Постоянные читатели

on Leave a Comment

Jangan jadi bodoh

Sory le sebab tajuk entry kali ni memang sound direct dan high level punye offensive kepada sesape yang akan terkena panahan shogun aku yang bertalu-talu kejap lagi...

Kepada yang baca blog aku sebagai silent reader, spectator, unsung reader, pembaca setia tak diundang dan yang seangkatan dengannya, aku just nak pesan sesuatu..Tolong jangan jadi BODOH...


Adakah kau ingat aku tak tahu bahawa kau tahu siapa AKU?? Kau jaja cerita aku ye? Kalau baca senyap2 je tak boleh ke? Tak kira sape kau. Aku TAK TAKUT. Cuma aku tak redha je. TAhu tak ape maksud nya? Maksudnya secara automatik kau telah pun 'memberi pahala' kepada aku. Tak payah tunggu akhirat. Kat dunia pun aku dah dapat. Pahala menggunung kau takkan bermakna....

Kau nak tahu macam mane aku tahu kau sebar pasal aku? Aku tau la.... sebab kalau kau pun mesti tau punye. Bayangkan, tiba2 orang yang kau tak pernah kenal, boleh cakap dengan kau dalam nada perli2 pasal UMUR....lepas tu buat2 tanya itu dan ini. Tapi soalan-soalan yang berbentuk provoke aku tu paling tak boleh blah.

Bukan sorang...bukan dua....bukan sahaja orang yang memang macam mala'un....orang yang pakai dan nampak alim pun sama....

Sebenarnya aku dah lama tau. Tapi aku buat tak kisah. Sehinggalah benda ni dah agak over...

Kau pun penah baca entry aku yang lepas2. Jadi kau mesti dah masak dengan perangai aku. Kau tau yang aku amat sensitif dengan hal berkaitan UMUR. Tak perlu lah aku ulang sebab apa. Lagipun aku tak pernah bagitau pun sebab sebenar kan? Itu hak aku. Lagi pun aku tak letak pun identiti aku . Apesal kau sibuk2 nak jadi penyiasat, siasat latar belakang tuan punya warkah blog ini?

Tak pasal2 dah jadi gossip. Ini kot namanya viral tapi viral yang senyap. Lebih bahaya dari viral biasa....

Aku tak kira. Mulai sekarang, kau insaf la. Kau dah buat dose kat aku tanpa sedar. Moga jadi iktibar dan pengajaran buat kau dan kau di masa depan. Pesanan terakhir aku. JANGANLAH KAU MENJADI BODOH.....

Oh ya, sebagai penutup. Aku just nak cakap, yang aku hanya tujukan 'teguran aku yang sangat membina' ni kepada mereka-mereka yang menjadi silent rider dan sebagainya, tetapi dalam masa yang sama bila dah kenal sape aku, mula buat cerita yang tak baik pasal aku. Kalau betul pun apa yang kau cakap pasal aku, kau tak tahu , dan takkan tahu perkara sebenar, mengapa aku amat sensitif dengan perkara2 yang pernah aku tulis dalam entry aku yang lepas2. Jadi kau takde hak sebenarnya nak buat gosip murahan kau tu.

Last but not least. Kalau kau ingat aku tengah marah masa aku taip entry ni. You're dead wrong. Aku tetap 'cool'. Buat ape nak gelabah. Lagipun benda dah jadi. Macam lah kau tu yang rasa dah macam boleh masuk syurga, akhirnya ke neraka juga tanpa kau pinta. Akibat sifat kau sendiri yang suka underestimate. Padan....


#diamtaksemestibermaknasetuju

0 comments:

Отправить комментарий

Sebarang komen membina adalah di alu-alukan.

Технологии Blogger.

Start Backlink Code

jubah murahFree Automatic Backlink

Entertainment Blogs
Entertainment blogs


tanda




Backlink Checker SEO Tool by monitorbacklinks.com
link directory


Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

link directory
Blogs Directory

Blogarama - The Blog Directory
Photobucket


Blogged.my
My Ping in TotalPing.com





Feedage Grade A rated





Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Search Engine


web directory
chrisrossell Blog
HQ Arts BlogsHQ Arts Blogs
Directory submission Test your Internet connection speed at Speedtest.net

pgrnk n ppp


Page Rank


В этом гаджете обнаружена ошибка

fdbrnr

Masukkan email anda untuk mendapatkan tips rahsia buat duit dengan internet.:

Sinopsis, Review, Informasi

ntwkblg