Briged al-Qassam berjaya lumpuhkan kekebalan Israel

Salam jihad semua..
DOAKAN SEMOGA GAZA TIDAK TUNDUK PADA RAYUAN TEL AVIV, PBB ATAU LIGA ARAB…
Jelas sekarang Tel Aviv dan BN (Benjamin Netanyahu) khususnya dan zionis Israel umumnya takut dan bimbang dengan situasi sekarang. Situasi yg tak pernah terlintas di benak Israel zionis bahawa negara yang sebelum ini dikatakan paling kebal di rantau arab.. tapi hakikatnya kini ia hanya bukan cerita dongeng lagi, apabila Hamas dengan sayap tenteranya Briged Izzudin Al Qassam telah membuktikan negara Israel bukanlah sebuah negara kebal..faktor dan fakta inilah membuatkan Israel takut dan mula berfikir utk mempertimbangkan cadangan Mesir untuk pelan damai Gaza-Israel… Israel.zionis, yahudi sekarang amat-amat takut.. malah US selaku kekasih Israel pun tak berani menghantar bantuan apabila Obama hanya sekadar mengecam Hamas tetapi tidak menawarkan sebarang bantuan ketenteraan…kerana dia tahu kekuatan Briged Al Qassam tak dapat digambarkan.. ini mmbuatkan Tel Aviv semakin stress dan kecut…bermula dengan kemunculan skuad komando elit amfibia Al Qassam yg menyerang pengkalan navy israel.. dan serangan roket ke lapangan terbang ben gurion..airport ini menjadi sasaran Hamas kerana di sini terdapat pengkalan tentera udara/airforce…semasa serangan pertama al qassam hanya mnggunakan roket M75..ini roket versi lama ciptaan Al Qassam..namun roket ini telah mmpu melumpuhkan airport BG ini..dan kita semua tahu roket M75 ini jarak sampainya dlm lingkungan 50-75 km..dan bila dilancarkn dr Gaza, ia hanya mmpu sampai ke bandar2 israel yg bersempadan dgn gaza…spt ashklon.
Gambar sekitar peperangan di gaza palestine 001
Tapi sekarang Al Qassam telah melancarkn roket buatannya yg terbaru yg dinamakan R160 (Randisi 160..mengambil sempena nama bekas pimpinan Hamas, Dr. Randisi) yg mana roket ini mampu sampai malah telah menghujani bandar Haifa..iaitu sebuah bandar yg terletak paling utara Israel…namun mimpi buruk Israel tidak terhenti di situ..kerana dalam siri serangan roket yg seterusnya, al qassam telah menggunakn roket terbaru dan tercanggih yang dinamakan Jabari 80 atau J80..yg mana ditujukan ke ibukota tel aviv..ini menyebabkn siren kecemasan tel aviv berbunyi tanpa henti memaksa seluruh rakyat israel mencari tempat perlindungan..rakyat israel menjadi bingung dan tertanya2..apa dah jadi dgn penangkis roket iron dome kebanggaan mereka? Roket J80 bergerak dlm keadaan berayun dan tidak tetap, ini mnyebabkn iron dome israel gagal menangkis dan penganalisis tentera israel melalui saluran Ibrani melaporkan J80 mmg dihasilkn dgn teknology utk mengelak dari iron dome. Al qassam juga telah berjaya menjatuhkn 10 J80 ke Tel Aviv dan Beit Bam. Ada yg mengenai kem tentera zionis di Nablus. Ini telah memaksa Tel Aviv memohon maaf kpd rakyatnya kerana Iron Dome mereka tak dpt menghalang roket Al Qassam… Al Qassam telah melakukan sesuatu yg tak pernah dilakukan oleh mana-mana negara Arab sebelum ini.
Gambar sekitar peperangan di gaza palestine 006
Jika beberapa hari lepas kita semua umat Islam teruja dgn kehebatan briged al qassam melancarkan roket J80 yg sgt canggih dan hebat itu, kini (semalam) Al Qassam membuat kejutan terbaru dengan melancarkan pesawat tanpa pemandu (drone) ciptaan sendiri yang dinamakan ABABIL..pesawat kawalan jauh ini dilengkapi roket kecil dan kamera pengintip berresolusi tinggi..ini belum lagi saya menerangkn tentang skuad elit darat..yang mana kita tahu terdapat skuad sniper atau penembak tepat, skuad RPG yg menghancurkn kereta kebal, skuad penanam bom tepi jalan.. dan hacker sistem telekomunikasi…ini semua menjadikan Israel berada dalam mimpi ngeri..dan jurucakap al qassam mengalu-alukan serangan darat dari zionis..kerana al qassam tahu, tentera zionis bakal menggali kuburnya sendiri..pada hemat saya, israel akan berhenti mnyerang dan berusaha menjayakan pelan damai dengan Hamas atas alasan kemanusiaan dan keselamatan orang awam…malah Mesir memberi nasihat kepada Israel spy melakukan gencatan senjata sebelum Israel menjadi padang jarak padang terkukur…dan maklumat terkini Aqsa Syarif melalui laman FB rasminya melaporkan bahawa lapangan terbang Tel Aviv sesak dgn rkyat Israel yg mahu melarikan diri.
kereta kebal dimusnahkan pejuang al qassam

Dgn apa yg saya nyatakan, jelas Tel Aviv sgt takut sekarang hingga memaksa mereka berdamai dengan Hamas.. tetapi kita semua tahu, apabila melibatkan pihak ke tiga sama ada dari UN atau liga arab sendiri, pasti Palestine menjadi mangsa ketidakadilan atau resolusi berat sebelah..apa yang pasti mereka takut, mereka takut dan mereka takut..marilah kita sama-sam berdoa semoga Hamas tidak tunduk pada rayuan Israel atau mesir atau PBB sekalipn..teruskan menghentam bumi haram Israel…alang-alang menyeluk perkasam, biar sampai ke pangkal lengan..dan kita juga berharap sayap-sayap tentera pertubuhan lain di palestine akan bersama al qassam daalm memerangi yahudi laknatullah itu…Allahu akbar..bangkitlah Fatah dgn sayap tenteranya briged Martir al Aqsa, PRC dgn briged Nasir Salahudin, FLP dgn briged Abu Ali Mustapha, Jihad Islami dgn briged Al Quds dan briged-bridged lain yg sama-sama siap sedia untuk syahid mmpertahankn akidah dan bumi anbiya ini…
Takbirrr
Allahu akbar
#HidupMuliaAtauMatiSyahid
Jazakumullahi khoiran kathira
Katakan kpd israel..KAMU BERPERANG UNTUK HIDUP, KAMI BERPERANG UNTUK MATI..
ALLAHU AKBAR.. [truncated by WhatsApp]

评论

此博客中的热门博文

Maksud Kod Di Penyata Resit ATM

Tarikh Tayangan Filem Melayu Terbaru

Pesan Dari Tuhan (Cereka Ahad TV3)