Cara untuk aku melupakan kesedihan

Cara aku adalah dengan bermain video games. Aku tau ada orang akan cakap ada cara lain yang lebih baik. Tapi lain orang, lain caranya. Tak semua orang ada cara yang benar-benar sesuai untuk dirinya.

Tak juga semua jenis games yang dapat buat aku lupa kesedihan. Games sukan, games perang atau clash of clans juga tak mampu buat aku lupa kesedihan. Games yang aku maksudkan adalah Grand Theft Auto. Tak kira episod apa. Tapi mungkin aku paling minat Vice City sebab berlatarbelakangkan tahun 80-an. Memang sesuai sangat dengan jiwa aku sebab mase tu aku masih kanak-kanak lagi. Dan mase tu juga, adalah masa di dalam bahagian-bahagian hidup aku yang aku rasa paling gembira.

Masa kanak-kanak aku rasa sangat lengkap. Ada atok, nenek dan juga abah. Sekarang semua telah pergi. Aku dah di pertengahan usia. Masih seperti kanak-kanak. Even aku berkawan pun dengan kanak-kanak. Tapi jangan cabar ego aku. Kerana ego aku adalah seorang dewasa.

Grand Theft Auto bukan games kanak-kanak. Tapi games orang dewasa kerana faktor keganasan dan kedewasaan yang terdapat di dalamnya.

Contohnya suatu masa dahulu ada seorang bangsat tak sedar diri , datang bersama kawannya dan mengasari aku. Bangsat ini dan kawannya ingat aku lebih muda dari mereka. Tak pernah nak tanya umur aku atau minta I/C aku tengok umur aku. Bangsat ni segala butir-butir peribadi dalam internet. Jadi dari situ aku dapat mengesahkan lagi umur bangsat ni memang muda dari aku. Cuma dia tak sedar diri.

Moralnya, zaman sekarang jangan terlalu ego. Nanti ada musuh. Aku lah musuh si bangsat tu. Aku jumpe ko kat mane-mane , nahas lah kau. Dah berubah ye. Dah baik ye. Mampus kau lah. Balas tetap balas.

评论

此博客中的热门博文

Maksud Kod Di Penyata Resit ATM

Tarikh Tayangan Filem Melayu Terbaru

Pesan Dari Tuhan (Cereka Ahad TV3)