Telefilem Kerana Dia Juga Cikgu (TV3)

Kerana Dia Juga Cikgu

Slot Cereka Ahad akan dihiasi dengan telefilem terbaru sempena sambutan Hari Guru berjudul 'Kerana Dia Juga Cikgu' arahan Keoi Hj Khalid. Dibintangi oleh Syafiq Kyle, Azhan Rani, Rita Rudaini, dan adik Zikrie. Saksikan cerita penuh dengan pengajaran pada hari Ahad ini ham 10.30 malam di TV3. 

JUDUL : KERANA DIA JUGA CIKGU
TARIKH / MASA : 17 MEI 2015 (10.30 malam)
SIARAN : Slot Cereka Ahad TV3
SKRIP : Ainil Farhana
PENGARAH : Keoi Hj Khalid
TERBITAN : Langkah Karya Production Sdn Bhd
PELAKON : Syafiq Kyle, Azhan Rani, Rita Rudaini, Zikrie.

SINOPSIS KERANA DIA JUGA CIKGU
Mengisahkan Hakim (adik Zikrie) seorang pelajar darjah enam yang nakal dan malas belajar. Masa lapangnya diisi dengan permainan video dan keluar bersama kawan-kawannya kerana ibu bapanya terlalu sibuk dengan kerjaya masing-masing. Oleh itu, Hakim sentiasa mendapat keputusan tercorot dalam darjahnya. Ini membuatkan ayahnya, En. Hanif (Azhan Rani) berang dan malu terhadap rakan-rakannya di pejabat kerana anak mereka sering meraih keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan. Dalam keadaan terpaksa, En. Hanif mengupah Adam (Syafiq Kyle) sebagai guru tuisyen kepada anaknya, Hakim yang bakal menduduki peperiksaan Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR). Dalam keadaan terpaksa dan benci juga, Hakim berusaha untuk menyingkirkan Adam dari kehidupannya.

Isteri kepada Hanif, Pn. Azizah (Rita Rudaini), berasa serba salah dengan tindak tanduk suaminya, namun tetap akur demi masa depan anaknya. Hakim pula sering membuli guru tuisyennya, Adam dengan harapan Adam akan berhenti daripada menjadi guru tuisyennya. Adakah Hakim tetap berkeras untuk bermalasan sehingga UPSR? from InfoTaip http://ift.tt/1ELdNwa

评论

此博客中的热门博文

Maksud Kod Di Penyata Resit ATM

Tarikh Tayangan Filem Melayu Terbaru

Pesan Dari Tuhan (Cereka Ahad TV3)