Search (Don't Edit)

Постоянные читатели

Hantu Bungkus Ikat Tepi

Hantu Bungkus Ikat Tepi

Malam tadi Abe We berkesempatanlah tonton cerita Hantu Bungkus Ikat Tepi di Astro First. Kalau nak tontong dekat wayang memang tak dapatlah. Al-maklumlah, ada si kecil tu.

Hantu Bungkus Ikat Tepi

Memang teruja lah bila keluar filem baru then terus tonton. Lagi-lagi bila ada Nora Danish. Huhuuu... Rasanya kumpulan jambu ni pun baru 1st time diorang berlakon filem.

Tapi bila dah tonton, rasa macam tak perlu kot nak pergi wayang. Bukan nak jatuhkan filem ni, tapi bila tengok ending filem ni, amatlah menyakitkan hati.

Intro filem

Intro filem ni bermula semasa Tauke, Yus dan Abam pergi jalan-jalan naik kereta. Semasa tengah memandu tu, mereka terserempak dengan sekujur tubuh di tengah jalan yang kaku dan berdarah. Kemudian mereka bertiga pun keluar kereta untuk melihat mayat tu. 


Lepas tu, Abam mencabut pisau yang terlekat pada mayat tu dan Yus menuduh Abam sebagai pembunuh. Kemudian Abam pass pisau tu kepada Tauke dan Yus dan berlaku tuduh-menuduh. Start dari situ, mereka rasa bersalah dan nak kuburkan mayat tu.

Pertengahan filem


Mereka bawa mayat tu ke suatu tempat yang gelap dan kapankan mayat tu. Tauke bertindak sebagai penggali kubur. Kemudian Yus bertanya kepada Tauke "Kenapa kau ikat tepi mayat ni?". Tauke pun jawab "Kalau polis jumpa mayat ikat tepi ni, senanglah kita nak tahu mayat ni kita yang tanam". Kemudian mereka berempat bersepakat mencari pembunuh mayat itu dan bermulalah sebuah pencarian.


Dalam pencarian mereka itu, mereka berjumpa pelbagai klu atau kata penunjuk. Berhenti di kedai motorsikal, pekerja kedai tu suruh beli helmet. Di helmet tu ada kata kunci yang membawa ke suatu tempat. Dan di setiap tempat ada kata kuncinya sendiri.

Penghujung filem

Setelah jumpa kata kunci yang terakhir, mereka masuk ke satu rumah pangsa terbengkalai dan naik ke tingkat atas. Bila tiba sahaja di tingkat atas, mereka buka pintu dan tiba-tiba.......

Tiba-tiba.... Ada Faizal Ismail dan ramai orang dalam bilik tu. Rupa-rupanya, pencarian mereka sebenarnya di dalam sebuah game show untuk mencari pembunuh hantu bungkus ikat tepi tu. Dan mereka adalah kumpulan terakhir yang sampai. Dan Faizal juga berkata, Nora Danishlah yang membawa mereka menyertai game show tersebut tanpa pengetahuan Tauke, Yus dan Abam.

Ending yang agak menghampakan sebenarnya....

Nak tonton ke tidak, terpulanglah..............

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Sebarang komen membina adalah di alu-alukan.

Технологии Blogger.

Start Backlink Code

jubah murahFree Automatic Backlink

Entertainment Blogs
Entertainment blogs


tanda




Backlink Checker SEO Tool by monitorbacklinks.com
link directory


Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

link directory
Blogs Directory

Blogarama - The Blog Directory
Photobucket


Blogged.my
My Ping in TotalPing.com





Feedage Grade A rated





Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Search Engine


web directory
chrisrossell Blog
HQ Arts BlogsHQ Arts Blogs
Directory submission Test your Internet connection speed at Speedtest.net

pgrnk n ppp


Page Rank


В этом гаджете обнаружена ошибка

fdbrnr

Masukkan email anda untuk mendapatkan tips rahsia buat duit dengan internet.:

Sinopsis, Review, Informasi

ntwkblg

->