagi yang tak tahu, cara begini sebenarnya tidak digemari Google dan berkemungkinan akan dikenakan penalty oleh Google. Akibatnya blog kita mungkin akan di blacklist.

Seingat aku , pagerank aku naik dari 2 kepada 3 tak berapa lama selepas aku beli backlinks. Namun begitu, trafik tiada perubahan yang ketara malah bilangan backlinks semakin berkurangan hari demi hari. Akhirnya bilangan trafik semakin berkurangan tetapi pagerank masih kekal.

Terlintas di fikiran aku, siapa sebenarnya yang membuat Google Pagerank ini? Adakah Google sendiri atau pihak lain selain dari Google? Mungkin juga agen kepada Google. Sekiranya ada pihak lain yang 'memegang' Google Pagerank, ini bermakna pagerank tidak lagi bermakna kepada Google . Ini kerana mereka boleh menetapkan terma dan syarat dengan sesuka hati. Contohnya seperti pembelian backlinks dari pihak ini oleh webmaster atau bloggers sahaja yang akan meningkatkan pagerank secara automatik kerana mereka telah menetapkan terma dan syarat sebegitu.

0 comments:

Отправить комментарий

Sebarang komen membina adalah di alu-alukan.

Технологии Blogger.

Start Backlink Code

jubah murahFree Automatic Backlink

Entertainment Blogs
Entertainment blogs


tanda




Backlink Checker SEO Tool by monitorbacklinks.com
link directory


Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

link directory
Blogs Directory

Blogarama - The Blog Directory
Photobucket


Blogged.my
My Ping in TotalPing.com





Feedage Grade A rated





Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Search Engine


web directory
chrisrossell Blog
HQ Arts BlogsHQ Arts Blogs
Directory submission Test your Internet connection speed at Speedtest.net

pgrnk n ppp


Page Rank


В этом гаджете обнаружена ошибка

fdbrnr

Masukkan email anda untuk mendapatkan tips rahsia buat duit dengan internet.:

Sinopsis, Review, Informasi

ntwkblg