Direct to the point

Dalam hidup ni kita selalu kena 'deal' dengan manusia. Aku senang 'deal' dengan lelaki dan juga perempuan. Tapi tengok keadaan la. Ada masa aku senang 'deal' dengan lelaki. Ada masa aku senang 'deal' dengan perempuan.

Biasanya kalau customer service, front office, contact centre etc, aku lebih senang 'deal' dengan perempuan. Sebabnye, kalau tetibe pempuan tu nak mengamuk atau datang bulan, aku boleh 'sound' balik. Gerenti diam. Ape kau ingat aku bebudak nak 'sound'2 aku?? Kalau lelaki susah sikit. Kalau aku 'sound' silap2 dia angkat geng. Camane? Betul tak lelaki? Betullll.....


Sebenarnye tak susah mane pun. Kau layan2 baik2, cakap baik2, aku pun cakap le baik2. Tak susah pun kan? Kalau kau datang bulan, nak marah2, kau pun terime la habuan jugak.

Sebab tu kalau aku berurusan dengan perempuan yang 'front line'. Tak kire la kau lawa macam Rozita Che Wan ke, Katy Perry sekalipun. Aku suka 'direct to the point'. Tau sebab ape? Sebab korang orang perempuan selalu ingat aku ni budak-budak nak try tackle korang. Kau tak tau lagi aku ni sape. Bile dah tau, gerenti malu sendiri punye lah. Mungkin juga aku yang salah sangke kat korang. Tapi macam aku cakap tadi la. Aku lebih senang 'direct to the point'. Kalau aku gentlemen sangat, korang ingat aku ngorat korang. Apehal aku nak ngorat kau...



评论

此博客中的热门博文

Maksud Kod Di Penyata Resit ATM

Tarikh Tayangan Filem Melayu Terbaru

Pesan Dari Tuhan (Cereka Ahad TV3)