Kalau budak-budak lagi tak payah kerja la. Menyusahkan customer je....

Nasihat aku kepada budak-budak bawah umur 30 tahun agar diorang ni tak payah kerja la. Buat benda lain lagi bagus. Duduk umah tolong mak ayah ke apa yang patut.

Golongan macam ni biadap sikit. Marah-marah customer. Orang perak cakap 'bengkeng' .Orang Melayu cakap 'samseng'.

Duit nak tapi keje macam HARAM . Especially yang keje kat tempat yang tak payah ape-ape kelulusan sangat .Contohnya kat pawagam-pawagam, stesyen minyak, kiosk-kiosk, tempat tukar mata wang asing, restoran makanan segera macam McD dan KFC,  banyak lagi la. Tak tersebut aku..

Diorang ni emosi belum stabil lagi. Jiwa kacau. Tu yang suke marah-marah customer tu. Customer yang lebih tua macam aku ni pun kena marah. Sebab tu aku kate BIADAP.

Tiru macam aku. Baik je sifat. Siap bagi teguran membina lagi.

Kalau nak gaduh boleh je. Tapi kalau muke kau pecah kau nak ngadu kat bapak kau la, kat abang kau la, kat geng kau la. Tah-tah bapak ngan abang kau pun tak sokong kau, hahaha.  Geng kau pun berani sebab ramai je. Kalau kau eksiden moto mati katak tengah jalan 'time' tengah 'rushing' dengan polis, mayat kau terbiar jugak kat situ. Mati hidup bersama sangat la katakan.


Memang ade jugak yang dah baye pakcik makcik pun masih kepala angin marah tak tentu pasal. Tapi takkan kau nak panggil dia biadap? Dia otai bhai...kau tu yang biadap kau tak sedar.


Lagipun kes-kes macam ni kes terpencil je. Kes-kes masalah jiwa macam korang yang berlambak sebenarnya.

评论

  1. hurm... habis tu nak tambah bilangan penganggur kt Malaysia ni? nak biar semua yg bawah 30 tahun tak perlu kerja hanya semata dgn alasan emosi tak stabil lagi? hahaha. kelakar lar awk ni.. saya rasa emosi awk yg tak stabil masa tulis post ni. sebelum post tak fikir ape.

    回复删除

发表评论

Sebarang komen membina adalah di alu-alukan.

此博客中的热门博文

Maksud Kod Di Penyata Resit ATM

Tarikh Tayangan Filem Melayu Terbaru

Pesan Dari Tuhan (Cereka Ahad TV3)